SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Trece prin cea mai bună perioadă a carierei și abia așteaptă startul Campionatului European: "Deja simt că fierbe sângele în vene!"

Crina Pintea
Crina Pintea

Articol de - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2018 16:23

Crina Pintea e nerăbdătoare înaintea Campionatului European de handbal feminin. Așteată meciul cu Cehia pentru că avem o revanșă de luat în fața lor. Pivotul român trece prin cea mai bună perioadă a carierei, fiind golgeterul formației Paris 92 la care evoluează

Nouă zile ne mai despart de startul Campionatului European din Franța. "Naționala" României a intrat în linie dreaptă cu pregătirile. Vineri și sâmbătă, la București, "tricolorele" își vor testa forțele în fața Rusiei, campioana olimpică, și a Serbiei.

Jucătoarele se gândesc însă, mai exact, la jocurile din grupa de la Europene, acolo unde vom întâlni în ordine, Cehia, Germania și Norvegia.

Crina Pintea, una dintre jucătoarele de bază ale României, vorbește de Trofeul Carpați, dar și de turneul francez, una de la care toată lumea, încă o dată, are așteptări foarte mari.

-Crina, cum e atmosfera la echipa națională?
- Una foarte bună! Din punctul meu de vedere, când vin la echipa națională mă încarc pozitiv, am energie. Cert e că ne înțelegem foarte bine între noi și ne pregătim pentru ceea ce e mai bine. Nu vreau acum să vorbesc de obiective, de ce o să facem noi. Iau zi cu zi, antrenament cu antrenament, și sigur va fi bine dacă punem tot sufletul.

- Ai un sezon senzațional la echipa ta de club, Paris 92. Ești tot timpul în echipa etapei, ești golgeterul echipei. Acum și așteptările la naționala României vor fi mari!
- Nu știu cât se așteaptă lumea de la mine, dar știu că eu aștept enorm de la mine! Vreau să dau mai mult de sută la sută. Pentru asta muncesc. Am mai fost la Europene, la Mondiale, dar vreau ca acum să iasă mai bine. Nu vreau să pun și mai multă presiune pe mine, nu vreau să fie presiune pe echipă, dar eu sunt o fire optimistă. Și cred că lucrurile vor fi așa cum ne dorim.

"Ne simțim din priviri"

- Revenirea lui Gabi Perianu, acolo lângă tine, în apărare, cât de mult înseamnă?
- Mă bucur că problemele ei de sănătate s-au terminat. Pot spune că ne înțelegem excelent, nici nu vorbim prea mult și știm ce are de făcut fiecare, din priviri. Cred că apărarea e foarte importantă. Dacă ne apărăm, pe atac va fi mai simplu.

- Vom debuta cu Cehia pe 1 decembrie, de ziua României. E o motivație în plus?
- Nimic nu e întâmplător. Anul trecut, la Mondiale, am pierdut cu Cehia, și am plecat acasă. Acum avem o nouă șansă, așa a vrut cineva acolo Sus care le rânduiește pe toate . În mintea mea știu ce se va întâmpla!

- Te-ai mai gândit la acel meci? A fost multă tristețe atunci, la Leipzig!
- Meciul ăla o să fie în mintea mea toată viața. Nu se poate uita. Noi trebuia să câștigăm, eram favorire, dar acum e istorie. Când am văzut Cehia la tragerea la sorți, parcă a început să fiarbă sângele! Abia aștept să fiu pe teren!

- De Norvegia, Germania, ce zici?
- Norvegia. Nu scăpăm de ele, picăm mereu cu ele. Nici ele nu mai sunt la fel, nici noi nu mai suntem la fel, se poate orice. Doar să vrei și să crezi. La fel ca și Germania. Nu mai sunt echipe slabe.

- Cum simți echipa? Sunt fete tinere, media de vârstă a scăzut mult!
- Din ce văd, e o dorință foarte mare, e ambiție, e dăruire, e concentrare la antrenamente. Greșim, se întâmplă, ne ajutăm una pe cealaltă. Fiecare știe pentru ce e aici. Și asta nu poate decât să mă bucure.

- Multe fete nu joacă la echipele de club și-și găsesc acum motivația la echipa națională!
- Normal, pentrui că își doresc să joace și nu au șansa asta. Le înțeleg foarte bine, știu ce înseamnă să muncești și să nu poți intra pe teren! E groaznic. Normal că acum au venit la echipa națională și au o șansă, vor să joace.

Meciuri care nu contează

- De "Trofeul Carpați" ce zici? Ultima șansă de verificare, meciuri tari cu Serbia și Rusia.
- E foarte bine că sunt două echipe tari, dar sincer vă spun, nu mă interesează aceste partide. Mă gândesc la jocul nostru, e mai important să punem lucrurile la punct, să reglăm toate angrenajele. Victoria în partidele astea nu contează. Acolo în Franța, cu Cehia, ce Germania și Norvegia trebuie să dăm totul!

- Obiectivul federțaiei, clasarea pe unul dintre primele 6 locuri, e realist?
- E unul realist, așa cred! De ce să nu fie? Eu am încredere în echipa mea. În puterea de luptă.

 

17 pentru Franța

Pentru turneul final din Franța (29 noiembrie-16 decemrie), antrenorii Ambros Martin și Horațiu Pașca vor alege 17 jucătoare care vor face deplasarea.

"Sâmbătă, după Trofeul Carpați, vom anunța lotul. Nu știm dacă vom merge cu doi sau cu trei portari", declarat Pașca.

Ana Maria Țicu și Laura Pristăviță, ambele accidentate, au fost înlocuite la prima echipă a României de Mădălina Zamfirescu, handbalista care fusese convocată la lotul B. "Lista e deschisă. Orice jucătoare din lotul B poate ajunge în Franța", a declarat Pașca.

Loturile pentru Trofeul Carpați

România A
Portari: Denisa Dedu (Siofok), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea)
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok)
Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost), Mădălina Zamfirescu (Debrecen)
Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok)
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti)
Pivoţi: Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Crina Pintea (Issy Paris), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa)

ROMÂNIA B
Portari: Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Paula Teodorescu (HC Zalău)
Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bristriţa), Ana Maria Popa (SCM Rm. Vâlcea)
Interi stânga: Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti), Raluca Petruş (U Cluj), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), Andreea Târşoagă (CSM Tg. Mureş)
Centri: Andreea Popa (Rapid Bucureşti)
Interi dreapta: Daria Bucur (Corona Braşov), Alina Ilie (Gloria Buzău), Ştefania Lazăr (CSM Slatina)
Extreme dreapta: Cristina Boian (U Cluj), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
Pivoţi: Mădălina Conache (CSM Galaţi), Lorena Ostase (CSM Slatina

Program Trofeului Carpați

Vineri, 23 noiembrie
16:00 România B - Rusia (TVR HD)
18:30 România A-Serbia (TVR1)

Sâmbătă, 24 noiembrie
16:00 finala mică (TVR HD)
18:30 finala Mare (TVR 1)

Vezi șiAmbros Martin a anunțat lotul României pentru Trofeul Carpați » Toate detaliile despre competiție: dată, adversare, locație și prețurile biletelor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează