SPORTURI  »  HANDBAL  »  POTAISSA TURDA

Unul dintre cei mai buni portari de handbal ai României alege Ungaria: "Dacă m-ar convoca, aş accepta!”

Articol de , - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2013 11:28

Potaissa Turda, considerată pe bună dreptate revelaţia Ligii Naţionale de handbal masculin, este, în acest moment, o echipă de top 3.

La baza rezultatelor înregistrate de handbaliştii turdeni stă, pe lânga munca susţinută şi unitatea echipei, valoarea individuală a jucătorilor. În mod cert, unul dintre cei mai valoroşi handbalişti ai Potaissei este portarul Levente Szabo.

Evoluţiile constat bune ale acestuia au fost apreciate şi nu puţini sunt cei care îl consideră unul dintre cei mai valoroşi portari ai României.

-Sunteţi portarul unei echipe de top 3 în campionatul intern, care şi-a câştigat dreptul de a spera la Cupele Europene. Cum vă simţiţi?
- Eu, de obicei, nu mă gândesc la poziţiile din clasament, mai este mult până la final, am avut mulţi jucători accidentaţi, am pierdut cu contracandidatele la medalii, aşa că depinde mult de ce vor face ei în continuare. Noi trebuie să ne facem treaba şi vom vedea ce va fi până la sfârşit.

-Sunteţi un portar experimentat care a evoluat la echipe puternice, atât în ţară cât şi în Ungaria. Ce v-a determinat să alegeţi Potaissa Turda?
- Aici am primit cea mai serioasă ofertă, cunoşteam antrenorul şi e aproape de Cluj, acolo unde locuiesc.

-V-aţi gândit atunci că Potaissa va ajunge o echipă de temut în Liga Naţională?
Nu m-am gândit, dar având în vedere ofertele prezentate şi cunoscându-i pe cei implicaţi ştiam că nu va ieşi rău.

-Care este secretul succesului pentru Potaissa?
- Suntem o echipă, ne cunoaştem, ştim ce aşteptări avem unii de la alţii şi dacă vom rămâne aşa, eventual cu unele întăriri, atunci vom menţine nivelul sau poate vom face un pas înainte şi vom ajunge mai sus. Dar, pentru asta, este nevoie de siguranţă financiară. Nu merge treaba altfel!

- Sunteţi considerat, pe bună dreptate, unul dintre cei mai valoroşi portari. Nu regretaţi faptul că nu aţi mai fost convocat la naţională?
- La echipa naţională am fost prezent destul de mult şi mi-am făcut treaba. Nu am niciun regret. Cine şi cât joacă la naţională este o chestie care depinde mult de antrenor şi de superiori. Când am fost chemat m-am prezentat şi mi-am făcut treaba. Acum, însă, nu aş mai accepta.În primăvară primesc cetăţenia maghiară şi dacă m-ar chema la naţionala Ungariei aş merge, deşi nu cred că o vor face.

- Există vreun motiv pentru care nu aţi mai accepta convocarea la naţionala României?
- A fost suficient. Nu sunt supărat pe nimeni, dar a fost suficient.

- Care credeţi că sunt marile provocări pentru un portar?
- Cred că un portar trebuie să dea dovadă de curaj. După cum vedeţi, în meciuri sunt adversari care dau foarte tare cu mingea şi ar fi urât pentru un portar să se întoarcă cu spatele sau să se ascundă. În acelaşi timp este foarte important ca un portar să-şi poată ajuta echipa, când aceasta nu-l ajută, în momentele grele şi decisive. Dar e reciproc. E foarte importantă apărarea, mai ales că sunt apărări diferite.Unele te ajută mai mult, altele mai puţin, dar un portar bun poate face 60% pentru echipă. E important pentru orice echipă să-şi ia un portar bun.

- Care este obiectivul portarului Levente Szabo?
- Când merg la o echipă îmi doresc ca aceasta să facă întotdeauna, alături de mine, pasul înainte, să ajungă în clasament pe un loc mai bun. Aici am făcut pasul în faţă şi putem termina pe podium dacă avem noroc.

- Mă gândesc că aţi primit deja multe oferte. V-aţi gândit ce veţi face în viitor?
- Da, am primit mai multe oferte, atât din ţara cât şi din Ungaria. Depinde foarte mult de partea financiară, de oraş şi de echipă. Dar, nu se ştie unde şi dacă plec.

- Cum aţi caracteriza campionatul intern?
- E destul de puternic, dar ar fi bine să avem cât mai multe formaţii care să ne reprezinte acolo sus. Avem şi noi HCM Constanţa, dar dacă e să ne gândim la echipele din Spania sau Germania, nu prea ajungem la acel nivel. În rest, aş putea să spun că facem deplasări mult prea lungi şi mi-aş dori să existe şi play-off.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (8)
hofer
hofer  •  20 Februarie 2013, 20:14

Drum bun !

hofer
hofer  •  20 Februarie 2013, 20:13

No hi, pe cai si dai drumul, mai ia si pe alti cu tine. Daca nu are cine va duce atunci va duc eu, cu conditia insa sa nu va mai intoarceti inapoi.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  20 Februarie 2013, 15:10

Eu nu inteleg de ce li se permite hanbalistilor sa evolueze in mai multe echipe nationale. In momentul in care te-ai decis sa reprezinti o tara, aia e tara ta, nu poti avea 2 nationalitati.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează