SPORTURI  »  HANDBAL  »  SANCȚIUNE

Trei etape pe tușă pentru arbitri » Memoriul constănțenilor după derby-ul cu Dinamo a avut efect

Ante Kuduz într-o secvență din partida Dinamo-CSM Constanța Foto CS Dinamo
Ante Kuduz într-o secvență din partida Dinamo-CSM Constanța Foto CS Dinamo

Articol de - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 14:44 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 15:44

FRH a sancționat greșelile grave de arbitraj din derby-ul dintre Dinamo București și CSM Constanța din etapa a 11-a

Conducerea Federației Române de Handbal a decis să-i suspende trei etape pe arbitrii Claudiu Belean și Ștefan Hendrea. Cei doi au fost taxați pentru erorile grave comise la derby-ul dintre Dinamo București și CSM Constanța. 

Revoltați de deciziile care au înclinat balanța către gazde, constănțenii au făcut memoriu, achitând taxa de 1.000 de lei. Drept urmare, Comisia de Arbitri a analizat prestația celor doi și se pare că a remarcat mai mult de 10 greșeli împotriva formației de pe Litoral.

„Este o decizie pe care o salut. Pentru prima oară în istoria derby-urilor au fost suspendați arbitrii, chiar dacă altădată au fost cazuri și mai grave. Este o alinare, pentru că s-a făcut dreptate, însă punctele rămân la Dinamo. A fost dat un exemplu și trebuie să vină un moment zero, nu se mai poate continua așa! Nu discutăm doar de niște greșeli, ci despre maniera de arbitraj. Vorbim despre niște arbitri din cauza cărora s-a pierdut un meci", a spus antrenorul echipei din orașul de la malul mării, George Buricea.

Trei etape pe tușă pentru arbitri » Memoriul constănțenilor după derby-ul cu Dinamo a avut efect
Claudiu Belean, unul dintre arbitrii sancționați Foto sportpictures

Reacția constănțenilor la adresa arbitrilor a venit când Dinamo a câștigat derby-ul din etapa a 11-a a Ligii Naționale, revenind pe final, după ce constănțenii au condus și la 5 goluri diferență. La finalul turului, cele două ocupă primele locuri ale clasamentului, cu un avans de 8 puncte în favoarea bucureștenilor.

3.000de lei este suma plătită de cluburi pentru arbitraj la fiecare meci, aici fiind incluse baremul, transportul și cazarea arbitrului

Constanța din nou la comisii

Mâine se va judeca un alt caz care implică arbitrii și CSM Constanța. FRH s-a autosesizat după evenimentele de la meciul dintre constănțeni și Politehnica Timișoara, din etapa a 12-a. 

După o greșeală flagrantă de arbitraj, Buricea a pătruns pe teren să protesteze și a primit eliminare de două minute. Duelul verbal a continuat și fostul internațional a fost sancționat cu cartonaș roșu, apoi cartonaș albastru.

„Au fost trei decizii grave împotriva noastră, iar cea din urmă a venit precum cireașa pe tort. M-au sancționat pentru că le-am spus că fac de rușine handbalul românesc. 

Vor fi analizate și prestația arbitrilor, și eliminarea mea. Federația a cerut puncte de vedere de la mine și de la arbitri, în urma raportului depus de observator. Cel mai grav este că mă fac să par un nebun recalcitrant, care vrea să-și facă singur dreptate. Dar eu și băieții muncim, vrem să jucăm după reguli și să fim arbitrați corect!", a explicat Buricea. Deciziile arbitrilor nu au influențat rezultatul final, CSM Constanța câștigând clar, cu 31-26.

Trei etape pe tușă pentru arbitri » Memoriul constănțenilor după derby-ul cu Dinamo a avut efect
George Buricea, antrenorul lui CSM Constanța

Citește și alte știri din sporturi

VIDEO + FOTO Câștigătoare în premieră în Cupa Davis: „Am crescut cu acest vis, despre asta e vorba în tenis, în sport!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  01 Decembrie 2022, 23:16

Incredibilă decizie!!... Aceasta comisie ar trebui ea suspendată pe viață!!!... Așa ceva este de necrezut!!!.... Cine a văzut meciul își face cruce cu 2 mâini!!!.... Constanța a faultat grosolane tot meciul, a agresat, au comentat la fiecare fază, au făcut un antijoc brutal și de nepermis!!!...lucrurile nu pot rămâne așa!!!..... Comisia trebuie analizată și ea, cum au văzut ei atâtea greșeli împotriva Constanței (!!!??)....și apoi membri ei trebuie să fie suspendați! Repet, e incredibil ce se întâmplă în handbalul românesc cu două echipe-constanta și steaua- mereu favorizate la comisii!!! Trebuie oprita hoția!!

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  01 Decembrie 2022, 23:14
Postat de parpalache pe 28 Noiembrie 2022, 16:12

Orice memoriu impotriva lui dinamo„are efect”!Și daca nu e vreun memoriu comisia lui Justin Stefan de la LPF(nepotul lui Argaseala),se„autosesizeaza”!(Suspendarea lui Irobisso pentru ca a comentat arbitrajul-probabil ca l-a confundat cu Tanase)!Ca așa e in Becalistan!

Incredibilă decizie!!... Aceasta comisie ar trebui ea suspendată pe viață!!!... Așa ceva este de necrezut!!!.... Cine a văzut meciul își face cruce cu 2 mâini!!!.... Constanța a faultat grosolane tot meciul, a agresat, au comentat la fiecare fază, au făcut un antijoc brutal și de nepermis!!!...lucrurile nu pot rămâne așa!!!..... Comisia trebuie analizată și ea, cum au văzut ei atâtea greșeli împotriva Constanței (!!!??)....și apoi membri ei trebuie să fie suspendați! Repet, e incredibil ce se întâmplă în handbalul românesc cu două echipe

creeperno807
creeperno807  •  28 Noiembrie 2022, 22:34

In fotbal ar trebui unii suspendati pe viata

Vezi toate comentariile (5)
Comentează