SPORTURI  »  HANDBAL  »  CHALLENG CUP

Turda, cinci goluri plus » Potaissa are o șansă mare de calificarea în semifinalele Challenge Cup

FOTO: Sportpictures.eu
FOTO: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat sambata, 24 martie 2018 20:13

Potaissa Turda a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinale, după ce a trecut de Fyllingen Bergen, scor 29-24. Eroii meciului fiind Ionuț Irimuș și Cristi Ghiță.

În prima manșă a sferturilor de finală din Challenge Cup, între Potaissa Turda și norvegienii de la Fyllingen Bergen, totul s-a decis în ultimele 10 minute.
Până în minutul 50, cele două echipe s-au aflat pe rând la conducere, gazdele având cel mai consistent avans în minutul 23, 11-8, când au ratat și o aruncare de la 7 metri.

Ardelenii se chinuiau însă să se desprindă în fața unei echipe care se încăpățâna să nu cedeze. Când meciul a intrat în ultimele 10 minute, antrenorul Andreas Gjeitrem a cerut time-out. Timpul de odihnă a convenit de minune elevilor lui Horațiu Gal. 

De la 21-21, Turda a marcat până la final de 8 ori, primind în schimb doar trei. Interul Cristi Ghiță și portarul Ionuț Irimuș au fost cei mai buni jucători ai meciului, primul marcând de 9 ori, iar goal-keeperul a avut câteva intervenții senzaționale. 

Partida retur, pentru calificarea în semifinale, se va disputa pe 2 aprilie, la Bergen. Potaissa e acum favorită, turdenii având în acest sezon drept obiectiv câștigarea trofeului, după ce sezonul trecut au ajuns până în finală. 

Potaissa Turda 29

Ghiță 9, Cântec 5, I. Rotaru 4, Thalmaier 3, Zacaciurin 2, Asoltanei 2, Szoke 2, L. Ignat 1, Adomnicăi 1
Antrenor: Horațiu Gal

Fyllingen Bergen 24

Mossestad 7, Heldal 6, Lunde 4, Epland 3, Matici 2, Stenqvist 1, Johansen 1
Antrenor: Andreas Gjeitrem

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează