SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL JUNIOARE

Victorie cu Franța la ultimul meci de la Mondialul de handbal: pe ce loc au terminat junioarele României

Articol de - Publicat vineri, 17 august 2018 12:13

Naționala de junioare a României a învins Franța în ultimul meci la Campionatul Mondial de handbal feminin. ”Tricolorele” au avut nevoie de aruncări de la 7 metri pentru a se detașa, 30-29, și au terminat mondialul pe 9.

Cu o singură înfrângere în 7 partide disputate la Mondialul de junioare, România a terminat pe locul 9 turneul final! Asta după ce România a pierdut surprinzător cu Suedia, în "optimi", un meci în care a condus cu 7 goluri diferență, dar în care nu a marcat decât 5 goluri în partea a doua! Amărăciunea pentru elevele lui Carmen Amariei și Cristi Preda este și mai mare, cu cât Suedia s-a calificat în semifinale, trecând lejer de Olanda în "sferturi", 27-17!

Meci de clasament

România a câștigat însă ultima partidă de la Kielce (Polonia), una de clasament, pentru locurile 9-10. Împotriva Franței, româncele au jucat din nou foarte bine în prima repriză, dar au avut căderi inexplicabile. Au condus cu 12-8, dar la pauză s-a intrat la egalitate: 15-15.

Și în partea a doua tot româncele s-au aflat la conducere, dar nu au putut ține de rezultat. Au avut în ultimele minute 24-22 și 25-23, dar s-a terminat 26-26! 
S-a trecut direct la aruncările de la 7 metri pentru departajare, acolo unde portarii Diana Ciucă și Andreea Chetraru au parat ficare câte o aruncare. Pentru România au înscris Adina Cace, Andreea Târșoagă, Ioana Bălăceanu și Andreea Popa, ratând doar Monica Barabaș. 

S-a terminat 30-29, o victorie amară pentru "tricolore" care ar fi putut lejer să urce pe podium, dacă ar fi fost mai atente în disputa cu Suedia.  O generație care peste doi ani, în 2020, va avea șansă să joace Mondialul sub 20 de ani, în România, țara noastră găzduind turneul final la Brașov și București. 

Meciurile României la Mondiale

22-21 cu Slovacia
37-19 cu Austria
28-19 cu Polonia
19-19 cu Angola
20-17 cu Germania
20-22 cu Suedia
30-29 cu Franța

În cursa pentru titlu

Semifinalele CM under 18, din Polonia, se vor disputa sâmbătă între Ungaria-Coreea de Sud (ora 18:30), și Suedia-Rusia (21:00). Ungaria și Rusia sunt mari favorite. Va fi un podium total schimbat față de Europeanul de anul trecut, la această generație, atunci ordinea primelor patru locuri fiind Germania, Norvegia, Ungaria și Franța.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează