SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

VIDEO Dinamo a ratat promovarea în Liga 1 la handbal feminin » Clubul riscă să dispară!

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2017 17:52

Unirea Slobozia rămâne în prima ligă după ce a trecut joi seara, la Sf. Gheorghe, cu 19-17 de formația din Ștefan cel Mare.

Meciul decisiv pentru rămânerea-promovarea în Liga Națională, în Seria A, s-a disputat joi seara la Sf. Gheorghe. Unirea Slobozia, echipa care a terminat pe ultimul loc în Liga Națională, locul 12, și Dinamo, locul doi într-una din seriile ligii secunde, au jucat cu obiectivul pe masă.

A ieșit un meci extrem de încrâncenat, cu multă dorință, dăruire, dar și cu puține realizări tehnice. Echipa antrenată de Dumitru Muși, fostul selecționer al României, a fost cea care a dictat ritmul partidei de la început. Unirea a condus în permanență, dar în prima repriză nu a reușit niciodată să se desprindă la mai mult de două goluri. A fost 10-9 pentru ialomițence la pauză.

În debutul părții a doua, portarul Diana Petrescu, care a prins câteva selecții și în echipa națională, a închis poarta echipei sale și Unirea s-a desprins la 12-9. Jucătoarele aduse de Dinamo în ultimul timp din prima ligă, Laura Popa, Alla Sheiko, Alexandra Bokarici nu au putut face diferența. Unirea s-a apărat exact, a profitat de precipitarea bucureștencelor și la final a câștigat cu 19-17.

Fetele îmbrăcate în roșu au făcut horia bucuriei la mijlocul terenului și au sărbătorit menținerea în prima ligă alături de suporterii lor veniți de la Slobozia. "Am fost o echipă, ne-am dorit enorm să rămânem în prima ligă. Am uptat din primul și până în ultimul minut și nu ne-am speriat de numele Dinamo", a declarat MVP-ul partidei, Diana Petrescu.

Unirea Slobozia va trebui să câștige și ultimul meci din turneul de la Sf. Gheorghe, cu CSU Reșița, dar caraș-severinencele nu le pot pune probleme deosebite, mai ales că au pierdut primul meci la 9 goluri diferență cu Dinamo. 

Unirea Slobozia 19
Enescu 4, Horobeț 3, A. Ilie 3, Toma 3, Pătuleanu 2, Iovănescu 2, Ivan 1, Georgescu 1. Antrenor: Dumitru Muși

Dinamo 17
Șeiko 5, Manda 4, D. Predoi 2, Andreea Popa 2, Laua Popa 2, Polocoșer 1, Cr. Predoi 1. Antrenor: Nicoleta Alexandrescu

Arbitraj pro-Dinamo

Unirea Slobozia a reușit să se mențină în prima ligă în ciuda faptul că ialomițencele au fost și dezavantajate de arbitraj la meciul de aseară. Clujenii Mârza și Nedelea au încercat să fie imparțiali, dar toate deciziile la limită le-au judecat pro bucureștence. Au fost multe momente în care suporterii Unirii le-au cerut socoteală pentru deciziile din teren. Federația a vrut să trimită la acest meci un cuplu internațional din București, dar Unirea s-a opus să fi arbitrată de un cuplu din Capitală, având în vedere că și Dinamo e din București. 

Proiectul Dinamo în pericol

Constantin Căliman, fostul președinte de la CSM București, cel care a înființat echipa de fete de la Dinamo, a gândit proiectul Dinamo pe câțiva ani. Important era ca alb-roșiile să reușească promovarea în acest sezon. Dinamo anunțase din sezonul viitor câteva transferuri de "Liga Campionilor".

Antrenoarea echipei urma să fie daneza Mette Klit, plus că ar fi venit câteva jucătoare de echipă națională, una dintre ele, daneza Gravholt, fiind deja anunțată de presa din Danemarca. Rămâne de văzut acum ce se va întâmpla, dacă se va mai investi încă un an într-o echipă de liga a doua sau dacă Dinamo, pur și simplu, va dispărea!

Dinamo mai are o șansă dacă va câștiga încă un meci în turneul de la Sf, Gheorghe, iar apoi să aștepte să se retragă o echipă din prima ligă, lucru greu de realizat! 

"E un conflict de interese!"

La finalul meciului cu Dinamo, antrenorul Dumitru Muși a atacat deciziile Federației Române de Handbal care nu a considerat nimic nelegal prin faptul că antrenoarea federală Nicoleta Alexandrescu antrenează Dinamo.

"E un conflict de interese, domnilor. Nu se poate ca acum patru zile doamna Nicoleta Alexandrescu, pentru care am tot respectul, să se ocupe de organizarea Cupei României, iar acum să stea pe banca unei echipe care să se bată la promovare. E posibil așa ceva?", a întrebat Muși.

Tehnicianul a spus că Slobozia a contestat și dreptul de joc al Laurei Popa, adusă în această iarnă de la U Cluj.

"Jucătoarea a fost transferată de Consiliul de Administrație? Pe ce regulament? Comisiile FRH, care au judecat acest caz, au considerat că nu se poate face transferul, dar Consiliul de Administrație nu a ținut cont de nimic. E incredibil ce se întâmplă!", a încheiat Dumitru Muși. 

Baraj Grupa 1

Loc/Echipă Meciuri Victorii Egaluri Înfrângeri Golaveraj Puncte
1. Dinamo 2 1 0 1 49-42 3
2. Unirea Slobozia 1 1 0 0 19-17 3
3. Reșița 1 0 0 1 23-32 0

BARAJ GRUPA 2

Loc/Echipă Meciuri Victorii Egaluri Înfrângeri Golaveraj Puncte
1. Baia Mare 1 1 0 0 35-25 3
2. Danubius Galați 0 0 0 0 0-0 0
3. HCM Buzău 1 0 0 1 25-35  0

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gannicus2014
gannicus2014  •  25 Mai 2017, 18:30

'vrem stadion fara pista' .... deci s-a intamplat cum au cerut dinamovistii , dar in handbal , raman cu echipa de baieti care va fi vechea si noua campioana

fangigi
fangigi  •  25 Mai 2017, 18:21

Slobozia a jucat cu Dinamo meci de baraj la Sf. Gheorghe! Super tare! La Buzau nu e sala? La Targoviste, Pitesti, Fieni, Calarasi?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează