SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - HC DOBROGEA SUD 26-29

Ucigașa de granzi » HC Dobrogea Sud a învins-o și pe CSM București, după ce în Supercupă a trecut de Dinamo

FOTO: SportPictures.eu
FOTO: SportPictures.eu

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2017 23:22

După ce a învins Dinamo în Supercupa României, 28-27, HC Dobrogea Sud Constanța a trecut în această seară, la București, și de vicecampioana CSM, 29-26. "Delfinii" se gândesc la titlu.

"Surprizele negative" ale primei runde, CSM București și HC Dobrogea Sud Constanța s-au întâlnit în meci direct în etapa a doua a Ligii Naționale, luni seara, în Sala Rapid, din Capitală. Constanța venea după dușul rece cu CSU Suceava, de pe teren propriu, 23-29, în timp ce CSM după eșecul de la Vaslui, cu trupa lui Sandu Iacob: 26-30!

Cu obiectivul clar de a se bate la titlu în acest an, ambele formații au oferit un adevărat spectacol pe teren. Oaspeții au condus de la un capăt la altul, bucureștenii chinuindu-se în permanență să țină ritmul cu constănțenii. Stevan Vujovici a fost numărul 1 de pe teren, interul muntenegrean marcând din toate pozițiile. Apărarea "delfinilor" a fost și ea la înălțime, iar portarii Markovski și Dane Sijan s-au completat excelent.

Chiar și așa, în prima repriză, bucureștenii au intrat pe picior de egalitate la cabine cu adversarii, profitând de erorile din ultimele două minute ale oaspeților.

În repriza a doua, chiar în start, CSM a luat pentru prima dată conducerea, 13-12, dar a fost un simplu foc de baie. Celălalt inter al Constanței, Nikola Crnoglavac și-a intrat în rol și a marcat la fiecare aruncare. HCD s-a distanțat la 3, 4 și apoi cinci goluri diferență, iar meciul era tranșat.

Bucureștenii nu au arătat ca o echipă, chiar dacă au transferat multe vedete în vară. Antrenorul spaniol Pablo Sunen a încercat multe soluții, atât în atac, cât și în apărare, dar nu a găsit o formulă de echipă care să le pună probleme constănțenilor. Tiumențov, Novanc și Georgievski au fost singurii care au ieșit în evidență. Un mare minus însă în dreptul celor doi portari ai CSM-ului, croatul Sunjici și bosniacul Blazevici, care au pierdut clar duelul cu goal-keeperii Constanei. E adevărat că și apărarea oaspeților a fost mult mai luptătoare și mai arțăgoasă decât cea a gazdelor.

Constanța și-a trecut în cont prima victorie în actuala ediție, 29-26, în timp CSM-ul e ultima în clasament, cu 0 puncte, la fel ca nou-promovata Poli Iași și ca formația din Focșani, CSM 2007.

CSM București 26
Tiumențov 5, Georgijevski 5, Novanc 5, Hrastnik 3, Garcia Robledo 3, Șomlea 2, Onyejekwe 1, Militaru 1, Negru 1. Antrenor: Pablo Campos Sunen

HC Dobrogea Sud Constanța 29
Crnoglavac 9, Vujovici 8, Cutura 5, Buricea 5, Toma 1, Mladenovici 1. Antrenor: Christian Gaudin

"Cred că am arătat clar că suntem mai buni. Îmi pare bine că ne-am revenit după meciul dezastruos făcut în fața celor de la Suceava. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat acolo. Aceasta e adevărata față a noastră. Constanța e o echipă care se poate bate la titlu, fără îndoială"
George Buricea, extremă stânga HCD Sud Constanța

"Sunt prea mulți jucători noi, nu ne simțim încă în teren, nu reușim să ne înțelegem în apărare, lăsăm spații mari, primim goluri ușoare. Avem mult de muncă, dar sper să ne revenim. Sunt jucători buni, atmosfera e una bună, dar din păcate timpul nu e de partea noastră"
Marius Novanc, pivot CSM București

3 victorii
reușise CSM București în sezonul trecut împotriva celor de la HC Dobrogea Sud Constanța. "Delfinii" au reușit prima victorie în fața "tigrilor", chiar la București

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează