SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CE 2018 # ROMÂNIA-SERBIA 22-23

Xavier Pascual a analizat meciul cu Serbia: ”Voi schimba mereu echipa, pentru că România nu are un Karabatic!”

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2017 12:15

Xavier Pascual a făcut radiografia partidei pierdute joi cu Serbia, 22-23, în preliminariile pentru CE 2018. El nu-și critică jucătorii, nu e supărat și crede în continuare în calificare.

Pe marginea terenului, Xavier Pascual se agită mai ceva ca jucătorii în teren. Catalanul strigă la handbaliști, țipă la arbitri, cere socoteală oficialilor după o decizie a "fluierașilor" pe care nu o înțelege.

Îl prinde de tricou pe Marius Sadoveac și îl împinge să intre pe teren, dar mai are puțin și-i rupe tricoul. Pe Mocanu îl ia pe marginea terenului și pune degetul arătător la tâmplă. E semn că vrea să joace handbal cu mintea.

Când mingea trimisă de Petar Nenadici, jucătorul lui Fuchse Berlin, se oprește în plasa porții lui Popescu, Pasqui își pune mâinile în cap și dă mărunt din buze. Își cheamă imediat băieții în vestiar. Are loc ședința de după meci.

- Ce le-ați spus băieților? I-ați certat, i-ați felicitat?
Xavier Pascual îi dă cuvântul lui Chike Onyejekwe, extrema stânga, care era lângă el. «Să vă spună Chike»: "Ne-a felicitat, ne-a spus că e mândru de noi, că ne mulțumește pentru efortul depus și că trebuie să ne luăm revanșa în Serbia", spune handbalistul de la HC Odorhei.

"Respectul se câștigă la înfrângeri!"

"Le mulțumesc jucătorilor, au făcut un efort mult peste posibilitățile lor . Fără îndoială am jucat contra celei mai talentate echipe. Am fi putut câștiga un punct, dar realitatea este că ei sunt mai buni ca noi. Trebuie să muncim să ne apropiem de nivelul lor. Respectul se câștigă la înfrângeri, nu la victorii. Iar acum jucătorii au câștigat respectul meu", a declarat Pascual.

Xavier Pascual a încercat să găsească probleme în atac, pentru că în apărare, e mulțumit de felul cum au evoluat jucătorii. "Ce să le reproșez băieților în apărare? Că am luat gol în ultima secundă? Sincer, trebuie să-i mulțumesc apărării că am ajuns în minutul 59:45 cu scor egal. Să primești 23 de goluri de la o astfel de echipă este ceva fantastic. Dacă ar fi să căutăm probleme, atunci acestea ar veni din atacul nostru", a adăugat catalanul.

El a mai spus și că de asta a jucat de multe ori fără portar, pentru a îmbunătăți atacul, să pună presiune pe sârbi. "Am revenit pe final, am avut posibilitatea să luăm conducerea, dar nu am reușit. Asta este, mai avem mult de muncă".

45 de jucători în lot

Xavier Pascual a dezvăluit și faptul că va face schimbări pentru meciul retur contra Serbiei, de duminică, de la Kragujevac. "Întotdeauna am să schimb. Echipa are 45 de jucători și data viitoare vor veni alții. Tot respectul pentru jucătorii români, îi iubesc pe toți, dar din nefericire Karabatic nu este român. România poate să joace bine, dar numai dacă evoluează ca o echipă", a subliniat Xavier Pascual.

Nu face calcule în grupă, știe că Belarus a învins Polonia, dar nu e interesat. "Pe mine mă preocupă doar echipa mea și viitorul adversar. Nu pot să aleg jucătorii cu care evoluează alte echipe, nu pot să aleg arbitrii, nu pot să aleg când să jucăm, nici unde. De ce să pierd timpul atunci? Trebuie să mă concentrez doar pe echipa mea și ceea ce am de făcut", a încheiat tehnicianul României.

Serbia - România este duminică, ora 21:00. Partida va fi transmisă de TVR 2. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează