SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Un nume mare și-a anunțat retragerea din echipa națională, cu lacrimi în ochi!

Isabelle Gullden, jucătoarea care a marcat 15 goluri pentru CSM București în finala Ligii Campionilor cu Gyor, din 2016, a jucat aseară ultimul meci în tricoul Suediei.
Isabelle Gullden, jucătoarea care a marcat 15 goluri pentru CSM București în finala Ligii Campionilor cu Gyor, din 2016, a jucat aseară ultimul meci în tricoul Suediei.

Articol de - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 02:11 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 09:12

Isabelle Gullden, jucătoarea care a marcat 15 goluri pentru CSM București în finala Ligii Campionilor cu Gyor, din 2016, a jucat aseară ultimul meci în tricoul Suediei. ”Corpul nu mă mai lasă să joc în echipa națională!”, a spus Bella

La finalul jocului cu Franța, pierdut de Suedia 25-31, Isabelle Gullden, centrul echipei nordice și-a anunțat retragerea din echipa națională. O carieră impresionantă pentru handbalista de 31 de ani pe care românii au avut ocazia să o vadă trei ani la București, pe când evolua la CSM, între 2015 și 2018.

Isabelle Gullden a marcat de 15 ori în finala Ligii Campionilor din 2016, câștigată cu CSM București în fața Gyorului. Cu 108 goluri marcate, Bella a câștigat în acel sezon și titlul de golgeter al Ligii! La București, Gullden a fost una dintre cele mai iubite jucătoare, având în România și un fan-club Bella Gullden.

Un nume mare și-a anunțat retragerea din echipa națională, cu lacrimi în ochi!
Isabelle pe vremea când juca la București FOTO Cristi Preda

Două medalii cu Suedia

Gullden a îmbrăcat de 224 de ori tricoul Suediei și a marcat 840 de goluri. Cu 30 de secunde înainte de finalul disputei cu Franța, ea a marcat ultimul gol pentru naționala Suediei. Era a 203-a reușită la Campionatul European! DE altfel, Gullden este pe locul 3 în topul all-time al golgeterilor Campionatului European după Cristina Neagu și Grit Jurack.

Un nume mare și-a anunțat retragerea din echipa națională, cu lacrimi în ochi!
Gullden cu medalia de bronz cucerită la Euro 2014 FOTO Handbollslandslaget

Cu Suedia, Gullden a cucerit argintul european în 2010 și bronzul la ediția din 2014. ”Am probeme cu piciorul de câțiva ani și acest lucru nu m-a mai lăsat să performez la nivelul pe care mi-l doream. Corpul pur și simplu nu mă mai ascultă, nu-mi mai dă voie să joc în echipa națională”, a anunțat Gullden.

Ea nu va mai participa cu Suedia nici la turneul preolimpic din Spania, din luna martie. ”Nu aș putea sta departe de fiul meu Lias, o vară întreagă. El este cel care îmi aduce cea mai mare bucurie în viață”, a adăugat suedeza. Gullden va continua să joace la echipa de club, formația franceză Brest Bretagne.

3 titluri de campioanăcu CSM București a câștigat Gullden. Ea mai este campioană a Danemarcei, cu Viborg (o dată), dar și a Suediei, cu Savehof, în 4 rânduri

Citește mai multe știri de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

UPDATE. Știm semifinalele de la Campionatul European! Ultima intrată în careul de ași

FOTO. România - Olanda 24-35 » Înfrângere rușinoasă la final și plecăm acasă cu 0 puncte în grupa principală!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează