SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  #MERGEMDUPASISTEM

CAZUL DIICOT CEAUȘIST. Horodniceanu nu are regrete pentru incriminarea pe degeaba a redactorului de la Radio Romania și spune că Libertatea scrie despre el pentru că și-a depus candidatura la "funcții importante în structura Ministerul Public"!

Articol de GSP - Publicat joi, 18 aprilie 2019 07:00

Într-un drept la replică trimis către Libertatea și pe care-l publicăm integral la finalul articolului, procurorul Horodniceanu susține că investigația jurnalistică este ”defăimătoare”.

  • de Adriana Oprea și Cătălin Tolontan

Daniel Horodniceanu numește ”presupusa mea eroare” faptul că a fost șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și că a semnat apelul cazului în care DIICOT a pierdut de două ori în instanță dosarul în care a incriminat-o fără vreo bază legală pe jurnalista Radio România Gabriela Scraba, pentru că aceasta a furnizat informații publice.

Într-un drept la replică trimis către Libertatea și pe care-l publicăm integral la finalul articolului, procurorul Horodniceanu susține că investigația jurnalistică este ”defăimătoare” pentru că vine ”într-o perioadă în care mi-am depus candidatura pentru ocuparea unor funcții importante în structura Ministerului Public”.

Procurorul susține că nu el a semnat adresa prin care Tribunalul București era anunțat că DIICOT face apel la decizia judecătorilor de respingere a acordului vinovăției Gabrielei Scraba.

”Nu am semnat adresa de declarare a apelului, dar acest lucru este nerelevant, pentru că nu exclud că aș fi semnat-o dacă ar fi ajuns în mapa zilnică de corespondență, după o verificare prealabilă cu procurorul de caz și procurorul-șef de secție”, susține fostul șef al DIICOT.

Libertatea a consultat însă, înainte de publicare, documentul în arhivă și a văzut documentul care e datat 16.03.2018, în dreptul celui care aprobă adresa de declarare a apelului apar, negru pe alb, numele și funcția: ”Daniel-Constantin Horodniceanu, șef Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”, plus semnătura.

L-am sunat pe Daniel Horodniceanu.

– Domnule procuror, noi am văzut documentul unde apare numele dumneavoastră când înștiințați tribunalul că veți face apel.
– În debutul activității mele, aveam și 500 de documente în mapă, pe care trebuia să le semnez zilnic.

– Sunteți convins că nu l-ați semnat?
– Era numele meu pe adresa de apel, dar era și semnătura mea acolo? Poate a semnat unul dintre adjuncți. Trebuie să verificăm. Voi face o solicitare la Tribunalul București, să-mi trimită o copie după document și să văd a cui este semnătura.

– De ce ne suspectați de rea-credință?
– Și anul trecut, domnul Tolontan a publicat ceva la fel, dar vreau să cred că e doar o coincidență.

Dreptul la replică trimis către Libertatea de fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu:

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează