SPORTURI  »  HOCHEI  »  SCANDAL ÎN HOCHEI

Tanczos Barna: "De ce să plecăm din România? Nu sîntem turişti în această ţară"

Tanczos Barna
Tanczos Barna

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2012 12:16

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna, vorbeşte despre imnul maghiarilor din Ardeal, despre scandalul din hochei şi îndeamnă la înţelegere. Barna le răspunde şi celor care spun "dacă ungurilor nu le convine ceva, atunci să plece din România" "Nu putem pleca din România. Noi nu sîntem turişti în această ţară. N-am venit ieri, ca să plecăm azi. Acest popor s-a format aici în ultimii 900 de ani, perioadă probată cu documente. De ce să plecăm? Motivul de bază al acestui deranj, să-i zicem aşa, e acela că se crede despre România că e o ţară monocoloră.După cele întîmplate în ultima perioadă, ar trebui să fim mai atenţi atunci cînd ne manifestăm, cînd ne trăim şi ne respectăm cultura şi tradiţiile. Trebuie să respectăm sensibilitatea majorităţii", a spus Barna pentru evz.ro.

Preşedintele FRHG le-a transmis un mesaj etnicilor maghiari din România: "Trebuie să înveţi limba română. Pentru că altfel te izolezi şi vei trăi toată viaţa cu un handicap. Unii nu sînt în stare să înveţe o altă limbă, alţii nu vor să interacţioneze. Nu e normal. Fiecare învăţător, fiecare profesor are datoria să-i înveţe pe copii limba română, aşa cum fiecare dintre noi avem dreptul să ne rugăm, să vorbim în limba noastră maternă"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
hocheistroman
hocheistroman  •  20 Ianuarie 2012, 23:12

Sa-ti dam la mwe bozgore!!! Istoria intregii Ungarii nu are 900 de ani, cu atat mai p utin ciumpalacii kr au ajuns p la noi prin tara prin bunavointa romanilor de a le accepta prezenta, ca dehh romanu e gazda buna. Cum plm nu sunteti turisti?? Acum sunteti romani??? Pana mai ieri urlai in gura mare k tu esti bozgor, acum esti roman??? Nu vezi k si ungurii se pisa p voi??? Cand mentionez unui ungur d bozgorii asa-zisi minoritati maghiare va huiduie...nu va recunosc nici aia. Sunteti niste kkti fara tara, fara limba, fara NIMIC...sunteti NIMIC!!! Cum plm knd va convine sunteti bozgori iar knd nu va mai convine sunteti romani??? Depinde cum e mai convenabil la momentul respectiv, nu?

cristinaco71
cristinaco71  •  18 Ianuarie 2012, 09:34

Domnule Barna daca doriti sa traiti in ROMANIA, ATUNCI TREBUIE SA RESPECTATI ACEASTA TARA MINUNATA SI SA NU MAI FITI TUPEISTI SI NEEDUCATI! ROMANII SUNT FOARTE PASNICI, INSA PANA LA UN PUNCT. NU va mai avantati atata cu NESIMTIREA PE CARE O AVETI DE LA UN TIMP INCOACE ca s-ar putea sa va coste MULT PREA MULT!!!

belamy
belamy  •  17 Ianuarie 2012, 16:11

bai "steelica" nu fi bou ! a facut parte din austro-ungaria.....si in imperiu , ungaria tot a doua a fost. stai sa-l "rezolvam" pe basescu si venim sa rezolvam si tinutul "vostru".

Vezi toate comentariile (12)
Comentează