SPORTURI  »  HOCHEI  »  HOCHEI PE GHEAŢĂ

Regina roşie » Rusia a devenit noua campioană mondială la hochei pe gheaţă

Jucătorii ruşi s-au bucurat intens de cucerirea unui nou titlu mondial la hochei pe gheaţă
Jucătorii ruşi s-au bucurat intens de cucerirea unui nou titlu mondial la hochei pe gheaţă

Articol de - Publicat marti, 22 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 21 mai 2012 22:54

Rusia a devenit duminică seară campioană mondială, după ce a trecut în finală de Slovacia, cu 6-2 (1-1, 3-0, 2-1).

Duminică seară, oraşul Helsinki a fost rusesc. Iar hocheiştii ruşi, cu mulţi jucători din NHL, au cucerit cel de-al treilea titlu mondial în ultimii 5 ani, confirmînd o dominaţie pe care au mai cunoscut-o prin anii '70-'80. La aceste Mondiale, găzduite de Helsinki şi Stockholm, ruşii nu au fost învinşi nici măcar o dată.

Cu toate acestea, scorul a fost deschis de slovacul Zdeno Chara, în minutul 2, iar egalarea a venit 8 minute mai tîrziu, din crosa lui Aleksandr Semin, jucătorul lui Washington Capitals. Prima repriză s-a încheiat 1-1, cu speranţe mari în tabăra slovacilor.

În a doua repriză însă Rusia s-a încordat din toţi muşchii şi a mai înscris de trei ori, prin Aleksandr Perejoghin (minutul 27), Aleksei Tereşcenko (34) şi din nou Aleksandr Semin ('36). În partea a treia a finalei Pavel Datsiuk a mai marcat o dată pentru Rusia, cu 16 minute înainte de încheierea meciului.

Fiecare dintre combatante mai avea să trimită pucul în poarta adversă. Slovacii în minutul 50, prin acelaşi Chara, şi ruşii în minutul 59, prin Evgheni Malkin.

Mii de fani ruşi au venit în Finlanda pentru a-şi susţine favoriţii. Rusia învinsese în semifinale Finlanda, cu acelaşi scor, 6-2. Medalia de bronz a Campionatelor Mondiale a revenit Cehiei, care a trecut în finala mică de Finlanda la limită, 3-2.

"Ne-am pregătit foarte bine pentru finală", a declarat antrenorul Rusiei, Zinetula Bilialetdinov. "Le-am reamintit jucătorilor mei că Slovacia este o echipă foarte puternică. Cîştigase împotriva cehilor, împotriva canadienilor. Dar şi noi am jucat foarte bine de-a lungul întregii competiţii".

26 de titluri mondiale are Rusia, dintre care numai patru cîştigate după destrămarea Uniunii Sovietice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
saramago
saramago  •  05 Iulie 2012, 21:26

In NHL (pentru Predators) a jucat 154 de meciuri in sezoanele regulate si 18 meciuri in playoff, acumuland 102, respectiv 14 puncte. In KHL a jucat 210 de meciuri in sezoanele regulate si 47 de meciuri in playoff, contorizand 254, respectiv 47 de puncte. Sa-i uram la multi ani lui Radulov si sa-i urmarim sanatosi cariera!

saramago
saramago  •  05 Iulie 2012, 21:25

Pe 5 iulie 2012, "copilul teribil" al hocheiului rus, Alexander Radulov a implinit 26 de ani. Proaspatul jucartor al celor de la CSKA Moscova are un CV bornat cu performante deosebite: dublu campion mondial de seniori(2008 - Quebec si 2009 - Berna; in 2009 a reusit GWG-ul in finala jucata impotriva Canadei dupa o actiune in care i-a ... daramat pe fundasul Philips si pe goal-keeperul Roloson), medaliat cu bronz la Mondialele de seniori din 2007, campion mondial U 18 (2004), dublu vicecampion mondial U 20 (2005, 2006), castigator al Cupei "Yuri Gagarin" (campion KHL) in 2011 cu Salavat Yulaev Ufa, aparitie in playoff-urile KHL si NHL in acelasi sezon (2011-2012 cu Salavat

saramago
saramago  •  07 Iunie 2012, 00:47

A fost unul din principalii protagonisti ai "super seriilor" jucate de CSKA Moscova cu team-urile profesioniste de peste Ocean. Ca sa fim corecti, a trait si insatisfactii, cea mai mare fiind infrangerea surprinzatoare cu echipa "neprofesionista" americana la Lake Placid ("Miracle on Ice"). Iubitorii hocheiului isi amintesc de tridentul KLM (Krutov, Larionov, Makarov), dar si de linia de deschidere de la CSKA si de la reprezentativa antrenata de Viktor Tikhonov (ii mai cuprindea pe fundasii Fetisov si Kasatonov). Din ce scriu gazetele rusesti in editiile lor electronice, binecunoscutul sportiv a fost rapus de o puternica hemoragie digestiva. RIP, Vladimir Kr

Vezi toate comentariile (9)
Comentează