SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Tomas Ryde nu mai e antrenorul naționalei de handbal feminin! 4 nume pe lista înlocuitorilor

Articol de - Publicat luni, 06 ianuarie 2020 17:27

Tomas Ryde (59 de ani), suedezul care a dus echipa națională pe locul 12 în lume la ultimul Campionat Mondial, a plecat din ședința Comisiei Tehnice, asumându-și greșelile. 

Sunt patru nume de antrenori români propuși să-i ia locul: Bogdan Burcea, Florentin Pera, Adi Vasile și Aurelian Roșca.

Comisia Tehnică a votat demiterea lui Tomas Ryde din fruntea echipei naționale. Din cei 11 antrenori care au votat, doar patru l-au susținut pe suedez. 

Adrian Vasile, tehnicianul de la CSM București, a fost rugat chiar de Tomas Ryde să nu asiste la ședință, fiind antrenorul secund al celor de la Muntenegru! România va întâlni Muntenegru în turneul de calificare la Jocurile Olimpice.

Ryde a criticat jucătoarele! 

După ce și-a exprimat punctul de vedere și a făcut analiza Campionatului Mondial, Tomas Ryde și-a asumat greșelile de selecție, și a invocat lipsa mentalității de învingător la echipa națională! Ryde a criticat unele dintre jucătoare care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, numele amintite fiind cele ale Mădălinei Zamfirescu, Crinei Pintea și Ralucăi Băcăoanu.

S-au făcut propuneri de antrenori către Consiliul de Administrație, forul care va lua sau nu în discuție deciziile Comisiei Tehnice.

Propunerile de antrenori în cadrul Comisiei Tehnice au fost cele ale lui Gheorghe Tadici, Bogdan Burcea, Florentine Pera, Ion Crăciun, Aurelian Roșca, Ovidiu Mihăilă, Victorina Bora, Adrian Vasile.  

Tadici a spus în fața comisiei că "vremea mea a trecut" și că doar îl va ajuta cu un sfat pe antrenorul care va veni. Ion Crăciun nu mai e o variantă, după scandalul de dopaj de la "Corona", astfel că au rămas în discuție celelalte variante.

L-au susținut pe Ryde 

Între tehnicienii care au votat pentru rămânerea suedezului Tomas Ryde s-au aflat Dragoș Dobrescu, tehnicianul naționalei de tineret, Ion Crăciun, antrenorul Coronei Brașov, Mihaela Evi, tehnicianul de la Mureșul Tg. Mureș, secundul naționalei de junioare a României, și Valeriu Costea, secundul naționalei de tineret.

Împotriva lui Tomas Ryde au votat Gheorghe Tadici, Florentin Pera, Bogdan Burcea, Ovidiu Mihăilă, Gheorghe Covaciu, Petru Ghervan, vicepreședintele Comisiei Tehnice, Victorina Bora.

S-au abținut de la vot Carmen Amariei și Neven Hrupec.

Au lipsit de la ședință antrenorii echipelor din Cupa EHF, care nu s-au întors din străinătate, Alexandru Weber și Horațiu Pașca, dar și Costică Buceschi și Alin Bondar, tehnicianul de la U Cluj.

Buceschi nu a fost prezent 

Tehnicienii prezenți la ședință au rămas contrariați de absența secundului lui Tomas Ryde, antrenorul de la Minaur Baia Mare, Costică Buceschi. Acesta a invocat faptul că la doar o zi de la ședința Comisiei Tehnice are un meci extrem de important în campionat cu Dunărea Brăila. "Toți avem meciuri în campionat. Antrenorul de la Brăila, croatul Neven Hrupec, a fost prezent la ședință, deși el nu a fost în România pe perioada Campionatului Mondial. E lipsă de respect și lașitate din partea lui Buceschi", au comentat câțiva dintre tehnicieni.

Contract pe minimum doi ani? 

Comisia Tehnică a propus ca antrenorul care-l va înlocui pe Tomas Ryde să aibă un mandat de minimum doi ani, iar obiectivul acestuia să nu fie legat de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Nu-și va asuma nimeni calificarea la Jocurile Olimpice având în vedere adversarii și faptul că turneul preolimpic se va disputa în Muntenegru”, au subliniat membrii Comisiei Tehnice.

Patru propuneri rămase! 

Se vorbește că din lista de propuneri, președintele FRH; Alexandru Dedu, a păstrat patru nominalizări: Bogdan Burcea, Florentin Pera, Adrian Vasile și Aurelian Roșca. Ultimul e singur care nu mai are angajament cu o echipă de club.

Mesajul Cristinei Neagu

Tomas Ryde nu mai e antrenorul naționalei de handbal feminin! 4 nume pe lista înlocuitorilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  07 Ianuarie 2020, 12:50
Postat de Adrian Popescu pe 06 Ianuarie 2020, 20:37

Rușine domnule Ursescu! Jocurile par făcute pentru ca Burcea să plece elegant de la Craiova. Contract pe doi ani și domnul Ursescu șef la Sporturi la GSP...Tadici consilier? Deja se fac jocurile pentru delapidarea banilor FRH! Rușine domnule Ursescu. Cristina Neagu a anunțat că se retrage dacă o să conducă naționala cuplul Tadici-Bera

De unde ai informatia ca Neagu se retrage daca va fi pus selectioner Tadici-Bora;unde scria asa ceva, vreau sa vad sursa,...dar oricum Tadici a refuzat.

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Ianuarie 2020, 21:48

o veste buna la inceput de an(era de asteptat sa fie demis pt ca dupa el mai avea de stat)nu stiu de ce critica unele jucatoare(cu toate ca lista putea sa fie mult mai mare)cand el a facut selectia(sau poate altcineva a facut selectia )sigur pt urmatorii 2 ani vom avea un roman si altfel o sa arate selectia....

amicu
amicu  •  06 Ianuarie 2020, 21:46

Bine că am scăpat de *** asta

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează