SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Vipers Kristiansand - CSM București 23-25 // VIDEO Cristina Neagu e de ajuns! Revenire de senzație: CSM câștigă în Norvegia și se apropie de sferturi

Articol de - Publicat sambata, 08 februarie 2020 16:58

CSM București a învins-o pe Vipers Kristiansand, scor 25-23, în grupele Ligii Campionilor.

Condusă cu 22-18 în minutul 53, CSM a marcat de 6 ori consecutiv și a câștigat apoi cu 25-23. Neagu a fost din nou imperială, marcând încă o dată de 14 ori!

Șapte minute de vis pentru CSM București în deplasarea din Norvegia, cu Vipers Kristiansand. Un final incredibil, cu o revenire spectaculoasă pentru vicecampioana României!

Și-a egalat recordul

CSM a alergat de la un capăt la altul după echipa gazdă, care a jucat în mare viteză, fructificând punctul ei forte, jocul cu extremele. Malin Aune, Amalie Naes Andersen și Kaurin Jonassen au dat mari bătăi de cap defensivei "tigraoicelor", care a fost de multe ori salvată de paradele Denisei Dedu.

Când "viperele" s-au distanțat la cinci goluri diferență, 9-4 și 11-6, toți fanii CSM-ului se gândeau deja la jocul de la Budapesta, din prima etapă. Numai că Neagu nu a fost deloc de acord. Căpitanul CSM-ului a prins din nou o seară fenomenală, fiind imposibil de oprit.

Cristina și-a egalat recordul de goluri în Liga Campionilor, având 14 reușite, la fel ca în meciul de acum o săptămână cu Metz, de la București!

Vezi AICI VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului!

Extrema renăscută

CSM a crezut până la capăt în șansa ei. Când Vipers s-a desprins din nou la patru lungimi, 22-18, cu 7 minute înainte de final, mulți au închis probabil televizoarele. Aceleași jucătoare de bază, Dedu, Neagu, Pintea au jucat însă pe la capăt. "Mentalitate nordică"!. Trimisă pe extrema dreapta, Itana Grbici a avut și ea o mână sigură. CSM a punctat de 6 ori consecutiv și a trecut în avantaj. A condus pentru prima dată în meci în minutul 57 și s-a impus la final cu 25-23.

Un joc în care atitudinea jucătoarelor a fost una demnă de remarcat. O nouă față a unor handbaliste care acum doar trei zile făcuseră egal acasă, în Liga Florilor, cu Minaur Baia Mare!

Care o mai fi fața adevărată a CSM-ului? Dumnezeu știe, dar poate o să o vedem la Final-Four-ul de la Budapesta, în luna mai!

Aproape de calificare

CSM a luat o opțiune însemnată pentru calificarea în "sferturi". "Tigroaicele" au acum două puncte avans față de Vipers, iar meciul direct e la București. FTC Budapesta e la patru lungimi de bucureștence, iar CSM e aproape sigură de locul 4. În funcție de jocul rezultatelor, CSM poate să termine însă și pe locul 3 sau chiar 2. Lucrurile se vor clarifica în următoarele etape. Numai că Neagu și compania nu vor mai avea presiunea ratării calificării în "sferturi". Pe 21 februarie, CSM va primi la București pe FTC Budapesta, iar revanșa ar putea fi mai dulce ca oricând.

Vipers 23
Tomac 6, Aune 5, Jonassen 5, Naes Andersen 3, Reisted 2, Yttereng 2. Antrenor: Ole Gustav Gjekstad
CSM București 25
Neagu 14, Grbici 3, Lekici 3, Omoregie 2, Cvijici 2, Pintea 1. Antrenor: Adrian Vasile

CLASAMENT GRUPA 1

Vipers Kristiansand - CSM București 23-25 // VIDEO Cristina Neagu e de ajuns! Revenire de senzație: CSM câștigă în Norvegia și se apropie de sferturi

Primele patru echipe se califică în „sferturi"

vezi și:

SCM RM. VÂLCEA - GYOR // VIDEO Gyor joacă la Vâlcea, din nou, după 8 ani! 160 de unguri vin la Vâlcea să susțină campioana Europei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
ceaiuri
ceaiuri  •  10 Februarie 2020, 19:44
Postat de Tihamér Takó pe 09 Februarie 2020, 13:59

Pentru acest scor se bucura echipa Audi ETO Győr,astfel va avea de confruntat cea mai slaba echipa (locul 4) in continuare,avand astfel drumul pregatit pentru FF.Locul 1,pe care detina Győr,va avea adversara locul 4(CSM) din grupa cealalta.

nu stiu ce bucurie poate sa fie(daca revine extrema dreapta..iberica sigur)poate vedem un F.F fara..gazde,gyor chiar nu e de speriat acest an

ionutbn89
ionutbn89  •  09 Februarie 2020, 14:58

Dacă nu este nicio știre despre meciul Gloria Bistrița - Erd, vital pentru calificarea în sferturile cupei EHF, vă postez eu un link cu noutăți, dacă este voie: https://networktv.ro/2020/02/08/horatiu-pasca-despre-calificarea-cs-gloria-2018-in-sferturile-cupei-ehf-2019-2020/

1578362032478810
Tihamér Takó  •  09 Februarie 2020, 13:59

Pentru acest scor se bucura echipa Audi ETO Győr,astfel va avea de confruntat cea mai slaba echipa (locul 4) in continuare,avand astfel drumul pregatit pentru FF.Locul 1,pe care detina Győr,va avea adversara locul 4(CSM) din grupa cealalta.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează