SPORTURI  »  HANDBAL  »  COVID-19

Ungurii au închis sezonul la handbal: ce decizii fără precedent s-au luat

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2020 16:51

Campionatul maghiar este considerat cel mai bun din Europa, la feminin, și pe locul 4 la masculin. Gyor, FTC Budapesta, Veszprem sau Pick Szeged sunt forțe ale handbalului european

Federația Ungară de Handbal a stabilit în urma unei ședințe care a avut loc joi ce se va întâmpla cu meciurile din întrecerea internă, oprite în urma pandemiei de coronavirus. Pentru a nu pune în pericol sportivii, oficialii maghiari au anunțat că sezonul actual este oficial închis!

Exact ca în România

Atât la fete, cât și la băieți, lupta pentru stabilirea campioanei era una acerbă. La feminin, Gyor avea 20 de partide disputate și 38 de puncte, cu 7 puncte mai mult decât Siofok și FTC Budapest, formații care disputaseră însă doar câte 18 întâlniri. În Ungaria, la victorie se acordă 2 puncte.

La masculin, bătălia era una la baionetă. Pick Szeged și Veszprem au câte 38 de puncte, dar Pick Szeged conduce la golaveraj, având însă și un meci mai mult disputat. Este exact aceeași situație cu cea din campionatul României, la feminin, acolo unde SCM Rm. Vâcea și CSM București se află la egalitate perfectă de puncte, dar campioana are avantajul meciurilor directe, al golaverajului, dar a disputat un meci mai mult!

Fără campioane sezonul acesta

Cei 11 membri ai Federației maghiare au votat în unanimitate pentru următoarele măsuri: în actualul sezon nu se vor decerna titlurile de campioană, nu va retrograda și nu va promova nimeni. Ungurii au mai luat o măsură extrem de interesantă: în viitorul sezon al cupelor europene va conta clasamentul din sezonul trecut, ediția 2018/2019. În aceste condiții, la feminin, ordinea va fi Gyor, FTC Budapesta, Siofok, iar la masculin Veszprem, Pick Szeged, Tatabanya. 

Federația Română nu a luat încă nicio hotărâre în ceea ce privește actualul sezon, secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru declarând pentru Prosport că ”opțiunea înghețării campionatului nu există azi, ne dorim să se termine totul pe teren!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
gsp.oficial
gsp oficial  •  10 Aprilie 2020, 15:31
Postat de christiano0 pe 10 Aprilie 2020, 12:42

Unde gasesc si eu ordinea valorii campionatelor nationale de handbal (masculin si feminin) domnule Ursescu ?

Buna ziua, aici găsiți ce căutați -- http://www.eurohandball.com/article/033005/EHF+club+ranking+list+changes+for+2020%2F21?fbclid=IwAR1ah72Tyjf4TkFC1MowcvUVDF5FR_Kjdyzc39ZHBD4SncBVMClWXgiX6wY

christiano0
christiano0  •  10 Aprilie 2020, 12:42

Unde gasesc si eu ordinea valorii campionatelor nationale de handbal (masculin si feminin) domnule Ursescu ?

ceaiuri
ceaiuri  •  09 Aprilie 2020, 18:30
Postat de Adrian Popescu pe 09 Aprilie 2020, 17:52

Rușine și neprofesionism domnule Ursescu șeful Secției Sporturi de la GSP. Mii de semne pentru a spune la sfârșitul articolului dorința su pohta ce-am pohtit: Vâlcea campioană!

iar nu gandesti(imunitate ridicata...)totul e clar..vecinii nu dau titluri de campioni...simplu

Vezi toate comentariile (4)
Comentează