SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CE 2018

"Tricolorele" și-au făcut calculele pentru preliminariile CE 2018: "Ne batem cu Rusia pentru primul loc" » Când se joacă meciul cu Austria

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2017 09:55

Iulia Dumanska, portarul naționalei de handbal, crede că Austria și Portugalia sunt outsiderele în grupa României și că bătălia se va da contra campioanei olimpice Rusia.

România va debuta miercuri, ora 19:00, la Rm. Vâlcea, contra Austriei, în preliminariile CE 2018. Austriecele sunt cunoștințe recente, cele două formații întâlnindu-se în play-off-ul pentru Campionatul Mondial 2017, anul acesta în iunie. Neagu și compania au câștigat ambele dispute, 34-29, la Oradea, și 33-24 la Stockerau.

Într-o grupă din care mai fac parte Portugalia și Rusia, "tricolorele " par focusate de pe acum pe disputele cu Rusia, din martie anul viitor. Dubla contra campioanelor olimpice va desemna câștigătoarea grupei. "Nu subestimăm Austria și Portugalia, dar cred că vom lupta cu Rusia pentru prima poziție a clasamentului. Asta nu înseamnă că nu vom lua în serios fiecare meci", a declarat portarul Iulia Dumanska.

Tânăra de doar 21 de ani a debutat la Euro 2016, acolo unde România a ocupat locul 5 și unde a învins, între altele, și Rusia. "Primele două jocuri, cu Austria și Portugalia, sunt foarte importante. Trebuie să câștigăm, pentru că eu sunt convinsă că ne vom califica la turneul final", a adăugat Dumanska.

"La Vâlcea nu-mi auzeam jucătoarele!"

Selecționerul Martin Ambros și-a adus aminte că a fost de două ori în sala de la Rm. Vâlcea ca adversar, o dată cu Itxako și o dată cu Gyor. "De câte ori am jucat la Vâlcea atmosfera a fost senzațională. Îmi amintesc cât de greu ne era să jucăm când eram adversari ai Oltchimului. Nu puteam să le dau fetelor nici indicații, pentru că nu le auzeau", și-a reamintit Martin Ambros.

"Îi așteptăm pe fani să fie alături de noi. La Vâlcea lumea iubește naționala României și sunt convinsă că va fi alături de noi", a adăugat și Valentina Elisei Ardean.

După disputa cu Austria, România va juca peste patru zile în Portugalia, la Luso, contra lusitanelor.

"Am găsit la fete plăcerea de a reveni în echipa națională. S-au bucurat că s-au revăzut și că sunt din nou împreună. E primul meci dintr-o serie în urma căreia ne dorim să ajungem la Euro 2018, din Franța"
Martin Ambros, antrenor România

21 de jucătoare convocate

Martin Ambros și secundul său, Horațiu Pașca, au convocat pentru dubla Austria și Portugalia 21 de handbaliste. 6 dintre ele vin din "străinătate":

Dedu și Perianu (Siofok), Geiger (Brest), Pintea (Issy Paris), Laslo (Buducnost) și Zamfirescu (Debrecen). Sunt și trei debutante în echipă, Raluca Băcăoanu (HCM Rm. Vâlcea), Daria Bucur (Corona Brașov) și Szilvia Szabo (CSM Bistrița). 11 jucătoare din cele 21 au fost prezente la Euro 2016, primul turneu final cu Martin Ambros pe bancă.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close