SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR 22-24 (10-14)

VIDEO Ziua tulbure » Oltchim a pierdut prima manşă a semifinalelor în faţa celor de la Gyor, scor 22-24

Ada Nechita a fost a doua marcatoare a Oltchimului aseară, cu 4 goluri, după Bulatovici, 8 // Foto: Alex Nicodim
Ada Nechita a fost a doua marcatoare a Oltchimului aseară, cu 4 goluri, după Bulatovici, 8 // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2013 23:07

După o primă repriză împiedicată, plină de greşeli şi de confuzii, campioanei României i-a fost imposibil să recupereze în partea a doua.

Cui i-ar plăcea să înceapă un meci de atare importanţă, imensă, copleşitoare, sufocantă, cu asemenea trac? Dacă Sala Polivalentă ar fi fost una de teatru, spectatorii n-ar fi înţeles nimic sau ar fi părăsit scaunele fără să ia cu ei vreo replică. Cum a fost vorba însă de un public de sport, lumea a rămas pe locuri, numărînd cu ciudă minutele negre de pe ceasul tabelei şi aşteptînd momentul de iluminare.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul meciului!

Oltchim întîlnea pe Gyor, marea rivală a ultimilor ani, în prima manşă a semifinalelor Ligii. O confruntare pe care mulţi o vedeau drept veritabila finală a sezonului, anticipată însă cu un tur din cauza acelor neplăcute probleme financiare care au apăsat peste performanţele vîlcencelor în primele două meciuri din grupele principale. Un conflict de orgolii, o luptă a garniturilor stelare şi un duel al ambiţiilor celor doi antrenori.

Doar Ada inspirată
Disputa a pornit bine pentru oaspete, aproape de abis pentru gazde. Cînd Bulatovici a înscris primul gol al Oltchimului, de 1-3, în minutul 8 abia, părea că forţa atacului va fi în braţul stîng al muntenegrencei. Katarina a stins însă veioza inspiraţiei în prima repriză, retrăgîndu-se pe tărîmul erorilor, dominată de o teamă indescifrabilă de a arunca la poartă.

De fapt, în prima parte aproape nimic nu a mers bine în tabăra română. Excepţia a fost extrema dreapta Ada Nechita, care capătă viaţă proaspătă atunci cînd joacă împotriva Gyorului. În rest, prea multe atacuri ratate, o apărare fragilă, desincronizată, o poartă şovăitoare şi un munte de greşeli.

Adversarele au speculat şi s-au distanţat pe tabelă. Fiecare gol pus între Oltchim şi Gyor devenea, parcă, de două ori mai greu de recuperat cu timpul scurgîndu-se nestingherit. Diferenţa maximă a fost de 7 goluri, 5-12 în minutul 22 şi 6-13 în minutul 24, dar au venit apoi 4 reuşite consecutive ale Oltchimului, care au reaprins speranţele. 10-14 la pauză, încă o repriză întreagă în faţă.

Urmărirea eşuată
A fost o cursă contratimp de 30 de minute, cu handicap consistent. Imediat ce apărarea a început să comprime spaţiile, Gyor nu a mai apărut drept acea echipă imposibil de învins. Bulatovici a interpretat partitura pozitivă, chiar dacă nu tot timpul, şi asta a ridicat moralul.

Clipa de animaţie maximă a fost însă cînd Silvia Navarro a reuşit să marcheze magistral din poartă în poartă. Atunci totul a părut posibil, dar a durat atît, doar o clipă.

Decalajul s-a micşorat, ajungînd pînă la două goluri şi chiar unul singur în ultimele minute. Nici măcar o dată însă Oltchim nu a fost egala adversarei, deşi şanse au existat. Lumea va reţine, poate, pasa pe la spate a Anitei Görbicz, a fost o fază de mică magie, dar mai multe goluri a înscris cu aruncările-i violente Amorim.

Pentru campioana României, au fost pe final flash-uri de inspiraţie de la Brădeanu, Meiroşu sau Manea şi cîteva reuşite în forţă ale lui Bulatovici. Prea puţin într-o zi care a început tulbure şi s-a încheiat la fel. În patru zile urmează returul, la Veszprem. Încă nu s-a spus totul.

"Nu ne-a ieşit nimic!"
Adriana Nechita era foarte dezamăgită la finalul partidei. Spera ca Oltchim să cîştige în faţa Gyorului, dar chiar şi aşa nu şi-a pierdut speranţele în calificare.

"S-a început slab, nu ştiu din ce cauză, dar am reuşit să revenim apoi de la minus şase la minus unu. Am avut şi ghinion. Toate mingile din bară, din blocaj au sărit numai la ele. Tot ce au încercat lor le-a ieşi. La retur poate se vor inversa lucrurile", a spus extrema stînga.

Ada crede că pot cîştiga la Veszprem la trei goluri diferenţă, deşi e infinit mai greu. "Aşa cum au cîştigat ele aici, aşa putem să cîştigăm şi noi acolo. Gyorul nu ne-a surprins cu nimic, parcă le-am pus noi pe tavă victoria", a subliniat Nechita.

Nu e pe deplin mulţumit
Antrenorul Gyorului, spaniolul Martin Ambros, a mai jucat o finală de Liga Campionilor, pe cînd antrena la Itxako, dar a pierdut. Speră că la Gyor să aducă trofeul. Nu se gîndeşte însă pînă acolo. Nu consideră calificarea rezolvată.

"Sînt doar pe jumătate fericit, mai avem un meci pe care trebuie să-l cîştigăm. Nu pot să fiu mulţumit de joc atît timp cît am avut şase goluri şi s-a ajuns la diferenţă de unul". A fost plăcut surprins de suporterii români. "Atmosfera nu a făcut decît să ne ajute, pentru echipă şi pentru handbal, în general, e bine cînd se joacă într-o atmosferă incendiară. M-au impresionat fanii care la final ne-au aplaudat, deşi noi învinseserăm", a încheiat Ambros.

Oltchim a plecat la Vîlcea
Imediat după meci, campioana României a părăsit Bucureştiul, cu destinaţia Rm. Vîlcea. Jucătoarele au vrut să nu mai stea la hotel şi să se odihnească acasă. Azi, antrenorul Jakob Vestergaard le-a chemat la antrenament. Va fi o şedinţă de recuperare după jocul cu Gyor, dar şi o şedinţă de analiză a partidei. Echipa va rămîne la Rm. Vîlcea pînă marţi, cînd va reveni la Bucureşti. Miercuri dimineaţa va pleca spre Ungaria, cu avionul. Partida retur va avea loc la Veszprem, joi, 11 aprilie.

Acelaşi scor în cealaltă semifinală
Larvik şi Krim s-au întîlnit tot ieri, dar mai devreme, pentru un loc în finala Ligii Campioanelor. Deşi echipa din Norvegia pornea drept favorită, cele care au început furibund meciul au fost oaspetele. Krim a avut 6-0, diferenţă şocantă, care a ajuns chiar mai mare la finalul primei reprize, 16-9 pentru Krim. Similitudinile cu partida de la Bucureşti au fost uimitoare.

Larvik a dat startul urmăririi, s-a apropiat cît a putut de mult, dar n-a reuşit să evite înfrîngerea pe teren propriu, cu un scor identic precum cel înregistrat între Oltchim şi Gyor. Principalele marcatoare au fost Müller - 8 pentru Krim, respectiv Hammerseng - 6 pentru Larvik. Returul e sîmbăta viitoare, pe 13 aprilie, la Ljubljana.

OLTCHIM 22 (10)
Bulatovici 8, Nechita 4, Meiroşu 2, Manea 2, Curea 1, Navarro 1, Farcău 1, Pineau 1, Brădeanu 1, Barbosa 1

GYOR 24 (14)
Görbicz 8, Amorim 6, Kovacsics 4, Løke 2, Redei-Soos 2, Radicevici 1, Orban 1

6 semifinale consecutive a reuşit Gyor în Liga Campionilor, în tot acest timp jucînd şi două finale

4 milioane de euro e bugetul campioanei Ungariei, fiind cea mai bogată echipă din handbalul feminin. Gyor are un milion în plus faţă de bugetul Oltchimului

14 intervenţii salutare a avut Katrine Lunde Haraldsen, faţă de doar 5 ale Silviei Navaaro şi două ale Paulei Ungureanu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
cordos_eu
cordos_eu  •  08 Aprilie 2013, 01:23
Postat de andrei_ag pe 07 Aprilie 2013, 13:28

Rezultatele Oltchimului sunt oricum mincinoase. Fara jucatoarele din afara tarii n-armai fi nimic. La nivel de nationala nu intram in primele 8 in Europa.

stai ca revine Neagu! avem totusi jucatoare foarte bune, destule. si sunt altele in liga nationala pe care tu nu le cunosti! nu de la Zalau, de la Baia Mare, Braila, Brasov si altele. si cluburi dupa jumatatea clasamentului au 1-2 jucatoare solide. talentul romanesc e peste cel maghiar de la Ferencvaros! te asigur ca stiu fenomenul. noi daca adunam toate romancele facem 2 echipe si jumatate nu 1 si jumatate.

lung67
lung67  •  07 Aprilie 2013, 14:40

daca se concentreaza,si joaca in echipa,adica sa fie unite, au sanse sa se califice.

stresmen
stresmen  •  07 Aprilie 2013, 14:31
Postat de andrei_ag pe 07 Aprilie 2013, 13:28

Rezultatele Oltchimului sunt oricum mincinoase. Fara jucatoarele din afara tarii n-armai fi nimic. La nivel de nationala nu intram in primele 8 in Europa.

dar anul trecut numai cu jucatoare romance cum de sa eliminat gyor si voinea nu avea jucatoarele de acum nare rost sa comentam ca mai avem ce invata daspre handbal salut

Vezi toate comentariile (17)
Comentează