SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2020

VIDEO Alexandru Șimicu revine în echipa națională după o pauză de cinci ani » România speră la maximum de puncte din dubla cu Lituania

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2019 18:48

Alexandru Șimicu (30 de ani), interul stânga de la Saint Raphael (Franța), revine în echipa națională după o pauză de cinci ani. România speră la maximum de puncte din dubla cu Lituania.

România nu a pornit deloc bine campania pentru Campionatul European din 2020. În grupa a 6-a de calificare, „tricolorii” au pierdut la scor primele două dispute: 13-21 în Portugalia și 21-31 cu Franța, la Cluj Napoca.

Într-o grupă din care mai face parte Lituania, calificarea directă a devenit o utopie, fiind aproape imposibil ca România să mai termine în primele două. Rămâne varianta locului 3, cele mai bune patru clasate din cele 8 grupe urmând și ele să meargă la turneul final. 

România nu a pornit deloc bine campania pentru Campionatul European din 2020.

În grupa a 6-a de calificare, "tricolorii" au pierdut la scor primele două dispute: 13-21 în Portugalia și 21-31 cu Franța, la Cluj Napoca. Într-o grupă din care mai face parte Lituania, calificarea directă a devenit o utopie, fiind aproape imposibil ca România să mai termine în primele două. Rămâne varianta locului 3, cele mai bune patru clasate din cele 8 grupe urmând și ele să meargă la turneul final. 

Fără căpitanul Mihai Popescu, accidentat, fără Vali Ghionea retras de la națională, dar și fără Fenici și Csepreghi, care au invocat motive personale, selecționerul Manuel Montoya mizează pe o echipă tânără, în dubla cu Lituania.

Interul stânga Alexandru Șimicu se întoarce în echipa națională după cinci ani de pauză. Jucătorul francezilor de la Saint Raphael a avut un diferend cu federația, peste care a trecut. Lituania a cedat greu, pe teren propriu, în fața Portugaliei, 23-24, meci care i-a pus pe gânduri pe "tricolori".

„Ne afectează absența lui Popescu și a lui Sadoveac, accidentați. Lituania a fost mereu o echipă care a pus probleme tuturor. Franța, Portugalia nu au câștigat simplu. Este cel mai important meci și trebuie să facem tot ce depinde de noi ca să-l câștigăm”, a declarat antrenorul secund Eliodor Voica.

Interul Dan Racoțea, cel care evoluează în Polonia, la Wisla Plock, e și el conștient de forța lituanienilor: „Suntem conștienți de importanța meciurilor. Avem nevoie de cele două victorii. Suntem la egalitate, ca forță. Va fi greu, dar nici lor nu le va fi ușor cu noi”, a declarat Dan, cel mai înalt dintre jucătorii noștri, la cel 2.00 metri ai săi. 

Prima manșă a dublei cu Lituania se joacă joic, la Târgoviște, acolo unde „tricolorii” se pregătesc de patru zile. Românii vor pleca apoi sâmbătă spre Lituania, returul fiind programat duminică, 14 aprilie, la Klaipeda. 

2 prezențe are România la Campionatul European (1994 și 1996). Lituania s-a calificat și ea o singură dată, la ediția din 1998

Atenție la Malasinskas!

Vedeta echipei Lituaniei este centrul Aidenas Malasinskas, golgeterul campioanei Ucrainei, Motor Zaporojie, în Liga Campionilor. Interul stânga Rolandas Bernatonis, care joacă acum în Spania, la Granollers, a jucat un sezon 2016-2017 și în România, fiind legitimat la CSM București. Alți jucători importanți sunt portarul Vilius Rasimas, care joacă în Polonia, la Azoty Pulawy, și Mindaugas Dumcius, interul care joacă în campionatul intern la Klaipeda Dragunas. 

Clasament grupa 6

  • 1. Franța  4 puncte
  • 2. Portugalia  4 puncte
  • 3. Lituania  0 puncte
  • 4. România  0 puncte

Uriașul de pe pivot

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători ai Lituaniei este pivotul Gintaras Cibulskis, un jucător care iese în evidență pe teren. La cei 2,00 metri înălțime, Cibulskis cântărește nu mai puțin de 155 de kilograme! Cibulskis a jucat în primele două meciuri din actualele preliminarii, dar nu a reușit nici un gol. El joacă în campionatul Lituaniei, la  Klaipeda Dragunas, dar a trecut trei ani și prin campionatul Olandei. Cibulskis a slăbit însă, în ultimul timp, la un moment-dat cântărind 164 de kilograme!

Cibulskis în acțiune

 

Vezi și: 

Nimeni nu vrea Final Four! FRH are cereri aberante: clubul gazdă să suporte toate cheltuielile + plata diplomelor și a trofeelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adryan_m87
adryan_m87  •  11 Aprilie 2019, 20:21

pauza de 5 ani?... Simicu a fost la lot si in mandatul lui Xavi Pascual, dar jurnalistii gesepe sunt prea ocupati cu becali. In mandatul actualului antrenor nu a putut evolua deoarece a fost accidentat, suferind o interventie la umar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close