SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

TROFEUL CARPAȚI / Începe a 51-a ediție a Trofeului Carpați » Toate detaliile despre turneu + declarațiile antrenorului României

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 15:08

Antrenorul Ambros Martin spune clar că nu-l interesează să câștige ”Trofeul Carpați”, ci doar să găsească echipa de bază cu care să atace Europeanul din Franța.

Ediția a 51-a a Trofeului Carpați, la feminin, debutează vineri, la București. România va participa cu două selecționate, A și B, urmând să-și dispute trofeul cu două echipe extrem de puternice: Rusia, campioana olimpică, și Serbia, vicecampioana lumii în 2013.

"Nu ne interesează rezultatul"

Martin Ambros, actualul selecționer al "tricolorelor", a preluat echipa națională în 2016. Este la a treia participare la "Trofeul Carpați", pe care nu l-a câștigat niciodată. În 2016, "tricolorele" au pierdut finala, la Cluj, contra Ungariei, 24-29, iar anul trecut, la Craiova, Polonia a învins România, 27-21.

"E doar un turneu de pregătire. Vor fi meciuri tari, cu echipe foarte bune, dar pe mine mă interesează să ne găsim ritmul de joc, să intrăm în febra competiției. Abia apoi mă interesează rezultatul", a declarat Ambros. 

"Sigur că vrem să câștigăm fiecare meci pe care-l disputăm, dar nu facem din meciurile de pregătire un scop. O să le vedeți în echipă pe toate jucătorele, încă suntem în faza de teste, să vedem pe cine ne bazăm la Europene", a adăugat Martin. 

Rusia fără 4 vedete

Și Evgheni Trefilov a ales să vină la competiția din România, pentru ultimele teste înainte de Euro 2018, fără patru jucătoare foarte importante: Viahireva, Dmitrieva, Kuznețova și Petrova. "Sunt obosite după partidele de cupă europeană. Jucătoarele tinere vor avea șansa să arate ce pot", a declarat Tefilov. Serbia vine la București cu toate vedetele.

Nu lipsesc Lekici și Cvijici, handbalistele de la CSM București. Prima echipă a României va debuta contra Serbiei, o formație care și-a propus să câștige o medalie în Franța. Rusia e și ea una dintre favorite la întrecerea din Hexagon, asta după ce campioana olimpică nu a scos rezultate prea bune la ultimele turnee finale continentale. 

Program Trofeului Carpați

Vineri, 23 noiembrie 16:00 România B - Rusia (TVR HD)
18:30 România A-Serbia (TVR1)
Sâmbătă, 24 noiembrie 16:00 finala mică (TVR HD)
18:30 finala Mare (TVR 1)

5 ani au trecut de când România nu a mai câștigat "Trofeul Carpați". Se întâmpla în 2013, într-un turneu cu Germania, Spania și România B

8 zile mai sunt până la debutul Campionatului European din Franța 

11 participări la Europene are "naționala" noastră din 12 posibile. A ratat doar Euro 2006. Cel mai bun rezultat, locul 3 la Euro 2010

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează