SPORTURI  »  HOCHEI  »  ROMÂNIA - POLONIA 3-2, DUPĂ PRELUNGIRI

ROMÂNIA - POLONIA 3-2 // VIDEO+FOTO La două meciuri de promovare! „Naționala” de hochei a învins și Polonia, principala rivală, după un meci dramatic » Ce urmează pentru „tricolori”

România a învins Polonia și e la două meciuri distanță de promovarea în Grupa A a Diviziei 1 Foto: IIHF +19   FOTO
România a învins Polonia și e la două meciuri distanță de promovarea în Grupa A a Diviziei 1 Foto: IIHF

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 mai 2019 23:10

Naționala României continuă aventura spre calificarea în Grupa A a Diviziei 1, a doua valorică, a Campionatului Mondial de hochei pe gheață. Miercuri, „tricolorii” au produs o nouă surpriză, după victoria cu Japonia, 3-2, și au doborât-o și pe Polonia, 3-2 după prelungiri.

România, care face parte din Grupa B a Diviziei 1, al treilea eșalon, a deschis scorul după 8 minute, conducând apoi cu 2-1. Polonezii au egalat cu numai 23 de secunde înainte de finalul timpului regulamentar, dar hocheiștii români antrenați de slovacul Julius Penzes au găsit resurse pentru a da lovitura în prelungiri, după reușita lui Pavlo Borysenko. 

În primele meciuri din grupă, România învinsese Estonia, 4-3, după prelungiri, și Japonia, 3-2. „Tricolorii” mai au de disputat două meciuri: contra Ucrainei, joi, de la 16:30, și împotriva Olandei, sâmbătă, de la ora 13:00. 

Victorie vitală

Succesul de azi poate cântări decisiv în lupta pentru promovare. România și Polonia au 7 puncte după primele 3 runde, iar egalitatea s-ar putea menține până la finalul turneului găzduit de Estonia. Principalul criteriu de departajare este meciul direct, astfel că România ar obține promovarea în Grupa A a Diviziei 1.

Clasamentul grupei:

MomenTul de la intonarea imnului:

Vezi aici detalii despre victoria cu Japonia de luni!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
france.for.you
france.for.you  •  02 Mai 2019, 10:21

Realmente o surpriza placuta! Bravo! Sa nu ne inecam la mal...

fibra
fibra  •  02 Mai 2019, 09:35

Ieri eram sceptic in privinta unei victorii.Este un rezultat neasteptat pentru un sport fara patinoare.Bravo jucatorilor! Acum sa speram in continuare la rezultate bune. E greu sa evaluezi valoarea echipelor fara sa ai posibilitatea sa le vezi.

caminero
caminero  •  02 Mai 2019, 09:33
Postat de patrutreitrei pe 02 Mai 2019, 09:27

Bravo, bravo! Bine că la hochei se pot naturaliza jucători. La fotbal nu suntem mai naționaliști.

Asta cu naturalizarea ne-a explodat în față la rugby, așa că e bine să fim precauți. În plus, regulile pentru naturalizare diferă de la sport la sport.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează