SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Vedetele absente » Campionatul European pornește la drum fără câteva jucătoare importante

Aurelia Brădeanu și Heidi Loke vor lipsi de la CE din Suedia, dar din motive diferite // FOTO Raed Krishan
Aurelia Brădeanu și Heidi Loke vor lipsi de la CE din Suedia, dar din motive diferite // FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 04 decembrie 2016 00:00

Întrecerea continentală a ”naționalelor” debutează azi, dar câteva jucătoare importante nu vor fi la start.

Un încărcat pentru handbal se apropie de linia de finiș. În mod tradițional, cu o competiție importantă a echipelor naționale, care ține ocupată luna decembrie. Europeanul din Suedia începe azi, însă de la startul său vor lipsi nume grele din mai multe reprezentative, motivele fiind dintre cele mai diverse.

După gustul acru lăsat de eșecul olimpic, "tricolorele" pornesc într-o altă călătorie spre medalii cu multe noutăți. Un alt antrenor, Ambros Martin, și o echipă din care va lipsi un simbol.

Aurelia Brădeanu nu va fi în team-ul alcătuit de tehnicianul iberic la debutul de luni, contra Norvegiei. Ultimul meci disputat sub tricolor și festivitatea de retragere de la Trofeul Carpați încă sunt proaspete, Mika anunțând din timp că JO va fi ultima mare competiție la care va participa.

De asemenea, Valentina Ardean Elisei nu putea fi luată în calcul, expriementata extremă stânga fiind accidentată de la sfârșitul lunii septembrie, ruptură a ligamentelor încrucișate la piciorul drept.

Și din team-ul nordic va lipsi o piesă de bază, nimeni alta decât pivotul Gyorului, Heidi Loke. Jucătoarea lumii în 2011, fioroasă în atac și în apărare, norvegianca are un motiv solid pentru care nu va putea juca. Recent a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, ea având un băiat în vârstă de 9 ani, Alexander.

Antrenorul Thorir Hergeirsson a fost nevoit să găsească o variantă cât mai aproape de nivelul lui Loke în lotul campioanei europene en titre. De asemenea, el a renunțat la două jucătoare emblematice, portarul Katrine Lunde și extrema Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Alte absențe notabile

  • Katarina Bulatovici (Muntenegru). Antrenorul Dragan Adzici a decis să împrospăteze echipa care cucerea titlul continental acum 4 ani, iar figura reprezentativă Bulatovici nu mai e în vederile lui. La fel ca Jovanka Radicevici, Sonja Barjaktarovici și Andjela Bulatovici
  • Linnea Torstensson (Suedia). Ca și Bulatovici, interul de la CSM, care era desemnată MVP al CE din 2010 nu a fost selecționată de antrenorul Henrik Signell
  • Zsuzsanna Tomori (Ungaria). După o perioadă de accidentări în serie pentru golgeterul maghiar, încă una, la genunchi, a scos-o de pe lista lui Kim Rasmussen. Accidentate sunt și Szandra Zacsik, Szabina Mayer, Dorina Korsos, Melinda Szikora și Aniko Kovacsics
  • Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia). Căpitanul e out din cauza problemelor la spate

Programul televizărilor

Suedia-Spania ora 19:00 TVR HD
Franța-Polonia ora 21:45 TVR2, TVR HD
Luni
Rusia-Croația ora 19:30 TVR2, TVR HD
România-Norvegia ora 21:45 TVR2, TVR HD

Grupele Campionatului European

  • Grupa A (Stockholm): Suedia, Serbia, Spania, Slovenia
  • Grupa B (Kristianstad): Olanda, Germania, Franţa, Polonia
  • Grupa C (Malmo): Muntenegru, Ungaria, Danemarca, Cehia
  • Grupa (Helsingborg): Norvegia, Rusia, România, Croaţia

Lotul României

  • Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Iulia Dumanska - portari
  • Ana Maria Iuganu, Cristina Florica - extreme stânga
  • Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs - interi stânga
  • Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo - centri
  • Melinda Geiger, Laura Popa - inter dreapta
  • Laura Chiper, Aneta Udriștoiu - extreme dreapta
  • Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea - pivoți

* două jucătoare din lotul de 16 vor rămâne pe dinafară

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
tihi
tihi  •  04 Decembrie 2016, 17:14

catalynn: crezi ca arbitrajul peste tot esta ca la noi???Nu arbitrajul va fi definitoriu ci jocul!!!Sintem mult sub handbalul norvegian!!!!!

catalynn
catalynn  •  04 Decembrie 2016, 13:10
Postat de tihi pe 04 Decembrie 2016, 12:02

Fara vise prea mari!!!Nu sintem in elita europeana a handbalului feminin!!!Norvegienii ne mananca si fara Heidi Löke!!!!

Categoric, mai ales ca principala lor arma a fost si ramane arbitrajul ...

tihi
tihi  •  04 Decembrie 2016, 12:02

Fara vise prea mari!!!Nu sintem in elita europeana a handbalului feminin!!!Norvegienii ne mananca si fara Heidi Löke!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează