HANDBAL  ·  MINAUR BAIA MARE

VIDEO Angela Cioca a devenit studiu de caz pentru medicii chirurgi! Joacă handbal cu umărul imobilizat

Angela Cioca alături de doctorul Andrei Popescu, imediat după operație
Angela Cioca alături de doctorul Andrei Popescu, imediat după operație

Articol de - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 18:12 / Actualizat vineri, 08 ianuarie 2021 15:37

Operată la umărul stâng în luna noiembrie, Angela Cioca, interul de la Minaur Baia Mare, trage la poartă la câteva săptămâni de la intervenția artroscopică pe umăr

Jucătoarea echipei feminine Minaur Baia Mare, Angela Cioca (25 ani) a suferit o operație la umărul stâng la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut. Angela a uimit comunitatea medicală cu ambiția ei de a se reîntoarce pe teren. Sportiva a avut umărul stâng imobilizat într-o orteză timp de 6 săptămâni, dar nu a renunțat la antrenamente sau la sala de forță.

"Operația reconstructivă a fost minim invazivă și a constat într-o artroscopie de umăr. Sportiva a trebuit să poarte o orteză de umăr timp de patru săptămâni, după care să înceapă recuperarea medicală specifică", a declarat Andrei Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia umărului, care s-a întors de curând în România după 10 ani de specializare în Germania și Franța. "În tot acest timp, handbalista a putut antrena liber trenul inferior, abdomenul, spatele, brațul de aruncare, a putut merge la sala de fortă, ținându-și imobilizat în orteză umărul operat", a adăugat doctorul Andrei Popescu.

Angela Cioca în tricoul Minaurului, înainte de operație FOTO Dan Potor
Angela Cioca în tricoul Minaurului, înainte de operație FOTO Dan Potor

"Nu am mai întâlnit așa ceva!"

Doctorul Andrei Popescu a trimis imaginile cu handbalista antrenându-se cu brațul imobilizat și colegilor din Franța. "Toată lumea s-a minunat de felul cum se antrenează Angela. Și ei mi-au transmis că nu au mai văzut așa ceva!", a povestit doctorul. "E o adevărată luptătoare, se antrenează normal cu colegele. Reîntoarcerea pe parchet va mai dura ceva însă", a subliniat Andrei Popescu. După trei luni de la operație, sportiva va intra în așa-zisul "protocol return to sport". "Va avea nevoie de o evaluare medicală pentru a avea voie să intre la contacte, cu mingea. Sunt sigur însă că, la felul cum se pregătește, Angela Cioca va reveni mult mai puternică", a încheiat doctorul Andrei Popescu.

Ratează startul EHF European League

Minaur Baia Mare va debuta sâmbătă, de la ora 15:00, în grupa C a EHF European League. Echipa pregătită de Costică Buceschi va întâlni în Sala "Lascăr Pană" liderul campionatului norvegian, Storhamar Elite. Angela Cioca nu va putea evolua însă. Angela, transferată în vară din Spania, de la Tenerife, a debutat în prima ligă din România la 25 de ani, ea evoluând până acum doar în străinătate. La Minaur a jucat 5 partide și a marcat 2 goluri, fiind folosită mai ales în faza de apărare.Germania surprinde toată Europa! Este prima țară din UE care face acest lucru în lupta cu COVID-19. Decizie incredibilă
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Getafe
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet
Liga 1