SPORTURI  »  HOCHEI  »  PROTEST

Ies în stradă » Patinatorii şi hocheiştii vor protesta în faţa MTS

Rămas fără gheață, patinoarul Mihai Flamaropol a ajuns un loc bun pentru partidele de fotbal.
Rămas fără gheață, patinoarul Mihai Flamaropol a ajuns un loc bun pentru partidele de fotbal.

Articol de - Publicat marti, 17 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 16 septembrie 2013 19:59

Sportivii sînt nemulţumiţi de situaţia incertă a arenei "Mihai Flamaropol" din Capitală.

Cîteva zeci de patinatori, hocheişti şi antrenori din Bucureşti vor picheta mîine, cu începere de la 13:45, Ministerul Tineretului şi Sportului. Au pregătit deja pancarte pe care au scris "Vrem patinoar!". Arena " Mihai Flamaropol" este oficial închisă de aproape trei luni.

Motivul: Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a acumulat datorii de 300.000 de euro ce reprezintă restanţe la facturile pentru utilităţi, apa rece şi cea caldă, curent electric.

De atunci, atît patinatorii, cît şi hocheiştii se pregătesc pe patinoarul aflat în incinta Mall AFI Palace.

Unele grupe de copii continuă să se antreneze şi la "Mihai Flamaropol". "Sportivii se schimbă la lumina lumînărilor şi cu lanterne, în vestiar, iar nevoile, pentru că toaletele sînt închise cu lacăt, şi le fac prin tufişurile din împrejurimi", a declarat unul dintre angajaţii FRHG.

Patinoar nou. Dar cînd?
În aprilie 2013, consilierii municipali au votat proiectul prin care Primăria Bucureşti preia patinoarul de la MTS. Ministerul, la rîndul său, aşteaptă să fie votată HG prin care-l ia din administrarea FRHG. "Nici noi şi nici Primăria nu vrem să preluăm şi datoriile", a explicat ieri Carmen Tocală, secretar de stat în MTS.

Federaţii fără buget
Falimentul patinoarului este strîns legat de falimentul celor două federaţii naţionale care folosesc arena. FR Patinaj şi FR Hochei de Gheaţă nu mai primesc finanţare de la MTS din cauza numeroaselor nereguli constatate.

Preşedintele FRP, Adrian Ciobanu, este cercetat penal pentru deturnare de fonduri, iar şeful FRHG, Tanczos Barna, a fost suspendat din funcţie de MTS pe motiv că alegerea acestuia nu a fost statutară. Ieri, acesta şi-a dat demisia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează