SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Un duo formidabil » Luminiţa Huţupan Dinu se va ocupa de pregătirea portarilor la HCM Baia Mare

Articol de - Publicat vineri, 17 aprilie 2015 00:00

Tonje Tiselj, tehnicianul cu care fostul goal-keeper a cîştigat de două ori Liga Campionilor, şi-a dorit-o neapărat în stafful său pe vîlceancă

Tonje Tiselj, antrenorul de la HCM Baia Mare, a convins-o pe Luminiţa Huţupan Dinu, 43 de ani, fostul goal-keeper al "naţionalei" României, să-l ajute cu pregătirea portarilor la campioana României. De cînd a semnat cu echipa maramureşeană, în luna ianuarie, Tiselj i-a propus Luminiţei să-l urmeze în Ardeal. A fost însă refuzat, Huţu rămînînd la Rm. Vîlcea, acolo unde are familia, dar şi pentru a pregăti portarii de la Centrul Naţional de Excelenţă.

Antrenorul sloven este cel care în 2000, pe cînd antrena Krim Ljubljana, şi-a dorit-o la echipă pe Huţupan. Luminiţa a semnat cu campioana Sloveniei şi a cunoscut apoi cele mai mari performanţe. A cîştigat de două ori sub conducerea tehnicianului Liga Campionilor, a jucat alte două finale, dar a ridicat deasupra capului de două ori şi Supercupa Europei! "Tonje Tiselj a fost antrenorul perfect pentru mine. La el, cînd a fost de muncă, a fost de muncă şi cînd a fost de distracţie, a fost distracţie. E extrem de exigent, nu face rabat de la nimic. Serios, îşi respectă întotdeauna munca", îl caracteriza Huţupan la numirea sa la Baia Mare.

Luminiţa va face parte din stafful slovenului începînd de luni şi va debuta pe banca tehnică în Final Four-ul Cupei României, care va avea loc chiar la Baia Mare, pe 25-26 aprilie. HCM va întîlni în semifinale pe Universitatea Neptun Constanţa, iar în a doua semifinală, se vor înfrunta CSM Bucureşti şi SCM Craiova.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
razvyyc
razvyyc  •  17 Aprilie 2015, 19:33
Postat de daniel_babeanu pe 17 Aprilie 2015, 15:42

Luminiţa va face parte din stafful slovenului începînd de luni şi va debuta pe banca tehnică în Final Four-ul Cupei României, care va avea loc chiar la Baia Mare, pe 25-26 aprilie. HCM va întîlni în semifinale pe Universitatea Neptun Constanţa, iar în a doua semifinală, se vor înfrunta CSM Bucureşti şi SCM Craiova. Pe bune? Nu se mai joaca playoff/playout? Constanta e in playout, wtf?

Incearca sa faci distinctie, in articol se vorbeste de F4 al Cupei Romaniei, acolo unde este calificata si Neptun Constanta.

razvyyc
razvyyc  •  17 Aprilie 2015, 19:31
Postat de Mitre Radu pe 17 Aprilie 2015, 16:55

Razvyyc cata experienta are Hutupan in antrenorat la acest nivel ? Ca jucatoare ,ca portar a fost cea mai buna jucatoare a Romaniei de trei ori in anii 2006,2007 si 2008 dar ca antrenoare nu stiu mai nimic ,decat ca a antrenat la Centrul National Olimpic de Excelenta din Ramnicu Valcea.

Luminita Hutupan a mai fost antrenor cu portarii la nivel inalt, in EHFCL. Din cate retin, atunci a fost ceruta in mod expres de Anja Andersen, insa nu-i singurul antrenor pe care l-a ajutat ca antrenor cu portarii.

1122723924420338
Mitre Radu  •  17 Aprilie 2015, 16:55
Postat de razvyyc pe 17 Aprilie 2015, 12:41

Cel mai bun portar din toate timpurile la Baia Mare. Un transfer excelent si un adevarat progres daca ne gandim la imaginea clubului.

Razvyyc cata experienta are Hutupan in antrenorat la acest nivel ? Ca jucatoare ,ca portar a fost cea mai buna jucatoare a Romaniei de trei ori in anii 2006,2007 si 2008 dar ca antrenoare nu stiu mai nimic ,decat ca a antrenat la Centrul National Olimpic de Excelenta din Ramnicu Valcea.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează