SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Vipers Kristiansand - CSM București // Adrian Vasile explică schimbarea radicală de atitudine a „tigroaicelor”: „Vreau să cred că asta e fața echipei mele”

Articol de - Publicat miercuri, 05 februarie 2020 14:08

Adrian Vasile, antrenorul CSM București, spune că echipa trebuie să joace în continuare așa cum a făcut-o cu Metz pentru a avea șanse să se califice în „sferturi” și în Final Four-ul Ligii Campionilor. 

CSM București a învins sâmbătă cu 32-27 pe Metz, campioana Franței, echipa care era neînvinsă în actuala ediție a Ligii Campionilor. A fost o schimbare uluitoare pentru vicecampioana României, la numai o săptămână după ce suferise cea mai drastică înfrângere din Liga Campionilor, 23-33 cu Ferencvaros, la Budapesta. 

Antrenorul Adrian Vasile explică rezultatul și se arată optimist în perspectiva jocului din Norvegia, cu Vipers Kristiansand.

- Adi, tu ai vreo explicație de unde această schimbare a echipei tale de la o săptămână la alta? 
- Realitatea e că meciul din Ungaria nu a arătat adevărata față a echipei noastre. Nu vreau acum să trec prea ușor peste acea înfrângere, dar meciul cu Metz a arătat o echipă flămândă, cu orgoliul rănit, gata să-și demostreze adevărata valoare. Plus că, acasă, în Polivalentă, atmosfera creată de fanii noștri te obligă să dai totul. 

- Meciul cu Metz putea fi și ultima șansă de calificare, pentru că o înfrângere ar fi diminuat considerabil șansele de „sferturi”? 
- Cu siguranță că eram conștienți cu toții de acest lucru. Știm în ce grupă echilibrată am nimerit, că aici oricine poate să câștige în fața oricărei echipe într-o zi bună. Faptul că am pierdut în Ungaria ne-a motivat suplimentar, a trebuit să aducem ceva în plus pe teren. Nivelul la care s-a jucat cu Metz arată că putem avea speranțe pentru viitor. 

- Cum te simți când știi că ai bătut un campion mondial? 
- Nu era un meci între mine și Emmanuel Mayonnade, era o partidă între CSM și Metz. Nu m-am gândit niciun moment la asta, am vrut doar să-mi ajut echipa să câștige și să ne păstrăm șansele intacte la calificare.

- S-a jucat meciul în debutul reprizei secunde, atunci când Mayonnade a încercat acea apărare avansată 5-1 și 4-2? Atunci CSM s-a desprins! 
- Sigur că orice antrenor încearcă să își surprindă adversarul. El era probabil nemulțumit de faptul că Metz primise 16 goluri într-o repriză și a încercat mai multe variante, a jucat și fără portar, s-a apărat avansat. Noi am răspuns însă excelent cu jocul cu pivotul, au rămas spații mari și a fost greu să ne anihileze. 

Probleme la 9 metri 

- Vine meciul din Norvegia, Vipers pare că trece printr-o perioadă grea, are ceva absențe.  
- Așa e, traversează o perioadă cu accidentări la linia de 9 metri, le lipsesc Arntzen și Sulland. Atuul lor rămâne contraatacul, ca orice echipă nordică joacă mult cu extremele. Trebuie să fim atenți, să ne repliem. Apoi trebuie să le anihilăm pe Heidi Loke, care rămâne o amenințare pe pivot, și pe Reistad, o tânără cu o forță fantastică, explozivă. E un meci capital pentru noi în care trebuie să arătăm că avem constanță și că nu am bătut Metzul întâmplător.

- Cât de mult afectează echipa faptul că au început să apară transferurile, s-a anunțat plecarea Andrei Lekici, probabil vor mai urma și altele? 
- E perioada în care, în general, se anunță transferurile peste tot. Fetele care pleacă sunt însă profesioniste, joacă până la capăt. Oricare vrea să plece de la o participantă în Final Four, cu un trofeu câștigat, așa că nu se poate pune problema ca echipa să fie afectată. 

- CSM când va anunța noile transferuri pentru sezonul viitor? 
- Conducerea le va anunța în curând. Se lucrează bine și CSM va rămâne o echipe puternică și în sezonul viitor, asta vă asigur. 

Laura Chiper merge în Norvegia 

Laura Chiper, extrema dreapta de la CSM București, e complet refăcută după intervenția chirurgicală la genunchi și e gata să reintre. 

„Va face deplasarea în Norvegia, cu restul echipei, dar nu știu în ce măsură va putea evolua, pentru că nu are meciuri în picioare. Laura este însă bine, recuperarea a decurs OK, va fi pe teren curând. E o veste bună pentru mine pentru că nu va mai trebui să improvizez pe extrema dreapta”, a declarat Adi Vasile. 

4 victorii, un egal și 3 înfrângeri e bilanțul CSM București în Liga Campionilor cu Adi Vasile pe banca tehnică. În campionat, "tigroaicele" au obținut numai victorii, 9 la număr

Imagini din CSM București - Metz

+25 FOTO

Vezi și: 

SCM RÂMNICU VÂLCEA - GYOR // Ce iureș o să fie! Unguroaicele vin în România cu toate vedetele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează