SPORTURI  »  HOCHEI  »  DOPAJ

Cazul de dopaj de la Corona Brașov se extinde! „A apărut în discuție și hocheiul!”

Articol de GSP - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 19:37

Cazul de dopaj de la Corona Brașov s-ar fi extins și în cazul secției de hochei, avertizează Cristian Balaj, președintele Agenției Naționale Antidoping. 

  • Context: Mai multe jucătoare din lotul de handbal feminin al Coronei Brașov au folosit terapia cu laser intravenos, interzisă de WADA. Formația a fost exclusă din grupele Cupei EHF și retrogradată din Liga Națională.

ACS Corona Brașov este campioana en-titre a României la hochei masculin. Formația de sub Tâmpa ocupă în acest moment poziția a patra, dar are mai multe restanțe, din cauza participării la competiția regională Eerste Liga. 

Cristi Balaj: „Doctorul va fi invitat la Comisia de Audiere”

„Doctorul de la hochei va fi invitat la Comisia de Audiere, pentru că a absentat, are o prescripţie medicală. Este nevoie şi de prezenţa dânsului pentru că a apărut la cazul Corona şi disciplina hochei în discuţie şi nu se pot da rezultatele finale, sancţiunile, până nu sunt audiaţi toţi cei care au fost implicaţi şi nu sunt puţini. Am mărit ritmul, numărul şedinţelor Comisiei de Audiere va fi de 3 pe lună, suficiente pentru a lua o decizie, dar depinde şi de acest medic, sperăm să înţeleagă, pentru că este nevoie de dânsul. Încercăm să explicăm celor de la WADA că fetele au fost îndrumate să facă această procedură. 

Din păcate codul nu ne ajută, pentru că orice sportiv este răspunzător de substanţa pe care o are în organism. Şi nu contează vinovăţia sau intenţia. Şi atât timp cât manipularea sângelui este sancţionată cu patru ani suspendare, este greu să fie coborâtă foarte mult această sancţiune. Medicul de la Corona avea mesaje cu colegii mei de la ANAD şi era extrem de facil să întrebe dacă terapia cu laser intravenos este permisă. A întrebat o dată de Nurofen. Cum întrebi tu ca medic de Nurofen? Nu ştiu cu ce bani s-au făcut aceste manipulări ale sângelui, ştiu că există un dosar pe rol, poliţia din Braşov ne solicită informaţii. Orice persoană care e implicată în dosar poate să ceară informaţii, însă noi, care sancţionăm şi trebuie să protejăm sportul românesc şi să dăm sancţiunile corecte, nu avem voie să primim informaţii”, a declarat Cristi Balaj conform News.ro.

Vezi și:

Comisia de Apel a luat decizia finală în cazul Coronei Brașov! Lupta pentru titlu se modifică radical

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
doarpomana
doarpomana  •  29 Octombrie 2020, 21:37

Hai

Vezi toate comentariile (1)
Comentează