SPORTURI  »  HANDBAL  »  NUMIRE

Naționala de handbal masculin a României are un nou selecționer! Ce obiectiv i-a fost stabilit

Articol de - Publicat miercuri, 18 august 2021 19:02 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 19:46

Xavier Pascual (53 de ani), antrenorul lui Dinamo, preia și naționala de handbal masculin a României. Catalanul i-a mai pregătit pe „tricolori” între 2016 și 2018, dar a ratat calificarea la Euro 2018. 

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat când Xavier Pascual a preluat-o pe Dinamo, fostul antrenor de la Barcelona se va ocupa și de pregătirea "naționalei" de seniori a României. Catalanul a bătut palma cu președintele Alexandru Dedu și va avea drept obiectiv calificarea României la Euro 2024.

Xavier Pascual, noul selecționer al naționalei de handbal masculin 

Consiliul de Administrație al FRH a aprobat în ultima sa ședință, în unanimitate de voturi (16), hotărârea de învestire a spaniolului Xavier Pascual în funcția de antrenor principal al României.

Naționala de handbal masculin a României are un nou selecționer! Ce obiectiv i-a fost stabilit
Xavier Pascual, noul selecționer al României

Xavier Pascual va antrena în paralel pe Dinamo și "naționala" României. La Barcelona, în cei 12 ani în care a antrenat formația blau-grana, Xavier Pascual a câștigat 61 de trofee, între care de trei ori Liga Campionilor. A mai câștigat, între altele, de 11 ori campionatul Spaniei și de 5 ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

Pascual îl înlocuiește pe Rareș Fortuneanu, al cărui mandat a expirat în luna iunie, anul acesta. Fortuneanu a ratat cu naționala României calificarea la Euro 2022. 

Xavier Pascual, misiune imposibilă cu Dinamo în Liga Campionilor

Dinamo se întoarce în grupele Ligii Campionilor, dar nu a avut deloc noroc la tragerea la sorți. A nimerit în ”groapa cu lei”. 

Paris Saint Germain, Barcelona, Flensburg, Veszprem, Vive Kielce, FC Porto și Motor Zaporojie sunt echipele care vor juca la București. Antrenorul Xavier Pascual își va înfrunta fosta echipă la doar câteva luni după ce a câștigat cu catalanii, din nou, Liga Campionilor.

Adevărul este că EHF Champions League este o competiție foarte frumoasă și foarte puternică. Grupa noastră, teoretic, pare mult mai dificilă decât cealaltă, dar noi, ultimii care au intrat în această competiție, ne așteptam să nu fie ușor. Un lucru este sigur! Cu ajutorul publicului, nu le va fi deloc ușor adversarilor să joace contra noastră
- Xavier Pascual, antrenor Dinamo 

VIDEO Dinamo și-a deschis academie de handbal » Dan Savenco: „Susținem viitorul handbalului. Avem sprijinul clubului”

Citește și alte știri din handbal:

România și-a aflat grupa la Mondiale. Nu scăpăm de Norvegia nicicum!

Dinamo a rămas fără căpitan! Dan Savenco a anunțat despărțirea, dar rămâne în fenomen

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează