SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Un nou transfer la SCM RM. Vâlcea! Aardahl vine de la campioana Germaniei

Aardahl e jucătoare de bază în naționala de handbal pe plajă a Norvegiei
Aardahl e jucătoare de bază în naționala de handbal pe plajă a Norvegiei

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 14:39

Maren Nyland Aardahl, 26 de ani, vine la Vâlcea de la campioana Germaniei, Bietigheim. Pivotul a câștigat titlul european cu Norvegia în 2017, la handbal pe plajă.

SCM Rm. Vâlcea a transferat-o din Germania pe Maren Nyland Aardahl, un pivot norvegian de mare forță. La 26 de ani, Maren nu a jucat pentru naționala Norvegiei, neavând loc de Heidi Loke (37 de ani), de Marit Frafjord (34 de ani) sau de Kari Brattset (29 de ani). E însă jucătoare de bază în echipa de handbal pe plajă a nordicelor, cu care a câștigat titlul european în 2017.

La Mondialul din 2018, a cucerit argintul, Aardahl fiind aleasă în echipa turneului

Pivotul norvegian are 1,82 metri și a evoluat până acum la doar două echipe: Byasen Trondheim și Bietigheim. Cu campioana Germaniei, în Liga Campionilor, a jucat în faza grupelor contra celor de la SCM Rm. Vâlcea în acest sezon. A marcat de 8 ori în cele două partide.

Maren Nyland Aardahl a terminat Facultatea de Științe Economice și spune că e o persoană cu simțul umorului. Nu-i place să piardă și-și dorește să ajungă să joace în naționala țării sale.

„Cea mai potrivită decizie!”

Maren e foarte încântată de transferul la SCM Rm. Vâlcea. „Sunt nerăbdătoare să mă alătur în această vară echipei SCM Rm. Vâlcea. Cred că am luat cea mai potrivită decizie. Vâlcea este următorul pas în cariera mea!”, a declarat Maren. „Sper din tot sufletul să fie bine pentru toată lumea și părțile să fie mulțumite. Am văzut că strategia antrenorului Florentin Pera este bazată pe o apărare solidă, puternică în zona centrală. Cred că pot să mă încadrez la acest proiect”, a declarat Aardahl.

Nordica este nerăbdătoare să joace și în atmosfera de la Vâlcea. „Cred că Vâlcea are una dintre cele mai călduroase arene din handbalul european. Abia aștept să joc la această echipă în fața unor asemenea fani, cu adevărat formidabili”, a încheiat Maren.

89de goluri a marcat Aardahl pentru Bietigheim în actuala ediție: 48 în Bundesliga, 20 în Liga Campionilor și 21 în Cupa EHF

Un nou transfer la SCM RM. Vâlcea! Aardahl vine de la campioana Germaniei
Maren Aardahl e licențiată în economie și va fi prima norvegiancă de la Vâlcea

Vezi și alte știri despre SCM Rm. Vâlcea:

Vâlcea a dat lovitura pe piața transferurilor! A luat-o pe Evgenija Minevskaja

CSM BUCUREȘTI - VÂLCEA 23-22 // Per Johansson: „Pera e un porc nenorocit!” » Scandalul din handbal capătă proporții

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  17 Martie 2020, 19:07

si prima nordica a venit...un castig pentru faza de aparare

Vezi toate comentariile (1)
Comentează