SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Următorul obiectiv al CSM București după ce a cucerit titlul național » Liga Campionilor în 2017 sau 2018!

Foto: Sabin Malisevschi
Foto: Sabin Malisevschi

Articol de - Publicat joi, 28 mai 2015 00:00

CSM Bucureşti a cîştigat în premieră titlul naţional după ce a trecut, cu 2-0 la general, de HCM Baia Mare. Acesta e obiectivul pe care şi l-a propus noua campioană a României. CSM va avea un buget de 2,5 milioane de euro pentru sezonul viitor.

CSM Bucureşti va juca în sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor. Va fi singura echipă din România admisă direct între primele 16 echipe ale Europei. Campioana României va face parte, cel mai probabil, din urna a doua valorică la tragerea la sorţi. Pînă acum, se ştiu 14 din cele 16 echipe care vor participa în viitorul sezon. Ultimele două teamuri se vor afla în urna grupelor de calificare.

HCM Baia Mare ar putea cere şi ea un wild-card pentru grupele de calificare. Maramureşencele vor avea însă o misiune extrem de grea pentru calificare, putînd pica în aceeaşi grupă chiar cu fosta campioană a Europei, Gyor, care a pierdut şi ea titlul în Ungaria.

Bucharest Trophy, preambul la Ligă

CSM Bucureşti va putea pregăti prima sa participare în grupele Ligii Campionilor la ediţia a doua a Bucharest Trophy, care va avea loc între 20 şi 23 august, în Sala Polivalentă.

Participarea este una de 5 stele. Vor fi la Bucureşti campioana şi vicecampioana Europei, Buducnost Podgorica, respectiv Larvik, locul 3 în competiţia din acest an, Vardar Skopje, dar şi campioana Rusiei, Rostov Don, şi locul 3 din România, Corona Braşov.

Aşteaptă construcţia sălii

CSM Bucureşti a anunţat şi obiectivele echipei în următoarele sezoane. "Ne dorim să cîştigăm trofeul în ediţia din 2017 sau 2018. În funcţie dacă noua sală polivalentă din Bucureşti va fi gata pînă atunci, Bucureştiul se va înscrie să şi găzduiască Final Four-ul Ligii Campionilor", a anunţat directorul general de la CSM, Constantin Căliman.

Vin alte trei jucătoare

CSM Bucureşti a anunţat deja, pentru sezonul viitor, aducerea a trei handbaliste valoroase: două daneze şi o suedeză. E vorba de Line Jorgensen şi Maria Fisker, interul dreapta, respectiv extrema stînga din "naţionala" Danemarcei, dar şi Isabelle Gullden, centrul Suediei, MVP-ul ultimului Campionat European. CSM se va despărţi şi de cîteva dintre jucătoarele actuale, anunţate fiind în momentul de faţă Talida Tolnai, Irina Glibko, Iulia Zaremba.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează