SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Tomas Ryde, OUT de la națională?! Gheorghe Tadici propune: „Sunt doar 3 antrenori români buni pentru post!”

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 14:33

Gheorghe Tadici, fostul selecționer, nu ar mai accepta să antreneze reprezentativa României. „Vremea mea a trecut. După rezultate, ar trebui numiți un Aurelian Roșca, un Florentin Pera sau un Bogdan Burcea!”. 

Gheorghe Tadici (67 de ani), tehnicianul care în ultimii 20 de ani a obținut cele mai bune rezultate cu naționala feminină a României, nu a vrut să vorbească și să-și dea cu părerea despre echipa reprezentativă actuală, până ce aceasta nu a ieșit din competiție. 

„Nu am vrut să se spună că eu am perturbat activitatea echipei, că declarațiile mele au timorat jocul. Că am pus presiune. Acum, că totul s-a încheiat, după 45 de ani în care am lucrat în handbal, cred că am dreptul să vorbesc", a spus tehnicianul de la Zalău.

Tadici cere demisia tuturor celor care au gândit strategia echipei naționale în ultimul ciclu olimpic. 

„Nu Comisia Tehnică a numit antrenorii la echipa națională, membrii Consiliului de Administrație nu au fost întrebați când a fost adus Ambros Martin sau Tomas Ryde! S-au cheltuit sute de mii de euro pe salarii. Cine răspunde acum? Jucătoare străine fără număr doar ca să obțină bani din transferuri! Alte sute de mii de euro anual din grilele pe străini. Și româncele? Eu la Zalău am antrenat mereu românce", a subliniat Tadici.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, este cel care a numit antrenorii la echipa națională, fiind singurul care a luat hotărâri în acest sens. „Cine l-a adus pe acest Ryde? Avem nevoie de un antrenor care stă să bea apă la time-outuri, care așteaptă să fie mobilizat el de jucătoare, și nu invers??”.

„Antrenorul român antrenează cu sufletul!”

Tadici spune că doar un antrenor român e capabil să scoată naționala din impas. „Antrenorul român, înainte de toate, pune suflet în ceea ce face. Simte când i se cântă imnul. Străinul vine, ne-a luat banii și pleacă. Ryde ăsta, după Jocurile Olimpice de la Rio, nici nu a mai venit să spună ce s-a întâmplat în Brazilia. Și noi l-am readus la echipă”, a spus Tadici.

Întrebat dacă ar accepta să revină pe banca primei reprezentative, Tadici e categoric. 

„Vremea mea a trecut! Dar sunt trei antrenori care pe baza rezultatelor din ultimul timp pot fi numiți. Mă gândesc la Roșca, la Pera și la Burcea. Roșca a fost campion mondial cu generația '96-'97. Cred că i-a venit rândul. Burcea a demonstrat la Brașov, la Craiova, a cucerit Cupa EHF, în mare parte cu jucătoare române. Și Pera a arătat potențial, la Roman, a câștigat titlul cu Vâlcea. Ei sunt viitorul, eu pot să vin doar cu un sfat legat de selecție" - Gheorghe Tadici


„De urgență trebuie făcută o strategie pe termen scurt, să te califici la Jocurile Olimpice, iar apoi să faci o analiză serioasă și o strategie pe următorii patru ani!”, a adăugat fostul selecționer.

„Să se înțeleagă foarte bine: nu e un atac la nimeni, nu am nimic cu nimeni de împărțit! E o realitate vizibilă, o spun din postura unui om care a lucrat în handbal 45 de ani. Sunt opiniile mele și nu am pretenția că ar fi cele mai bune”, a încheiat Tadici.  

Critic la selecție: „Băcăoanu de ce a mers în Japonia?”

Tadici spune că selecția pentru acest Campionat Mondial a fost dezastruoasă. „Dache, Ostase nu au fost dorite. În schimb, mergi cu jucătoare care nu evoluează deloc la echipele de club, gen Zamfirescu, Polocoșer. Băcăoanu de ce a mers în Japonia? A fost accidentată, în ultimele două luni jucase un meci! Ce cauți cu Ciucă?, intră la Vâlcea la câte un 7 metri! Ne ascundem după scandalul de la Brașov? De acolo jucau doar Buceschi și, sporadic, Laslo", a declarat Tadici. 

Citește și:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Cristina Neagu, EXCLUSIV: „Nu am cuvinte. Colegele trebuie să înțeleagă nivelul, că nu e Liga Națională” + Următorul obiectiv major: „E ultima mea șansă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
1665701266900635
Flor Pomponiu  •  12 Decembrie 2019, 10:58

Il adaug pe Muller

1037972906348855
Emilian Albu  •  11 Decembrie 2019, 20:10

Ungaria si ROMANIA au campionate nationale puternice in care evolueaza foarte multe jucatoare straine. Nationalele au ajuns "vai mama lor". Jucatoare tinere care un avut evolutii frumoase la intreceri de mare calibru nu pot evolua in campionat din cauza jucatoarelor straine. Nationalele Spaniei, Muntenegrului, Serbiei, Norvegiei, Danemarcei si chiar a Rusiei, care au avut evolutii foarte bune la mondial, au avut sau au jucatoare in campionatul Romaniei. VALCEA in urma cu un an "mitralia" CSM Bucuresti ca are "mercenare" platite din bani publici. CORECT. Dar, VALCEA, campioana Romaniei aliniaza in prima linie numai "MERCENARE" platite din bani publici. Trebuie sa se limiteze, in campionatul intern, numarul de straine ce pot fi in acelasi timp in teren, altfel tanara generatie se va pierde. Rusia joaca in prima linie cu doua pustoaice de 18 si 20 de ani. Alta viziune, de aceea Martin Ambros s-a dus acolo. Cred ca vom ajunge si cu handbalul feminin, singura ehipa competititiva din ROMANIA, ca si la fotbal, in lumea a treia alaturi de Senegal sau Angola. Q.e.d.

sakamoto
sakamoto  •  11 Decembrie 2019, 20:07

Dl Dedu si Dl Ryde, DEMISIA! Lasati-ne! Ne-ati facut de risul curcilor. Ajunge! Plecati numai iute si degraba, departe si urgent! Gata cu paguboasele experimente. Rezultate halucinante! Evolutii jenibile. Crasa iresponsabilitate. Pina cind? Rusine maxima! Adio!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează