SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

Ultima speranta

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 decembrie 2007 00:00

Stoarse ca niste lamii dupa jocul extenuant in fata Rusiei, in care nu le-a iesit mai nimic, "tricolorele" au trecut repede peste amaraciunea infringerii. "Acum nu avem ce face. Mai e un meci, poate e cel mai important, fiindca inca sintem in cursa pentru o medalie. Eu cred ca putem cuceri bronzul", spune cu lacrimi in ochi Adina Meirosu. "Trebuie sa dam ultima picatura de energie pe teren miine, pentru ca una e sa fii locul patru si alta trei. Acum avem mai mult timp la dispozitie sa ne refacem, sa ne recuperam. O sa ne concentram si sper sa reusim victoria", a adaugat Aurelia Bradeanu.

Gheorghe Tadici e multumit ca fetele au reusit sa-si indeplineasca obiectivul, dar vrea si el o medalie. "Noi ne-am propus sa atingem semifinalele pentru a ajunge mai usor la Olimpiada. Sigur ca vrem o medalie daca sintem aici si vom face orice e posibil sa o cucerim", a subliniat tehnicianul. Capitanul Steluta Luca spune insa ca Romania are nevoie de mai multa determinare pentru a invinge. "In aparare sa fim mai rele, iar in atac mai linistite, sa nu aruncam dupa doua-trei pase".

Echipa Romaniei va juca finala mica in fata Germaniei, o formatie incomoda, pe care "tricolorele" au batut-o insa si la Mondialele din 2005 (37-26), dar si anul acesta, in grupa a doua principala: 32-24! "Nu ne va fi deloc usor in fata Germaniei. A fost cit pe ce sa puna piedica Norvegiei. Le-am batut in grupe, dar asta conteaza mai putin acum. Important e sa trecem de ele in finala mica", a declarat Steluta Luca.

"Nationala" Germaniei se bazeaza in principal pe forta interilor Grit Jurack, de la Viborg, si Nadine Krause, de la FCK Copenhaga, ultima, cea mai buna handbalista a anului 2006. Portarul Engelert, pivotul Blacha sau Melbeck sint alte nume cunoscute in echipa lui Armin Emrich.

8 goluri a inscris Ionela Gilca in partida cu Germania, cele mai multe pentru echipa Romaniei

Norvegia-Germania 33-30
Am scapat de Norvegia
Joc extraordinar facut de "nationala" Germaniei aseara, in cea de-a doua semifinala a Campionatului Mondial. Conduse cu cinci goluri in prima repriza si cu trei la pauza, nemtoaicele au revenit formidabil in partea a doua si au preluat conducerea. Finalul a apartinut insa campioanelor europene care s-au distantat iar la patru lungimi si au inchis jocul la 33-30, sustinute si de cei 5.000 de compatrioti veniti la Paris! Astfel, finala campionatului Mondial din Franta va avea loc intre Norvegia si Rusia, reeditarea ultimului act de la CE 2006.

Franta a batut Ungaria, Coreea de Sud pe Angola
In meciurile pentru locurile 5-8, Coreea de Sud a trecut fara nici o emotie de Angola cu 41-33, dupa ce la pauza a fost 23-12. In celalalt meci, Franta si-a revenit dupa infringerea chinuitoare in fata Romaniei si a invins cu 32-27 (16-15) Ungaria. Azi, de la ora 10:00, in partida pentru locurile 7-8, se vor intilni Angola si Ungaria, iar pentru locurile 5-6, de la ora 12:30, Franta si Coreea de Sud.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează