SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR/ "U" JOLIDON CLUJ

"U" Jolidon Cluj, debut cu victorie în Liga Campionilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 septembrie 2010 00:00

Vicecampioana la handbal feminin "U" Jolidon Cluj a învins, vineri, cu scorul de 29-24 (15-12), echipa Metalurg Skopje, în meciul de debut din grupa a treia din turul secund al Ligii Campionilor, turneu găzduit de formaţia macedoneană.

 

Ardelencele antrenate de Gheorghe Covaciu au avut un start bun de partidă, reuşind să se detaşeze după primul sfert de oră, de la 10-8 la 15-8, pentru a ieşi la pauză cu scorul de 15-12, în urma unei reveniri a echipei din Skopje.

În partea secundă, "U" Jolidon a luptat pentru păstrarea diferenţei pe tabelă, avînd în portarul Viktoria Petroczi un "înger păzitor" (27-20) şi a obţinut o victorie preţioasă în faţa echipei gazdă a turneului de calificare, dar şi la debutul în Liga Campionilor.

"A fost dificil, mai ales că jucam împotriva gazdelor. Meciul a fost disputat, dar controlat în mare parte de noi. Skopje ne-a pus şi probleme, s-a apropiat pe tabelă, dar am avut noroc de un joc bun al portarului Petroczi, mai ales în situaţii de contraatac şi chiar de la 7 metri, apărînd două aruncări de acest fel. Sperăm să repetăm performanţa şi în meciul de sîmbătă, cu IK Savehof", a declarat directorul sportiv al formaţiei clujene, Cosmin Sălăjan, potrivit mediafax..

Tot vineri, în grupa a treia, mai este programată confruntarea dintre Byasen Trondheim (Norvegia) şi IK Savehof (Suedia).

Programul meciurilor din grupa a 3-a este următorul:
Sîmbătă: IK Savehof -"U" Jolidon Cluj (17.30), Metalurg Skopje-Byasen (20.00)
Duminică: "U" Jolidon Cluj-Byasen (17.30), Metalurg Skopje-IK Savehof (20.00).

Prima clasată din grupă va accede în grupa preliminară A, din care fac parte echipele Viborg HK (Danemarca), Dinamo Volgograd (Rusia) şi Buducnost Podgorica (Muntenegru). Echipa de pe locul secund va evolua în turul trei al Cupei EHF.

În grupa preliminară C este calificată direct campioana României, Oltchim Rîmnicu Vîlcea, alături de formaţiile Larvik HK (Norvegia) şi Toulon (Franţa). Acestora li se va adăuga cîştigătoarea grupei unu, din turul doi, în care evoluează cluburile Randers HK (Danemarca), TSV Bayer 04 Leverkusen (Germania), HC "Smart" (Ucraina) şi Maliye Milli Piyango SK (Turcia).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
handbalvolei
handbalvolei  •  18 Septembrie 2010, 14:37

www.handbalvolei.ro noutatile din cele doua sporturi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează