SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Ultima strigare » CSM București a învins-o pe Corona, 36-26, în ultimul meci înainte de Final Four-ul de la Budapesta

Articol de - Publicat duminica, 30 aprilie 2017 00:00

Exact în formula cu care va evolua săptămâna viitoare în Final Four-ul de la Budapesta, campioana Europei a jucat ieri la Brașov, în ultima etapă a Ligii Naționale.

"Tigroaicele" au câștigat lejer, la 10 goluri diferență, 36-26, dar prestația a fost departe de ceea ce își dorește antrenorul Per Johansson. Suedezul a încercat diferite formule de echipă, a testat noi scheme de joc, dar concentrarea elevelor lui nu a fost deloc la cote înalte. Probabil și din teama de a nu se accidenta, bucureștencele nu au jucat la sută la sută din capacitate.

Apărarea și poarta au funcționat mai aproape de parametrii normali și de aici și golurile ușoare marcate pe contraatac și faza a doua. Campioane la acest capitol, pivotul bielorus Anastasia Lobach, dar și extrema dreapta spaniolă, Carmen Martin.

CSM București a bifat a 21-a victorie în actuala ediție, câștigând din nou, la pas, pentru a treia oară consecutiv titlul național. Urmează însă cele mai importante două partide din actualul sezon, semifinala cu Vardar Skopje, din 6 mai, și, apoi, finala așteptată de toată lumea, dacă se va reuși să se treacă de macedonence. "Suntem pregătite să repetăm parcursul de anul trecut. O să dăm totul pentru a sărbători din nou, la Budapesta", a declarat Isabelle Gullden.

"Îmi doresc enorm să facem treabă bună și să ridicăm încă o dată trofeul. Aștept cu speranțe maxime Final 4. Presiunea va fi mult mai mare acum pe echipa noastră"
Paula Ungureanu, portar CSM

Corona coboară de pe podium

După trei ediții în care a prins podiumul, terminând pe locul doi în 2014 și pe 3 în 2015 și 2016, Corona Brașov încheie actualul campionat doar pe locul 6, la fel ca în 2012 și 2013. Deși cu un lot extrem de valoros, după părerea unanimă, cu 5-6 jucătoare convocate constant în echipa națională de senioare, echipa a plătit tribut instabilității de pe banca tehnică. Brașovencele mai au o singură șansă de a juca în Europa în sezonul viitor, Cupa României. În "optimi", ele vor întâlni pe 4 mai, pe teren propriu, pe CSM Bistrița.

Despărțirea de Dedu, Țăcălie, Tivadar

Ieri, în meciul cu CSM București, mai multe jucătoare brașovene au îmbrăcat pentru ultima dată tricoul galben-albastru al echipei de sub Tâmpa. Portarul Denisa Dedu va pleca în sezonul viitor să evolueze la Siofok (Ungaria), Adriana Crăciun-Țăcălie a semnat în Franța, la Fleury, în timp ce Mihaela Tivadar (35 de ani) a decis să se retragă la finalul actualului sezon. Situații incerte au Nicoleta Dincă și Camelia Hotea, care nu și-au prelungit contractul cu Corona. Brașovencele enumerate vor mai evolua însă în Cupa României, sperând într-o calificare în Final 4.

CHALLENGE CUP - MASCULIN / Turda speră la un miracol

Potaissa Turda va juca azi, de la ora 18:00, pe teren propriu, returul semifinalei din Challenge Cup, contra islandezilor de la Valur Reykjavik. Învinși în tur cu 30-22, elevii lui Horațiu Gal vor forța să întoarcă rezultatul, chiar dacă știu că au o misiune aproape imposibilă. "Vom demonstra că împreună, jucătorii, antrenorii, stafful echipei, avem puterea de a răsturna rezultatul din meciul tur și vom forța accederea istorică pentru orașul nostru într-o finală de cupă europeană. Duminică, islandezii vor afla că și în inima Transilvaniei se pot găsi vulcani activi în plină erupție", a declarat Flavius Sâsâeac, președintele Potaissei. Meciul se poate urmări live pe portalul turdanews.net.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează