SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPELE EUROPENE

Weekend plin în Europa » 6 echipe românești joacă în cupele europene! Programul complet

Articol de - Publicat sambata, 14 octombrie 2017 12:14

Trei echipe masculine și trei feminine joacă în cupele europene. Șanse mari pentru Constanța și Zalău să meargă mai departe. Șase echipe românești au meciuri în cupele europene în acest weekend. 

DINAMO BUCUREȘTI: Seria neagră a "alb-roșiilor" 

În Liga Campionilor, Dinamo speră să-și revină după ultimele două partide pierdute la peste 10 goluri diferență, în care a primit 73 de goluri!

Sunt mari probleme de efectiv pentru "câini", care îi au în continuare accidentați pe Grigoraș, Sajin, Bera, Sajad și Allahkaram Esteki. "Nu știm ce se întâmplă, avem multe absențe, sperăm să ne revenim", a declarat pivotul Marius Mocanu. 
Ademar Leon vine la București după o serie mai neagră decât a celor de la Dinamo. Ibericii au câștigat un singur meci, din ultimele cinci, și acela în fața ultimei clasate în Liga Asobal. În Liga Campionilor, "leii" vin după două înfrângeri consecutive pe teren propriu. 

În aceste condiții, meciul de duminică, din Ștefan cel Mare, pare mai degrabă un duel pentru ultimul loc în grupă. 

Clasament Grupa C

1. Skjern Handblod 5 3 0 2 157-136 6
2. Kadetten Schaff. 5 3 0 2 148-140 6
3. Gorenje Velenje 4 3 0 1 109-108 6
4. Elverum Handball 4 2 0 2 127-126 4
5. Ademar Leon 4 1 0 3 102-114 2
6. Dinamo București 4 1 0 3 115-134 2

HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA: Ambele meciuri pe Litoral

Constanța se întoarce în Europa după o pauză de doar doi ani. Cu o echipă nouă însă, după ce HCM Constanța a dispărut. HC Dobrogea Sud va juca ambele manșe din turul doi preliminar al Cupei EHF pe teren propriu. Norvegienii de la Haslum HK au acceptat să vină în România, având chiar șansa a doua. Debutanți și ei în Europa, norvegienii au mai trecut un tur preliminar, eliminând echipa islandeză Afturelding. 

În campionatul intern însă, Haslum e pe antepenultimul loc după 5 puncte, având o singură victorie, două egaluri și două înfrângeri. "Nu este suficient doar să participăm, trebuie să facem şi o figură cât mai frumoasă. Ne aşteaptă două meciuri foarte grele, împotriva unei echipe cu talie, dar tânără", a declarat președintele Constanței, Rudi Stănescu. Oficialul a fost în Norvegia și a urmărit ultimul meci de campionat al adversarilor. 

CSM BUCUREȘTI: Misiune imposibilă?

Sezonul în Europa s-ar putea încheia pentru vicecampioana României după numai două partide. Echipa pregătită de Vlad Caba a pierdut săptămâna trecută prima manșă din turul doi preliminar, pe teren propriu, 26-30 cu SKA Minsk. În fața unei echipe foarte bune, "tigrii" au șanse mici de a întoarce rezultatul în Belarus, chiar dacă au dat semne de revenire la derbyul cu Dinamo, din campionat. "Mergem să ne batem. Ne dorim măcar o victorie de palmares", a declarat interul Javier Humet. 

HC ZALĂU: Față în față cu campioana Turciei

În Cupa EHF, la feminin, trei echipe vor juca în turul doi preliminar. HC Zalău, echipa pregătită de Gheorghe Tadici, va întâlni campioana Turciei, Ankara Yenimahalle. 

Turcoaicele au participat în calificările pentru grupele Ligii Campionilor, dar nu au reușit să ajungă în cea mai importantă competiție. Formația din capitala Turciei se bazează în principal pe cele 7 străine din lot, între care trei ucrainence, două sârboaice, o muntenegreană și o cameruneză. Zalăul se bazează doar pe jucătoare autohtone, fostul selecționer al României dorind să arate că poate ajunge în grupele Cupei EHF numai cu românce. 

Dunărea Brăila și CSM Roman pornesc cu șansa a doua în fața adversarelor lor, chiar dacă vor juca meciurile retur pe teren propriu. 

Programul echipelor românești în cupele europene

LIGA CAMPIONILOR (mASCULIN)

15.10, ora 18:00: Dinamo-Ademar Leon (TV Digi Sprt, TV Telekom Sport)

CUPA EHF (MASCULIN)

15.10, ora 17:00: SKA Minsk-CSM București (în tur: 30-26)
14.10, ora 18:00: HC Dobrogea Sud-BSK Handball Elite
15.10, ora 18:00: HC Dobrogea Sud-BSK Handball Elite

CUPA EHF  (Feminin)

14.10, ora 11:30: HC Zalău-Ankara Yenimahalle
14.10, ora 17:00: Dunaujvaros-CSM Roman
15.10, ora 19:00: Byasen Trondheim-Dunărea Brăila

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
581534618615543
Robert Ivan  •  15 Octombrie 2017, 14:58

HC Dobrogea Sud este fosta HCM Constanța.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează