SPORTURI  »  HOCHEI  »  PROTEST

FOTO Copii patinatori şi hocheişti au protestat în faţa MTS: "Vrem patinoar!"

Hocheiştii au simulat un antrenament în faţa MTS +2   FOTO
Hocheiştii au simulat un antrenament în faţa MTS

Articol de - Publicat joi, 19 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2013 21:08

Din cauza închiderii Patinoarului "Mihai Flamaropol" din Capitală, sezonul competiţional 2013-2014 la patinaj este compromis. Hocheiştii de la Steaua s-au mutat la Cîrţa.

Ieri, la ora prînzului, liniştea care domneşte de obicei pe strada Vasile Conta din Capitală a fost înlocuită de voci de copii.

50 de sportivi şi părinţi s-au adunat în faţa sediului Ministerului Tineretului şi Sportului şi au protestat faţă de situaţia în care se află Patinoarul " Mihai Flamaropol", închis din luna martie din cauza datoriilor către furnizorii de utilităţi.

Înghesuite pe trotuarul îngust din faţa ministerului, micile patinatoare îmbrăcate în rochiţe strălucitoare de concurs au scandat cît le-au ţinut plămînii "Vrem patinoar!".

Fetiţele în vîrstă de 6-7 ani au fost încadrate de hocheişti îmbrăcaţi în echipamentul de protecţie cu crose în mîini şi role în picioare. Aceştia au agitat pancarde pe care au scris "Salvaţi hocheiul din Bucureşti" sau "Vreau să emigrez la Cîrţa - Ţinutul Secuiesc".

O bombă cu ceas
Scandările nu au durat însă foarte mult. La nici zece minute de la începutul mitingului, secretarul de stat Carmen Tocală a coborît printre protestatari şi i-a invitat pe toţi la discuţii, în sala de conferinţe de la etajul 8 al clădirii.

Demnitarul le-a explicat tuturor că MTS aşteaptă săptămîna viitoare să fie adoptată Hotărîrea de Guvern de trecere a arenei de gheaţă din administrarea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă în cea a Ministerului, care apoi să o predea Primăriei, care doreşte să construiască un patinoar nou.

"Pînă vor fi demarate lucrările, vom încerca să redeschidem patinoarul, dar numai în condiţii de siguranţă, deoarece experţii ne-au spus că este afectată structura de rezistenţă a clădirii", a precizat Tocală.

Totodată, MTS trebuie să găsească 1,2 milioane de lei pentru plata datoriilor lăsate de federaţia de hochei. "Acei bani nu au fost bugetaţi vreodată, dar vom încercă să găsim o soluţie provizorie prin aducerea patinoarului de la Poiana Braşov, folosit la FOTE 2012", a mai spus secretarul de stat în MTS.

Federaţii fără buget
Situaţia Patinoarului "Flamaropol" este strîns legată de falimentul celor două federaţii naţionale care folosesc arena. MTS a stopat la începutul anului finanţarea FR Patinaj şi FR Hochei de Gheaţă din cauza numeroaselor nereguli constatate la acestea.

La patinaj au fost constatate nereguli financiare şi deturnări de fonduri, care sînt cercetate de procurori şi poliţişti, iar preşedintele FRHG, Tanczos Barna, a fost suspendat din funcţie de MTS pe motiv că alegerea acestuia nu a fost statutară. Acesta şi-a dat luni demisia din funcţie.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează