SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI-ROSTOV-DON 24-21

Un turn cucerit » CSM a făcut primul pas în campania de apărare a trofeului: 24-21 cu Rostov Don

Majda Mehmedovici a debutat cu 5 goluri la CSM Bucureşti // FOTO Cristi Preda
Majda Mehmedovici a debutat cu 5 goluri la CSM Bucureşti // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2016 00:00

În campania de apărare a trofeului, CSM a pornit ieri cu o victorie concludentă în faţa unei săli aproape pline.

În acest sezon de Ligă, CSM Bucureşti nu mai o pretendentă. E chiar campioana, echipa pe care toate adversarele o vor pândi, vâna, încolţi. E chiar campioana, cea care ieri a pornit în propria-i campanie de apărare a teritoriului preţios pe care l-a cucerit la mijlocul lunii mai.

Are, în bună parte, o altă faţă CSM şi multă lume a vrut s-o vadă de aproape. Dovadă că tribunele Sălii Polivalente au fost aproape pline, încurajările susţinute, iar zgomotul sus.

Mereu la conducere

Contra celor de la Rostov-Don, echipă puternică, în care se află campioane olimpice din Rusia şi vicecampioane din Franţa, s-a trecut primul test. Cu bine. Adversarele nu au condus nicio clipă pe tabelă, chiar dacă Ilina şi Barbosa au bombardat poarta de la 9 metri.

Pe rând, Grubisici şi, pe final, Ungureanu au avut intervenţii spectaculoase. Paula a reuşit chiar 6 la rând din minutul 47, urcând la maximum vacarmul în tribună.

Mehmedovici a debutat consistent la noua sa echipă, reuşind 5 goluri, iar Lobaci, pe pivot, a avut priză bună la minge. Iar Gulldén a arătat din nou cât de multe opţiuni are la aruncările de la 7 metri.

Ultimul zvâcnet al adversarelor a fost în minutul 43, când s-a înregistrat ultima dată egalitate, 16-16, dar finalul le-a prins pe gazde liniştite, cu un avans clar.

Următorul meci va fi pe 22 octombrie, la Ikast, împotriva celor de la FC Midtjylland. Deocamdată, un turn a fost cucerit.

Krumbholz a rămas fără acte!

Olivier Krumbholz, selecționerul Franței, a fost prezent aseară la meciul dintre CSM București și Rostov Don.

Antrenorul vicecampioanei olimpice a venit special de la Paris pentru a le vedea la lucru pe Gnosianne Niombla și Camille Ayglon, de la CSM, plus Siraba Dembele de la Rostov Don.

Krumbholz nu va uita pentru mult timp deplasarea de la București și nu din pricina meciului, ci pentru că i s-au furat actele. Cu o seară înaintea meciului, tehnicianul a mers să ia masa într-un restaurant și a rămas fără geantă.

Krumbholz avea bilet de avion azi spre Paris, dar nu a mai putut pleca, trebuind să stea să-și rezolve problema actelor.

"Construim o nouă echipă!"

Linnea Torstenson a fost una dintre cele mai bune jucătoare în meciul de aseară. Stâlpul apărării CSM-ului, Linnea spune că atitudinea a făcut diferența.

"Încercăm să construim o echipă nouă. Au venit foarte multe jucătoare noi, au plecat altele, și e greu să formezi relațiile de joc. Apărarea cred că a făcut diferența, plus portarii. Și Gruba și Paula au fost fantastice. În momentele grele ne-au ajutat. A fost o perioadă când Rostov a venit din spate, ne-a egalat, dar atunci Paula a scos câteva mingi incredibile. Și publicul ne-a împins de la spate. E extraordinar să joci cu sala plină", a declarat Linnea.

"Îmi place să dau goluri!"

Jelena Grubisici a marcat aseară două goluri din poartă în poartă, profitând de faptul că Rostov a venit la București cu o strategie clară: să scoată portarul și să trimită o jucătoare de câmp pe teren, chiar și când echipa nu avea eliminare! Bucureștencele au recuperat câteva mingi și portarul Grubisici a avut posibilitatea să arunce mingea direct în poarta adversă.

De două ori balonul a intrat în gol, o dată a trecut puțin pe lângă. "Îmi place să dau goluri. Exersez astfel de aruncări", a declarat Jelena. Croata spune că i-a fost un pic teamă de meci, pentru că jocul echipei nu s-a legat până acum. "Liga Campionilor e altceva. Atmosfera a fost senzațională, spectatorii ne-au insuflat putere. Fetele au fost admirabile", a declarat Grubisici.

Györ victorie categorică

În celălalt meci al grupei C, din care face parte și CSM, Gyor, campioana Ungariei, a trecut cu 31-18 de FC Midtjylland. Echipa pregătită de selecționerul României, Martin Ambros, a dominat jocul categoric și s-a impus la scor. Etapa viitoare, CSM va juca în deplasare cu Midtjylland, iar Györ merge în Rusia, la Rostov. Finala Ligii Campionilor se va reedita la București, pe 28 octombrie.

CSM BUCUREŞTI    24 (12)
Gulldén 6, Mehmedovici 5, Lobaci 4, Grubisici 2, Martín 2, Niombla 2, Torstenson 2, Manea 1
ROSTOV-DON    21 (10)
Ilina 6, Barbosa 5, Dembele 4, Bobrovnikova 2, Rodrigues 2, Managarova 1, Viahireva 1

Clasament grupa C

1. Györ Audi ETO 1 1 0 0 31-19 2
2. CSM Bucureşti 1 1 0 0 24-21 2
3. Rostov-Don 1 0 0 1 21-24 0
4. FC Midtjylland 1 0 0 1 19-31 0

Următoarea etapă, 21 octombrie: Rostov-Don-Györ Audi ETO, FC Midtjylland-CSM Bucureşti

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează