SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC

„Tricolorele” au plecat la Podgorica » Șeful delegației este președintele Dedu!

Poza delegației înainte de îmbarcare FOTO FRH
Poza delegației înainte de îmbarcare FOTO FRH

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 14:38 / Actualizat joi, 18 martie 2021 15:38

Trei teste COVID-19 au efectuat handbalistele „tricolore” în ultima săptămână. Toate au fost negative. În charterul Tarom a mai urcat, pe lângă președintele Alexandru Dedu, și șeful COSR, Mihai Covaliu

Naționala feminină de handbal a României a plecat joi, la prânz, cu o cursă charter, spre Podgorica. Este locul de care se leagă speranțele calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Într-o grupă foarte grea, cu Norvegia, campioana Europei, și Muntenegru, România trebuie să ocupe cel puțin locul 2. După ce la trecutul Campionat European România a ocupat locul 12, cea mai proastă clasare din istorie, președintele Alexandru Dedu a decis să demită conducerea tehnică. Bogdan Burcea și Robert Licu au fost înlocuiți cu Adi Vasile și norvegianul Bent Dahl.

Oficial, Comisia Tehnică a luat aceste măsuri. Neoficial însă, Dedu a controlat totul prin antrenorii echipelor naționale de tineret și juniori, care au votat pentru schimbare. Bogdan Burcea nici nu a acceptat o prelungire a contractului până la turneul preolimpic, solicitând un mandat pe tot ciclul olimpic. Adi Vasile, antrenorul CSM București, a acceptat în schimb să preia echipa României, având drept obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice și la Campionatul Mondial de la sfârșitul anului, din Spania.

Dedu a intrat în ”bulă”

Federația Română de Handbal a închiriat un charter pentru deplasarea la Podgorica, dorind să se evite, din motive sanitare, schimbarea de avioane și alte escale prin aeroporturi. Șeful delegației României la Podgorica este chiar președintele Alexandru Dedu, în același avion urcând și secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru, dar și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu. Toată delegația va intra la Podgorica într-o "bulă" și nu va interacționa cu nimeni din afara acesteia.

Naționala feminină are o șansă imensă de calificare la Tokyo, iar în aceste condiții s-au creat toate premisele pentru reușită. Anul trecut, în decembrie, la Europeanul din Danemarca, niciun oficial al FRH nu a făcut deplasarea alături de formație. Alexandru Dedu a declarat la vremea respectivă că "ar fi trebuit să stau permanent lângă echipă, iar eu nu puteam să-mi permit să fac asta timp de două săptămâni, pentru că am multe lucruri de făcut și, ca președinte, trebuie să fiu în multe locuri". Surse din cadrul FRH spun însă că președintele nu a dat nici măcar un telefon în timpul turneului final. Alexandru Dedu nu a vorbit absolut deloc cu staff-ul tehnic, cuplul Burcea-Licu nefiind dorit de mai-marele FRH.

„Tricolorele” au plecat la Podgorica » Șeful delegației este președintele Dedu!
Naționala României luptă se se califice la Jocurile Olimpice FOTO sportpictures.eu

Programul turneului de la Podgorica 


vineri, ora 20:30 Muntenegru-Norvegia 
sâmbătă, ora 20:30 Norvegia-România 
duminică, ora 17:00 Muntenegru-România  
* Prima TV va transmite în România meciurile echipei naționale

ANALIZĂ. Ce șanse avem să ajungem la Tokyo? » România nu s-a calificat niciodată la două ediții consecutive la Jocurile Olimpice

România va debuta contra Norvegiei la Podgorica. Campioana Europei participă pentru prima dată în calificările olimpice!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ios_ge
ios_ge  •  18 Martie 2021, 22:40

Iar s'a bagat ala cu shoriciu' gros in fata sa conduca delegatia. DEMISIA nesimtitule !

446194735563038
Cony Nick  •  18 Martie 2021, 21:12

calculul este simplu....le câstigati pe amândoua ... sau jucati la....

ceaiuri
ceaiuri  •  18 Martie 2021, 15:38

calculul e simplu..cu o victorie te califici(chiar la golaveraj)acum nu stiu pe cine putem invinge,daca a plecat si Dedu(poate isi joaca ultima carte)inseamna ca avem ganduri..marete

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close