SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Cinci goluri de apărat » CSM București joacă duminică meciul decisiv la Moscova: „Avantajul nu ne poate liniști!"

Cristina Neagu a marcat șase goluri în partida de la București cu ȚSKA Moscova  FOTO Cristi Preda
Cristina Neagu a marcat șase goluri în partida de la București cu ȚSKA Moscova FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 15:49 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 16:45

CSM București a plecat la Moscova cu avantajul din meciul tur, 32-27. Neagu și compania dau testul final pentru a ajunge în Final Four-ul de la Budapesta

  • ȚSKA Moscova - CSM București se joacă duminică, de la ora 17:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Digi 1, Look Sport

CSM București s-a calificat de fiecare dată în Final 4 după ce a câștigat prima manșă a sferturilor de finală. Primul pas a fost făcut și acum de bucureștence. Săptămâna trecută, Neagu și compania au învins cu 32-27. "Tigroaicele" au avut și 9 goluri avantaj în partea a doua, dar moscovitele au revenit pe final și au redus din diferență. 

Returul se anunță unul de foc, mai ales că și în „optimi" ȚSKA Moscova a refăcut un dezavantaj de 5 goluri și s-a calificat mai departe, eliminând campioana Sloveniei, Krim Ljubljana.

„Avantajul nu ne poate liniști!"

 „Suntem pregătiți, avem o stare bună și dorință de a începe meciul și de a ne califica în Final Four. Avantajul de cinci goluri este important, dar este genul de avantaj care nu te poate liniști. Trebuie să fim megaconcentrați și să abordăm meciul la victorie. Este bine că am putut să simțim pe pielea noastră cum joacă ȚSKA, partida va fi grea, echilibrată și dură. 60 de minute trebuie să fim concentrați și să jucăm la intensitate maximă. Am făcut asta în prima repriză la București. Ele speculează fiecare moment de relaxare sau deconectare. Nu mă simt mai aproape de Final Four, sunt conștient de ce ne așteaptă, nu avem voie să ne relaxăm", a declarat Adi Vasile, antrenorul CSM București. 

ȚSKA Moscova a terminat sezonul regulat în Rusia pe locul 2 și va juca direct în semifinale. Echipa pregătită de Olga Akopian va întâlni în semifinale învingătoarea dintre Lada Togliatti și Kuban Krasnodar. La meciul retur cu CSM București, la ȚSKA va lipsi în continuare Polina Vedekina, interul stânga titular.

„Simt că este momentul nostru să ne calificăm în Final Four. De doi ani am muncit fix pentru acest punct al sezonului, avem experiența și valoarea să înțelegem cât de important este meciul și sper ca la final să fim cei mai fericiți oameni, calificați în Final Four" - Adi Vasile, antrenor CSM București

8 jucătoare la naționala Rusiei 

Naționala Rusiei va întâlni în preliminariile Mondialului din acest an Turcia, în dublă manșă. Olga Akopian, antrenorul principal de la ȚSKA Moscova, ocupă rolul de secund la reprezentativa Rusiei, ajutându-l pe principalul Aleksei Alexeev. 

Pentru „dubla" cu Turcia, 8 jucătoare de la ȚSKA Moscova au fost convocate: portarii Kaplina, Sedoikina, extrema Gorșkova, interii Gorșenina, Skorobogacenko, centrii Dmitriev și Ilina și pivotul Ilarionova. Și antrenorul CSM București va merge direct în cantonamentul României la revenirea din Rusia. 

Selecționerul „tricolorelor" a convocat de la CSM București pentru "dubla" cu Macedonia de Nord din preliminariile CM 2021 cinci jucătoare: Dedu, Moisă, Pintea, Bazaliu și Perianu.

La ruși vor fi spectatori în tribune 

La partida dintre ȚSKA Moscova și CSM București vor asista și aproximativ 500 de spectatori. Pe siteul clubului moscovit au fost vândute biletele pentru partida de duminică. Acestea au costat între 150 și 500 de ruble, adică între 8 și 27 de lei. 

ȚSKA Moscova este una dintre echipele iubite în Rusia, dar handbalul nu este un sport de tradiție în club. Echipa de handbal a fost înființată abia în 2019, fiind la prima sa participare în Liga Campionilor. ȚSKA Moscova are un buget de aproximativ 4 milioane de euro și este susținută financiar de Regiunea Moscova.

3 participăriîn Final Four are CSM București în istorie: 2016, 2017 și 2018. Nu s-a mai calificat în careul de ași de la Budapesta de trei ani

Programul „sferturilor" 

  • Sâmbătă, 15:00 Vipers Kristiansand-Rostov Don* 
  • Sâmbătă, 17:00 Metz-Brest (în tur: 24-34) 
  • Sâmbătă, 19:00 Gyor-Buducnost (în tur: 30-19) 
  • Duminică, 15:00 Rostov Don-Vipers Kristiansand* 
  • Duminică, 17:00 ȚSKA Moscova-CSM București (în tur: 27-32) 
  • * ambele meciuri se joacă în Rusia, la Rostov

Citește mai multe știri din sport:

România are 9 echipaje în finale la Europenele de la Varese! 9 șanse la medalii duminică

Fostul sabrer Alin Lupeică vorbește despre cum era sportul său în anii '90 și care erau provocările: „În scrimă trebuie să-ți găsești calea, ca un samurai”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
3507403945984319
Dan Coman  •  11 Aprilie 2021, 06:00

Domnule Ursescu, mai trageti o data: cate handbaliste de la CSM a convocat seelectionerul Romaniei? Cinci? Dedu, Perianu, Bazaliu, Moisa si Pintea? Daca da, se deduce fie ca nu Adi Vasile e la carma echipei, poate Cristina Neagu, fie ca dvs...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close