SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  TOLO.RO

De la escrocheria Vitalaire la liderii PNL Galați care fac afaceri cu politicienii PSD

Articol de , , - Publicat vineri, 23 august 2019 07:00

Lucian-Grigore Costin, 34 de ani, este președintele PNL Tecuci și omul care l-a introdus în politică pe Lucian Bentu, 39 de ani, fostul director general Vitalaire România, cercetat într-un dosar penal pentru că a escrocat mii de bătrâni dependenți de aparatele de oxigen.

Președinte al PNL Tecuci din 6 iunie 2018, Lucian-Grigore Costin are trei firme pe numele său, conform termene.ro:

  • Gegi SRL, firmă de transport persoane, cu autogară la Tecuci (controlează firma alături de familia sa, are 20% din acțiuni și e administrator);
  • Service 1 Technology SRL, firmă de accesorii auto din Tecuci (controlează firma, are 90% din acțiuni)
  • Agetur SRL, firmă de transport persoane din Vrancea (are 25% acțiuni)

1
Lucian-Grigore Costin, 34 de ani

De-a lungul timpului, aceste firme au avut mai multe afaceri cu PSD. De două ori, în 2014 și 2019, firma Gegi a dus susținători PSD la evenimente la care participau Victor Ponta și Liviu Dragnea.

În 11 mai 2019, autocare de la Gegi au dus manifestanți din Tecuci la marele miting PSD din Galați, la care au participat Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Rovana Plumb sau Lia-Olguța Vasilescu.

 2

Mitingul s-a transformat într-un fiasco, iar mașinile, printre care și autocarele Gegi, au fost blocate în oraș de manifestanții anti-PSD. Fotografiile au fost postate de jurnalista locală Aida Zaharia.

Pe 24 ianuarie 2014, de Ziua Unirii Principatelor, mai multe autocare de la Gegi au fost filmate aducând fani pentru premierul Victor Ponta, care venise să susțină un speech la Focșani.

În acel moment, Ponta era președintele PSD, prim-ministru al României și urma să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, pierdute în fața lui Klaus Iohannis. Subiectul a fost prezentat în Evenimentul Zilei, iar imaginile video sunt postate în continuare pe YouTube.

Dar legăturile de afaceri transpartinice sunt mult mai ample.

Și primăriile conduse de PSD fac afaceri cu firma penelistului

În SEAP, Gegi are cele mai multe contracte cu Primăria Cosmești, unde edil este PSD-istul Ion Tuchiluș. Sunt 63 de contracte înregistrate în SEAP între cele două entități.

Ca și în alte cazuri, sumele nu sunt mari, frecvența contractelor transpolitice este remarcabilă.

Ce a cumpărat Primăria Cosmești de la Gegi: piese auto, anvelope, materiale consumabile parc auto, uleiuri, antigel, lichid de frână etc. În total, suma contractelor dintre cele două se ridică la 22.000 de lei, aproximativ 4.500 de euro.

3Autocare GEGI în curtea Palatului Parlamentului

Primarul Tuchiluș este același despre care Adevărul scria în iulie 2018 că este cercetat penal pentru că a făcut, în 7 ani, o piață în sat în care nu exista decât un gard, trei alei betonate și o troiță, la costul de 240.000 de euro.

În 26 mai 2019, ziua alegerilor europarlamentare, două autocare ale Gegi au fost contractate de Prefectura Galați, condusă de fostul membru PSD Dorin Otrocol, prefect între noiembrie 2013 – octombrie 2016 și din 11 decembrie 2017, pentru a transporta persoane între Tecuci și Galați.

Cost, 2.000 de lei.

În 15 martie 2018, Primăria Movileni – Iași, unde primar este PSD-istul Mihai Plumbu, a cumpărat servicii de reparații auto plus plăcuțe de frână de la Service 1 Technology SRL în valoare de peste 1.000 de lei.

Și George Stângă, șeful lui Lucian-Grigore Costin și lider PNL din județul Galați, se descurcă în afaceri.

Firmă controlată de senator PNL, afaceri cu primării PSD

George Stângă, senator PNL, controlează firma Luandge Service SRL. Compania de deratizare este trecută pe numele Tincăi Stere. Conform jurnalistei din Tecuci Aida Zaharia, Tinca Stere ar fi mătușa soției lui George Stângă.

4De la stânga la dreapta, Lucian Costin (președinte PNL Tecuci), George Stangă (președinte PNL Galați, senator PNL), Rareș Bogdan (vicepreședinte PNL) și Lucian Bentu (fost director al Vitalaire)

Conform termene.ro, pe 2018, firma are un profit de 60.000 de euro la o cifră de afaceri de 86.000 euro.

În SEAP, până în 2018, există mai multe contracte ale firmei cu primării din România, multe dintre acestea fiind primării PSD. În primii 5 ani de activitate, firma a făcut 300.000 de euro în sistemul de achiziții publice.

  • iunie 2015 – aprilie 2016: 5 contracte cu Primăria Tecuci (Galați), primar Gerhardt Țuchel (USL), valoare totală 39.000 de euro
  • 8 octombrie 2018: Primăria Frăsinet (Călărași), primar Mihăiță Sandu (PSD), 1.000 de euro – dezinfecție/dezinsecție
  • 12 aprilie 2017: Primăria Tg. Bujor (Galați), primar Laurențiu Gâdei (PSD), 1.800 de euro – dezinsecție.

Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super ...

Gianni Infantino, verdict hotărât în privința cartonașului albastru » Ce a spus președintele FIFA despre noua regulă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează