SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Trei planuri de bătaie » Jucătoarele de la Oltchim Rm. Vîlcea au plecat ieri spre Danemarca

Oana Manea s-a bătut pe semicerc în primele două meciuri şi o va face şi contra celor de la Randers // Foto: Raed Krishan
Oana Manea s-a bătut pe semicerc în primele două meciuri şi o va face şi contra celor de la Randers // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 26 octombrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 25 octombrie 2012 20:44

Jakob Vestergaard spune că Randers e puternică în apărare şi pe contraatac, dar că a pregătit tactici diferite. O victorie ar netezi drumul Oltchimului spre primul loc în grupă.

Tehnicianul principal al Oltchimului, Jakob Vestergaard, speră ca succesul clar din Germania, cu Buxtehuder, de sîmbăta trecută, să nu le fi relaxat pe elevele sale: "Am obţinut un succes facil în Germania pentru că am reuşit să ne facem jocul, atît în apărare, cît şi în atac. Este important că la finalul celor 60 de minute nu am avut accidentate şi că totul a decurs bine. A fost o victorie uşoară care sper să nu le fi relaxat pe handbalistele Oltchimului, nu e timpul pentru aşa ceva".

În ceea ce priveşte partida de sîmbătă cu Randers, danezul este sigur că va fi cu mult mai dificilă: "Va fi total diferită faţă de cea din Germania. Randers are jucătoare valoroase, Aguilar şi Tervel sînt numai două exemple. Pentru prima dată în acest sezon vom juca în faţa unei formaţii cu o apărare agresivă, avansată şi care se bazează foarte mult pe contraatac. Trebuie să găsim soluţii pentru a le contracara, de aceea am trei planuri de bătaie pentru acest meci. Fetele ştiu de fiecare dată cînd şi ce trebuie să facă. Ne dorim primul loc în clasament, poziţie care ne poate face viaţa mai uşoară în grupele principale. Dacă ne vom impune în Danemarca, sîntem favoriţi la primul loc şi nu mai avem cum să pierdem calificarea în faza următoare a competiţiei. În acest caz, Randers şi Hypo Viena urmează să se bată pentru locul al doilea."

Specialist al handbalului din Scandinavia, Vestergaard ştie de unde vine temerea echipelor din România atunci cînd întîlnesc grupări din Nordul Europei: "Ştiu că echipele româneşti se tem de cele din Scandinavia. Tocmai din cauza faptului că echipele nordice au o armă letală: contraatacul. Aproape toate au un stil de joc diferit, care incomodează echipele din Est. Şi eu vreau să ne îmbunătăţim foarte mult jocul pe contraatac şi pe faza a doua a atacurilor".

"Încă nu sîntem calificaţi"
Pivotul Oana Manea îndeamnă la prudenţă înainte de meciul cu Randers din etapa a III-a a a Grupei A din Liga Campionilor: "Multă lume vorbeşte deja de meciurile din grupele principale, face calcule de adversari. Noi sîntem încrezătoare în calificare, dar acest obiectiv încă nu e realizat, trebuie să fim foarte atente în continuare. Mergem pe terenul lui Randers să învingem şi apoi, e adevărat, vom putea fi mai liniştite. În ceea ce priveşte vîrful de formă, cred că încă nu l-am atins. E şi normal. Chiar urmăream în sezoanele trecute echipe ca Viborg şi Larvik. În prima fază a grupelor mergeau rău, mai că ziceai că nici nu reuşesc să se califice. Apoi creşteau de la meci la meci şi chiar cîştigau trofeul. Oltchim cred că va ajunge în vîrful de formă undeva în luna februarie a anului viitor, exact cînd vin cele mai dificile meciuri".

Farcău a rămas acasă
Oltchim nu va conta în meciul din Danemarca, cu Randers, pe serviciile Ramonei Farcău, care este răcită. Vitezista campioanei României este singura din lotul antrenat de Vestergaard care nu face deplasarea, dar va fi aptă pentru următoarele partide. "Ramona este bolnavă, nu avea rost să riscăm şi să o forţăm. Avem soluţii, pe postul său o voi folosi, cel mai probabil, pe Alexandrina Barbosa", a declarat tehnicianul danez al Oltchimului.

"În mod normal, ar trebui să învingem în toate partidele din această fază a competiţiei. Randers are o echipă tînără, rapidă. Trebuie să fim atente şi să ne facem jocul obişnuit. Nu sîntem deloc obosite, sîntem la început şi în campionat, şi în Liga Campionilor" ( Ada Nechita, Oltchim Rm. Vîlcea)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  26 Octombrie 2012, 20:55

danezele fete dragute..daca suntem atenti la faza a doua si contratac nu avem cum sa scapam victoria

valcod82
valcod82  •  26 Octombrie 2012, 13:59

"Randers are jucătoare valoroase, Aguilar şi Tervel sînt numai două exemple." Nu stiu ce stie Vestergaard despre daneze, dar Tervel nu joaca la Randers, ci la Gyor. Poate se gandea la Dembele, care e tot frantuzoaica. Oricum, pericolul vine in special de la Aguilar si Dalby. Daca apararea reuseste sa le blocheze pe cele doua, sunt mari sanse de victorie. A, si mai e si Sabina Jacobsen, interul stanga.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează