SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  SECTOR 5

Cine este afacerista misterioasă care are contracte cu primăriile rivalilor Firea și Florea, cu metroul și aeroportul, dar și cu Consiliul Superior al Magistraturii!

Articol de , , - Publicat joi, 11 octombrie 2018 07:00

Fabuloasa poveste a Mihaelei Neagu, cea care lucra la pompa de benzină la Lehliu și a ajuns să aibă, în familie, contracte de 70 de milioane de euro cu statul

UPDATE:  Libro Events reacționează: „Multe licitații au fost câștigate în asociere cu alte firme, cifra de afaceri în perioada 2015-2017 fiind în medie de 15 milioane de euro pe an”. Comunicatul integral poate fi regăsit la finalul acestui articol.

Daniel Florea, primarul sectorului 5, și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, sunt în tabele diferite în PSD, dar folosesc aceiași oameni și firmele lor de casă.

Una dintre ele este Libro Events, compania Mihaelei Neagu.

 

Libro a câștigat contractul de 700.000 de euro pentru Zilele Sectorului 5, unde banii au curs către artiști și unde o sumedenie de lucrări nu au fost prestate.

”Ce nu s-a prestat nu se va plăti, asta e. Nu am prestat pentru că am fost siliți să ne băgăm în acest eveniment, am fost în criză de timp. Am căzut la mijloc în acest contract”, a declarat Mihaela Neagu pentru Libertatea.

Dacă e așa, dacă a căzut la mijloc, atunci e o cădere spectaculoasă în El Dorado, căci sunt puține domenii în care firmele Mihaelei Neagu să nu fi prins contracte cu statul!

Familia Mihaela Neagu și Alexandru Cristescu a primit contracte publice în tot Bucureștiul, de la școli, licee, spitale, cimitire, metrou, Aeroportul Otopeni, Stadionul Național și Consiliul Suprem al Magistraturii!

Povestea Mihaelei Neagu este fabuloasă.

CERCETATĂ PENTRU CĂ ȘI-A FALSIFICAT BREVETUL DE TURISM

”Mihaela Neagu a lucrat la pompă la stația Peco din Lehliu”, susțin oameni care o cunosc bine.

Venită în București, ea a urcat, o vreme, pe filiera PD-L. Apoi s-a transferat către rețelele de influență ale PSD.

În 2010 a fost pentru câteva luni directoarea Hotelului Sport de la CSNB Lia Manoliu, dar Autoritatea Națională pentru Turism i-a interzis pentru o perioadă de 5 ani să mai lucreze în turism, pentru că și-a falsificat brevetul ANT și cartea de muncă!

Imediat, Neagu a fost numită de către Sorina Plăcintă, ministrul Tineretului și Sportului, directoare la Clubul Olimpia București.

Aici au început afacerile.

AUDITORII MTS: ”AFACERE CARE A ADUS STATULUI PREJUDICIU DE MILIOANE DE EURO”

La Olimpia, Neagu a descentralizat serviciile clubului, acestea fiind preluate de către firma AMMA General Store (restaurantul, hotelul, barul-terasa), într-un an veniturile clubului scăzând de 4 ori!

AMMA fusese fondată cu puțin timp înainte de a prinde contractele cu clubul Olimpia și avea acționari din Lehiu. ”E doar o coincidență”, spunea Mihaela Negu atunci, pentru echipa de investigații a Gazetei Sporturilor.

Tot Neagu a semnat și cumpărarea terenului de 11.000 mp de la Olimpia, baza Vitan, cu 6 milioane de euro.

Concluzia auditorilor MTS după 2 ani de anchetă a fost: ”La Clubul Sportiv Olimpia București s-a derulat o afacere spectaculoasă și secretă, care i-a adus statului un prejudiciu de milioane de euro”.

REȚEAUA DE FIRME ALE FAMILIEI NEAGU

În 2013, AMMA General Store își schimbă numele în Libro Events, unde apare acționar o anume Georgiana Ivan din Lehliu.

În 2014 apare acționar și Alexandru Micu, șoferul Mihaelei Neagu. În 2015 intră și Alexandru Cristescu, fiul de 24 de ani, iar în 2016 iese Cristescu și intră Neagu.

Acum Neagu are 99,05%, iar Ștefania Cristea 0,95% din Libro Events.

Fiul Alexandru Vlad Mihai Cristescu, 24 de ani, deține:

  • Cristescu Alexandru Vlad Mihai Întreprindere Individuală (100% acțiuni)
  • Yam Yam Catering (50%)
  • Best Achiziții SRL (100%, mama sa este administrator)
  • Agroflor SRL (60%)

Mama Mihaela Neagu, 43 de ani, deține:

  • Libro Events / fost Amma General Store (99,05%)
  • Best Achiziții SRL (administrator)
  • Akyle Security (fost acționar)

În București, firmele lor fac curățenie în Aeroportul Otopeni, păzesc Stadionul Național, întrețin spațiile din metrou, livrează unelte cimitirelor, prestează serviciile de curățenie la Spitalul Obregia, furnizează fructe pentru animalele din Grădina Zoologică și asigură ”servicii hoteliere și de restaurant” pentru Consiliul Suprem al Magistraturii, în cadrul proiectului româno – elvețian de pregătire a judecătorilor, proiect de 500.000 de euro!

Nu e rău deloc!

Contracte de peste 70 de milioane de euro

După ce a apărut povestea cu Libro în Libertatea și Mihaela Neagu a ajuns în atenția publicului, precum în cazul Olimpia, ea a amenințat cu tribunalul.

”Am mai câștigat procese cu presa!”, spune acționara.

Perla coroanei de firme ale familiei, Libro a furnizat pachete pentru defavorizați, într-un proiect de 26 de milioane de euro, bani europeni!

Iată doar câteva dintre contractele companiilor familiei:

SPITALE
„Servicii de curățenie interioară”, 5 martie 2018, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, 182.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

METROU
„Servicii de salubrizare”, 8 septembrie 2014, Metrorex SA, 6.550.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

CIMITIRE
„Unelte”, 29 noiembrie 2017, Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane București, 15.000 euro (Agroflor SRL, Alexandru Vlad Mihai Cristescu)

AEROPORT
„Servicii de curățenie, salubrizare și colectare selectivă în spațiile aferente terminalelor de pasageri”, Compania Națională Aeroporturi București SA, 880.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

STADION
„Servicii de pază”, 17 octombrie 2017, Arena Națională, preț necunoscut (Akyle Security, fost Mihaela Neagu)

ZOO
„Acord cadru de furnizare fructe și legume pentru animalele din colecția Grădina Zoologică București”, 19 august 2014, Administrația Grădina Zoologică, 213.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

ALIMENTAR
„Servicii de catering si servicii de transport persoane, pentru participanții la cursurile de formare profesională, între anumite puncte stabilite și locul de desfășurare a cursurilor”, 15 septembrie 2015, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București, 30.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

ȘCOLI, LICEE ȘI GRĂDINIȚE
„Lot-I-Lapte UHT pt. elevii din înv. primar si gimnazial de stat și pt. preșcolarii din grăd. de stat”, 12 septembrie 2013, Administrația Școlilor, Liceelor și Grădinițelor Sector 4, 57.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

RADIO
„servicii de curățenie”, 26 iulie 2013, Societatea Română de Radiodifuziune, 20.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

UNIVERSITĂȚI
„Dulciuri, uleiuri, lactate și băuturi răcoritoare – conform caietului de sarcini”, 28 iunie 2012, Universitatea Politehnică București, 10.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

MINISTERE
„Contract servicii de organizare de seminarii și evenimente”, 18 iulie 2011, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, 585.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

MAGISTRATURĂ
„Servicii hoteliere si de restaurant în cadrul proiectului româno – elvețian <Asistență pentru consolidarea capacității instituționale în domeniul formării judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor legi>”, 5 iunie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii, 527.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

FONDURI EUROPENE
„Furnizarea de pachete cu alimente în cadrul Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizați”, 2 decembrie 2014, 4 contracte diferite, 26.000.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

CĂI FERATE
„Servicii catering”, 31 ianuarie 2013, Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară – CENAFER, 27.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

CLUBURI SPORTIVE
„Acord-cadru de prestări servicii de curățenie, întreținere și amenajare baze sportive”, 26 martie 2013, 340.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

SPECTACOLE
„Servicii organizare evenimente culturale” (Zilele Sectorului 5), 28 august 2018, Centrul Cultural şi Pentru Tineret “Ştefan Iordache” – Primăria Sectorului 5, 700.000 euro (Libro Events, Mihaela Neagu)

În total, familia Neagu a primit, de la stat, peste 70 de milioane de euro doar din contractele disponibile pe SEAP.

 

CUPRINS: Toate capitolele investigației Libertatea despre neregulile din Sectorul 5

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează