SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO HANDBAL

Totul despre România-Olanda. Echipa lui Burcea, față în față cu campioana mondială la handbal feminin!

Lois Abbingh a jucat în cariera ei și în România, la Baia Mare. A fost golgeterul CM 2019 FOTO Stanko Gruden / kolektiffimages
Lois Abbingh a jucat în cariera ei și în România, la Baia Mare. A fost golgeterul CM 2019 FOTO Stanko Gruden / kolektiffimages

Articol de - Publicat marti, 15 decembrie 2020 13:10 / Actualizat marti, 15 decembrie 2020 14:14

România-Olanda se joacă azi. Olanda nu mai are șanse la semifinale. După 6 turnee finale în care au prins careul de ași, „lalelele” nu mai intră în lupta pentru medalii. Lorena Ostase, cea mai bună româncă de la Euro 2020, nu va juca azi!

Olanda nu a mai fost, la Campionatul European de handbal feminin din 2020, echipa strălucitoare de la ultimele turnee finale. Formația pregătită de francezul Emmanuel Mayonnade, care anul trecut, în Japonia, câștiga titlul mondial, și-a pierdut „capul" parcă odată cu accidentarea liderului ei, centrul Estavana Polman. MVP-ul Mondialului japonez, Estavana a suferit o ruptură de ligamente la echipa sa de club, Team Esbjerg, și ratează tot sezonul.

Olanda a bătut România de două ori la Euro de handbal feminin din 2018

România a jucat de două ori cu Olanda la Europeanul de acum doi ani, din Franța. O dată în grupă și o dată în finala mică. De fiecare dată au câștigat adversarele: 24-29, respectiv 20-24. În finală, România a jucat fără Neagu atunci, starul "tricolorelor" accidentându-se în disputa cu Ungaria. Demn de remarcat că Olanda mizează an de an pe același nucleu de jucătoare. 13 din handbalistele campioane mondiale în Japonia sunt și acum în lot.

Toate jucătoarele Olandei sunt în afara țării

Olanda are o strategie bine pusă la punct în handbalul feminin. Crește tinere jucătoare în centrele de formare finanțate de federație și apoi, când acestea ajung la vârsta senioratului, le transferă la cluburi din afara Olandei. Germania și Danemarca sunt țările unde evoluează cele mai multe olandeze. 

Din lotul de acum, câte 5 olandeze joacă în campionatele din Danemarca și Germania, 3 în Ungaria, 2 în Franța și una în România (Martine Smeets). În general, olandezele joacă la echipe foarte puternice, de Liga Campionilor, având avantajul că nu au salarii foarte mari și dau un randament excelent.

Multă experiență

Lotul Oranje de la Euro 2020 are o medie de vârstă de 25,6 ani, mai puțin decât România (26,4 ani). Cu toate acestea, batavele au infinit mai multă experiență internațională. Olandezele au o medie a selecțiilor la echipa națională de 93,8 selecții, față de românce care au 33,7 selecții. 9 jucătoare din lotul Olandei evoluează la echipe de Liga Campionilor, pe când la România joacă doar 3!

Medaliile Olandei

Mondiale
 2015 argint 
2017 bronz 
2019 aur 
Europene 
2016 argint 
2018 bronz

CITEŞTE MAI MULTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

Olanda - Germania 28-27. Dramă și minuni între buturi! Campioana mondială nu mai are șanse la semifinale

Cronica meciului România-Ungaria 24-26, de Marian Ursescu » Seară de chin! Jucătoarele care nu au ce căuta în echipa națională

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează