SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC ZALĂU - MAR ALICANTE 24-26 (ÎN TUR: 30-20)

Vis împlinit » HC Zalău a reuşit calificare în finala EHF Cup

Handbalistele de la Zalău se bucură pentru calificarea în ultimul act // Foto: Mediafax
Handbalistele de la Zalău se bucură pentru calificarea în ultimul act // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat duminica, 01 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 31 martie 2012 22:44

Echipa lui Gheorghe Tadici s-a calificat din nou, după 16 ani, într-o finală de cupă europeană.

HC Zalău s-a calificat ieri în finala Cupei EHF, a treia competiţie valorică în Europa după Liga Campionilor şi Cupa Cupelor. Echipa lui Gheorghe Tadici a jucat ambele manşe din semifinale, contra spaniolelor de la MAR Alicante, pe teren propriu, iar misiunea româncelor a fost infinit mai uşoară. Chiar şi aşa, emoţiile şi tensiunea nu au lipsit.

Prima manşă, zece goluri
Vineri seara, cu portarul Mirela Nichita extraordinară între buturi, cu pivotul Georgiana Ciuciulete şi interul Gabriela Szucs excelente în atac, Zalăul s-a impus fără dubii. A făcut-o cu 30-20, un scor care părea că a risipit orice urmă de îndoială asupra formaţiei care va merge în finală. Nu a fost însă aşa.

Le-au luat de sus
Ieri, în partida retur, ibericele au intrat mult mai motivate pe teren. Au profitat de indeciziile ardelencelor şi s-au aflat în permanenţă la conducerea partidei. În minutul 29, recuperaseră deja şase din cele zece goluri din prima manşă: 12-18! La pauză a fost totuşi 13-18 şi multă nervozitate în vestiarul gazdelor. Alicante a pus calificarea în cumpănă pînă în minutul 46, cînd conducea cu 24-18. Au urmat însă minute mai bune de joc pentru Zalău, care s-a apropiat la doar un gol cu trei minute înainte de final, 24-25. Oaspetele au mai punctat o dată şi au stabilit scorul final, 24-26. Nichita a fost din nou cea mai bună jucătoare a Zalăului, goalkeeperul trecîndu-şi ieri în cont nu mai puţin de 14 parade.

Tadici nu e mulţumit
Tehnicianul şi-a criticat după partidă jucătoarele pentru superficialitate şi atitudinea delăsătoare din al doilea meci. În ciuda calificării în finala Cupei EHF, Gheorghe Tadici nu era la final un tehnician mulţumit. "Nu am avut emoţii pentru calificare, însă m-a deranjat foarte tare atitudinea fetelor din al doilea meci. Le-am atras atenţia şi le-am spus să depăşească mentalitatea românească, aceea de a nu duce un lucru pînă la capăt", a spus Tadici. "Cu un ochi rîd, cu altul plîng. Avem cîteva jucătoare care nu au ce căuta la acest nivel. Le mulţumesc celor şase-şapte care şi-au făcut treaba şi au asigurat calificarea. E bine că s-a terminat cu bine şi, pînă la urmă, trebuie să ne bucurăm pentru finală. O finală de cupă europeană nu se întîmplă în fiecare an", a declarat Tadici pentru handbalvolei.ro.

Întîlnire cu Trefilov?
Tadici ar putea da în finală peste Lada Togliatti, echipa al cărei manager este Evgheni Trefilov, selecţionerul Rusiei. Lada va întîlni azi, în prima manşă din semifinale, echipa daneză KIF Vejen, returul urmînd să se dispute în Danemarca, pe 8 aprilie. Lada porneşte însă cu prima şansă, avînd un lot superior valoric. Tadici şi Trefilov s-au mai întîlnit atît la nivel de echipe naţionale, cît şi la nivelul formaţiilor de club, pe cînd Tadici era antrenor la Oltchim.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
romanescu
romanescu  •  01 Aprilie 2012, 03:50

Felicitari ,fetelor !! Cu mai multa concentrare ,Cupa este a voastra . Vad ca nu prea se afla la "mare interes" realizarile voastre pentru publicatiile de sport. Deh... ! Nu va cheama Steaua, ci, doar..... ZALAU . HAI ZALAUL, totusi...!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close