SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  TOLO.RO

Ce se vede pe camerele de supraveghere de la examenul fraudat al piloților. DNA a avut denunțul și n-a făcut nimic!

Articol de GSP - Publicat marti, 29 octombrie 2019 07:00

Multe dintre probele publicate azi de Libertatea au fost înaintate Direcției Naționale Anticorupție de unul dintre cursanți, pe 2 octombrie 2019, dar omul nici măcar n-a fost căutat de către procurori.

de Ștefan Pană, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

”Vă mulțumim pentru semnal și obiectivitate”, a fost, astăzi de dimineață, prima reacție publică a șefului Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), Armand Popescu, după ce Libertatea a publicat probele care arată cum s-au fraudat recent examenele de pilot particular, la 18 teste.

Autoritatea a anunțat că a făcut o comisie care cercetează intern cazul. La scurtă vreme, a comunicat ziarului și faptul că “Până la finalizarea analizei interne, pentru toți cei care au promovat examenele teoretice în sesiunea 9-10 septembrie, procesul de licențiere pentru pilot PPL este suspendat”.

Dintre cei 16 cursanți care au trecut examenul fraudat în sesiunea respectivă, doi luaseră deja licența de zbor, dar mai mulți erau în procesul de a susține examenele practice.

Suspendarea licențierii piloților vine, din informațiile din interiorul industriei aviatice, după ce oamenii din AACR au descoperit deja azi pe imaginile camerelor de supraveghere cursanți care au copiat cu telefonul!

”Problema este aceea că, la prima vedere, rata de admitere la acest concurs profund viciat e aceeași cu cea de la alte concursuri, ceea ce e o veste foarte rea, pentru că înseamnă că e posibil ca și alte concursuri de pilot să fi fost falsificată”, a spus aceeași sursă.

200 de piloțipe an este cifra medie a celor care primesc licențe în România, de toate tipurile, AACR fiind singura instituție care le poate elibera

DNA a primit, pe 2 octombrie, cu număr de înregistrare, un denunț al trucării consursurilor, dar cel care l-a depus nu a primit nici un răspuns și nici nu a fost căutat de procurorii anticorupție.

Într-o autoritate publică, care supraveghează securitatea zborurilor, se fraudează un examen care poate afecta vieți și pentru DNA nu pare relevant.
sursă judiciară pentru Libertatea

Același petent care a dus mesajele la DNA a făcut o sesizare și la EASA a fost și ea sesizată pe 25 septembrie, tot fără răspuns. EASA este Agenția Europeană de Siguranță a Aviației și are proceduri stricte cărora țările membre sunt obligate să se supună. Și Libertatea a pus ieri câteva întrebări către EASA și așteaptă răspuns.

Până în acest moment, cu excepția comunicărilor către Libertatea, Autoritatea Aeronautică nu a explicat nimic public despre caz.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează