SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  ANSVSA

Document oficial - președintele ANSVSA Geronimo Brănescu a combătut pesta porcină din străinătătate: are 25 de deplasări externe și interne!

Articol de , , - Publicat sambata, 22 septembrie 2018 07:00

Fostul asociat al naşului lui Dragnea jr. şi-a transformat şefia într-un pelerinaj planetar: într-un an și jumătate a fost de două ori în China și doar o dată în Satu Mare, locul pe unde a intrat pesta porcină africană în România.

Într-un an și șase luni, de când a fost numit șeful ANSVSA, Sanepidul veterinar, Geronimo Brănescu a reușit să atingă mai degrabă Singapore și Arabia Saudită decât granița cu Ucraina, perimetrul epidemiei de pestă.

Și mai e ironie a destinului.

Deși este membru al unei guvernări care a dezvoltat o retorică eurosceptică, Brănescu a stat mai mult la Bruxelles decât în Tulcea și Brăila, județe unde au fost închise crescătorii uriașe de suine și omorâți mai mulți de 200.000 de porci!

În total, din ianuarie 2017, când a fost numit în funcție și până la finalul lui iulie 2018, președintele ANSVSA a adunat 25 de deplasări externe și doar 15 deplasări interne.

Informațiile sunt oficiale și au fost furnizate Libertății de către un cititor care le-a solicitat și primit de la ANSVSA, pe baza Legii liberului acces la informațiile publice.

Datele prezentate de Autoritatea Sanitară se opresc la finalul lui iulie, dar surse din instituție susțin că deplasările externe au continuat.

”Geronimo Brănescu este susținut direct de însuși Liviu Dragnea, de aceea declarațiile ministrului Petre Daea despre el au fost eminamente pozitive, deși extinderea pestei porcine africane continuă”, explică situația oamenii din cadrul Autorității.

”În ultimele săptămâni, au fost lungi perioade în care atât Geronimo Brănescu, cât și adjuncți ai săi au fost plecați în deplasări, unii în Europa, alții în China”, spun angajați ANSVSA.

Sprijinul lui Brănescu vine, susțin aceleași surse, pe filiera lui Sorin Paul Stănescu.

Om de afaceri cu mari interese în zona agricolă și veterinată, Stănescu l-a cununat recent pe Valentin Dragnea. El deține Farmavet, o companie unde a fost acționar și Geronimo Brănescu și la care au avut sau au interese zeci de actuali oameni cu poziții cheie din ANSVSA, de pe tot cuprinsul țării!

În privința deplasărilor externe, Geronimo Brănescu e plecat chiar acum la Parmalat, Italia, la o ședință a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor.

 

CUPRINS: Toate capitolele investigației Libertatea despre molima de pestă porcină

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează