SPORTURI  »  HANDBAL  »  ADVERSAR

ULTIMA ORĂ Dinamo și-a aflat adversara din play-off-ul pentru "optimile" Ligii Campionilor » Când se joacă meciurile

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 decembrie 2018 19:35

Dinamo București a terminat grupa D a Ligii Campionilor pe prima poziție și va juca play-off-ul pentru "optimi" cu Sporting Lisabona.

Dinamo, prima echipă românească care trece de grupele celei mai importante competiții inter-cluburi de la schimbarea sistemului competițional, va evolua în play-off-ul pentru calificarea în optimi cu ocupanta locului 2 din grupa C.

În această seară s-a jucat ultimul meci de care depindea clasamentul final al grupei C dintre Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca) și Sporting Lisabona (Portugalia). Nordicii s-au impus dramatic cu 29-28, ceea ce înseamnă că portughezii vor rămâne pe locul secund la egalitate cu Tatran Presov (Slovacia). Astfel, Dinamo va juca play-off-ul cu Sporting Lisabona, deoarece lusitanii sunt avantajați de rezultatele directe.

Prin câștigarea grupei, Dinamo și-a asigurat disputarea returului în Stefan cel Mare. Partida tur se va juca în perioada 20-24 februarie, iar returul între 27 februarie – 3 martie.

Play-off-ul pentru optimi: Sporting Lisabona (Por) - Dinamo București  Wisla Plock (Pol) - Bjerringbro-Silkeborg (Den)

Formatul actual al Ligii Campionilor presupune două niveluri valorice. Echipele de top au fost repartizate în grupele A și B, iar cele din eșalonul al doilea în grupele C și D. Formațiile clasate pe primul loc în A și B merg direct în sferturile de finală, iar cele de pe locurile 2-6 în "optimi". În timp ce primele două formații din grupele C și D sunt nevoite să susțină un baraj pentru optimi de finală.

 Clasamente finale:

Vezi și: Dinamo termină pe locul 1 grupa din Liga Campionilor! Ce s-a întâmplat în Ademar - Elverum și când își află adversara

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
caminero
caminero  •  03 Decembrie 2018, 09:51
Postat de dinamo_fan pe 02 Decembrie 2018, 20:11

meci tare de tot. oricum s-ar termina, ramane o performanta uriasa castigarea unei greupe de UCL chiar daca e grupa de valoare secundara.

Pînă la urmă e bună la ceva și segregarea asta, grupele secundare garantează că "gloabele" au sigur 2 locuri în optimi (poate era mai OK să fie 4, dar e bine și așa). Dacă compari cu fotbalul, păi acolo ai garantate vreo 6-8 locuri, dar în grupe, nici vorbă de optimi ... iar de la anul nici locurile alea nu mai sînt sigure ...

1742401565799276
Gaby A Gator  •  02 Decembrie 2018, 22:02

Foarte important rezultatul din tur! Atentie, beneficiaza de arbitraje partinitoare! Problema mmajoră-Bannour! Cat de bine va juca! Cu el sunt sanse!

tipsy
tipsy  •  02 Decembrie 2018, 20:23

As zice ca sunt mai slabi decat Tatran Presov, si sigur sunt mai slabi decat Silkeborg. Meci tare, dar abordabil. O sa fie important sa avem tot lotul valid, mai ales Bannour

Vezi toate comentariile (4)
Comentează