SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Tomas Ryde dă în judecată Federația Română de handbal! Ce reclamă fostul selecționer

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 17:39

Suedezul Tomas Ryde, fostul selecționer al naționalei de handbal feminin, a anunțat pe contul său de Facebook că va acționa în instanță Federația Română de Handbal pentru că a fost „demis abuziv”.

Îndepărtat din fruntea lotului național feminin după locul 12 la Mondialul din 2019, suedezul Tomas Ryde intenționează să dea în judecată Federația Română de Handbal. Acesta a și luat legătura cu avocatul craiovean Narcisa Ciobanu.  

În postarea sa de pe facebook, din ziua demiterii (6 ianuarie), Tomas Ryde a scris între altele că a fost pentru prima dată în 37 de ani de activitate concediat: "„Narcisa Ciobanu vei avea ceva de lucru pentru mine”. 

„Demitere abuzivă!” 

Avocatul în cauză a anunțat în ziarul „Lupa” din Craiova că Tomas Ryde, antrenorul lotului național de handbal feminin al României, recent demis, este clientul cabinetului său. 

„Onoarea de a lucra cu domnia sa, dar și mediatizarea acestei demiteri, nu mă împiedică să analizez la rece lucrurile, chiar dacă mandatul meu vizează acordarea de asistență și reprezentare juridică, în vederea corectării acestui derapaj. 

Nu voi vorbi despre cei 37 de ani de antrenorat ai domniei sale și nici despre rezultatele obținute de-a lungul timpului care îl recomandă și îl vor recomanda mereu, ci despre modul abuziv în care a fost demis din funcția de antrenor al echipei naționale de handbal a României, de către Subcomisia tehnică feminină de seniori care nu avea atribuții în acest sens”, a anunțat avocata lui Tomas Ryde. 

Nu și-a îndeplinit obiectivul 

Tomas Ryde a fost angajat de FRH în mai 2019, iar obiectivul său era de a califica naționala la turneul olimpic de la Tokyo. Ori, prin locul 12 obținut cu Tomas Ryde pe bancă la Mondialul din Japonia, România nu mai avea nici o șansă de a prinde Jocurile Olimpice. 

Noroc că în mandatul lui Ambros Martin naționala obținuse acel loc 4 la Euro 2018, care îi dă dreptul să participe la turneul preolimpic din luna martie. Dar Tomas Ryde nu are niciun merit la acest rezultat! 

Vot de blam 

Comisia Tehnică a FRH, cea care i-a dat vot de neîncredere tehnicianului suedez în data de 6 ianuarie, nu a validat niciodată numirea lui Tomas Ryde pe banca tehnică a naționalei, așa cum se stipula în statutul federației române. Tomas Ryde a fost numit exclusiv de președintele Alexandru Dedu care, se pare, a renunțat și el să-l mai sprijine văzând cum a evoluat echipa națională la ultimul Campionat Mondial! 

Vezi și:

Campionatul European de handbal masculin debutează azi, tot fără România » Cine sunt favoritele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
749913671784643
Razvan Marcel  •  09 Ianuarie 2020, 23:26

Dedu ar trebui sa plătescă, el l-a adus el îl plătește.

159033828487862
Daniel Nedelcu  •  09 Ianuarie 2020, 20:58

O națională în ceață,...cu un antrenor nordic agil cu cețurile!!! ...ne merităm soarta!

dragos_chiva
dragos_chiva  •  09 Ianuarie 2020, 20:50

Nimicul nu se dă dus cu una cu două, vrea să-i recunoști statutul de Nimic.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează