SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  INVESTIGATIE

După ce au golit Piața Victoriei, 1000 de jandarmi au golit un hotel de pe litoral de turiștii care aveau cazarea deja plătită, au spart geamurile și au produs pagube!

Articol de , , - Publicat luni, 17 septembrie 2018 07:00

Zeci de familii care plătiseră încă de anul trecut un sejur la Hotel California în Jupiter n-au fost lăsate să se cazeze pentru că 1.200 de jandarmi și polițiști jucau în aceeași perioadă Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă!

Jandarmi la Jupiter from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

  • Scandal la Marea Neagră între 5 și 9 septembrie!
  • După evenimentele violente din 10 august, jandarmii au primit, de la asociațiile lor, ocazia de a se remonta psihic.
  • Cupa Jandarmeriei la Fotbal pe plajă a adunat 1.200 de jandarmi, polițiști și familiile acestora.
  • Numai că ceea ce a urmat a scăpat de sub control.
  • Libertatea publică azi mărturiile scrise ale oamenilor mutați cu de-a sila din hotelul pe care-l plătiseră, filmări cu focuri de tabără cât casa făcute de jandarmi și mărturii ale hotelierilor despre pagubele comise de jandarmi!
  • Turiștii care au ajuns la recepția aceluiași hotel unde stăteau jandarmii nu s-au putut caza deși își plătiseră biletele din decembrie 2017!
  • Crima lor estivală capitală a fost faptul că urmau să stea în același hotel cu cadrele.
  • Conducerea Hotelului California susține că, de fapt, a vrut să-i protejeze pe turiști, numind cazarea jandarmilor la ei drept ”o acțiune gălăgioasă, preponderent masculină”, care s-a lăsat ”cu pagube și cu geamuri sparte”.

 După ce pe 10 august au bătut și au fost bătuți, jandarmii s-au dus, cu genunchii tremurând, să joace fotbal pe plajă.

Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă, ediția 2018, a fost organizată de Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română între 5 și 9 septembrie, la Jupiter.

Participă 1.200 de jandarmi, polițiști și membrii familiilor și e ocazie de a scăpa de stresul acuzelor publice în urma violențelor de la mitingul din Piața Victoriei.

Îi găzduiesc două hoteluri: California și Delta, care aparțin acelorași proprietari.

HOTELUL UNDE S-A FILMAT ”VARA ISPITELOR”

California este fostul Hotel Granat de pe vremea lui Ceaușescu, din Cap Aurora, parte a unuia dintre ultimele complexuri de amploare ale litoralului, edificate în comunism.

Apoi, Hotel California și-a tot schimbat acționarul.

Cumpărat de Adrian Sârbu în 2001, a fost locul unde s-a filmat în urmă cu 15 ani ”Vara Ispitelor”, primul reality-show din România.

Din 2015, noul proprietar este omul de afaceri Nelu Mirea împreună cu soția. Ei dețin și ”California”, și ”Delta”.

Nelu Mirea este asociat în firma Alliance Qwest Company SA cu Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, conform termene.ro.

1.200 DE JANDARMI, POLIȚIȘTI ȘI OFIȚERI DE LA PENITENCIARE

Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă a fost un succes.

Atât de mare încât, potrivit lui Cătălin Bălteanu, jandarm activ și vicele Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Română, s-au adunat mai multe cadre decât oricând până acum.

”Au fost 1.000 de adulți și 200 de copii. Asta e și ideea, să ne cunoaștem mai bine, să formăm legături între noi. Vrem ca oamenii să se relaxeze și să facă și sport. Și, în același timp, nu au fost doar jandarmi. Au fost și alți angajați din subordinea M.A.I., din Poliție, de la Administrația Penitenciarelor”, spune Bălteanu.

Bălteanu este ofițer specialist principal II la Inspectoratul General al Jandarmeriei, cu un venit net declarat de 1.000 de euro pe lună.

jandarmi mare
Imagine de pe plaja din Jupiter cu ultima seară a petrecerii jandarmilor, în care s-a făcut un foc de tabără uriaș // Foto: GSP

ÎȘI LUASERĂ BILETE DE ANUL TRECUT, DAR AU FOST MUTAȚI!

Succesul Cupei Jandarmeriei la fotbal pe plajă a însemnat depărtarea de plajă pentru alți turiști.

725 de lei de persoană,cazare pentru 4 nopți și 3 mese pe zi, a fost prețul plătit de jandarmi

Unii își luaseră bilete la Hotel California încă de anul trecut.

”Pe 29 decembrie 2017 am achiziționat prin agenția Litoralulromânesc.ro un sejur de 9 nopți cu demipensiune la Hotel California în valoare de 2.500 lei pentru 2 adulți și un copil”, povestește Mirela Stoica pentru Libertatea.

”Când am ajuns pe litoral, pe 1 septembrie, am fost refuzați la cazare la Hotel California!”, spune femeia.

1.450 de lei valorează voucherul oferit de Guvern, ceea ce înseamnă că, pentru o familie de doi oameni, era necesar fix un voucher ca să participe la Cupa Jandarmilor


”Am fost preluați de o doamnă de la Hotelul Delta, care nu s-a prezentat, explicându-ne că din cauza cazării unui grup mare de turiști am fost mutați la Hotel Iris, care nu s-a dovedit a fi de aceeași categorie. Având doi copii, am dorit să stăm la Hotel California pentru că este aproape de plajă și are piscină. În schimb, Hotelul Iris nu are piscină și este departe de plajă și ne-a fost repartizată o cameră la etajul al doilea, fără balcon și extrem de mică, mai ales că aveam un pat suplimentar solicitat”.

2

Mirela Stoica s-a numărat printre turiștii mutați din hotelul California. Aici, chiar pe plaja din Jupiter // Foto: Facebook

”UNII AU REFUZAT CAZAREA, ALȚII ȘI-AU SCURTAT SEJURUL”

”Cât despre masă, a fost OK primele 5 zile, când am servit-o în restaurantul Delta, după aceea fiind mutați la o terasă a hotelului neîncăpătoare pentru toți cei transferați aici”, rememorează Mirela Stoica.

Veniseră jandarmii și nu mai era loc nici de masă pentru altcineva la niciunul dintre cele două hoteluri.

”În situația noastră, care nu ne-am putut caza la California, au fost multe familii! Unele au refuzat cazarea, altele și-au scurtat sejurul. Noi am ales să rămânem pentru a nu ne strica de tot concediul și vacanța copiilor”
Mirela Stoica

Mirela Stoica s-a adresat Autorității pentru Protecția Consumatorilor Constanța, ”dar n-am primit încă un răspuns”.

Ce spune Hotelul California?

3

Imagine de la competiție, cu două dintre echipe salutând spectatorii // Foto: Facebook

”I-AM RELOCAT PE TURIȘTI PENTRU CĂ AM AVUT O ACȚIUNE GĂLĂGIOASĂ, PREPONDERENT MASCULINĂ”

Carmen Trandafir reprezintă Departamentul de rezervări al Hotelurilor Delta și California.

-Mai mulți turiști au reclamat faptul că nu au putut beneficia de serviciile de cazare și masă achiziționate la Hotelul California în perioada 1-9 septembrie.
-A trebuit să recurgem la relocarea turiștilor cazați la Hotelul California din cauza concentrării în aceeași perioadă a unei acțiuni gălăgioase, cu participare preponderent masculină.

-Vreți să spuneți că le-ați făcut un bine mutându-i la un hotel inferior?!
-Știu că au fost mutați la un alt hotel. Unii au decis să-și scurteze sejurul, iar cei care au acceptat mutarea și-au asumat condițiile. Noi am anunțat agențiile din timp de această relocare.

-Câți turiști ați mutat?
-Nu știu. Nu am o cifră. Dar să știți că și noi am avut de pătimit. Clienții noi ne-au făcut destule probleme, gălăgie, geamuri sparte…

Hotelul îi acuză pe jandarmi că au spart geamuri și că au adus pagube.

4

Comparație: piscina și Hotelul California în stânga, hotelul Iris, unde au fost mutați turiștii, în dreapta

AGENȚIA UNDE OAMENII PLĂTISERĂ: ”NE PROMISESERĂ UN HOTEL SIMILAR”

Ionuț Nedea, directorul agenției Litoralulromânesc.ro, cea unde turiștii plătiseră și care are contract cu Hotelul California, spune că ”știm despre probleme, mai mulți turiști au făcut reclamație, deși cei de la hotel ne asiguraseră că vor beneficia de un hotel similar”.

”Am restituit suma integrală celor care n-au vrut să se mute de la Hotel California”, zice directorul agenției.

La întrebarea ”Câți turiști au achiziționat prin agenția dumnevoastră sejururi la Hotel California în 1-9 septembrie și au fost mutați?”, Ionuț Nedea a răspuns: ”23 de contracte am semnat noi, dar bănuiesc că au fost relocați mai mulți turiști pentru că Hotelul California colaborează cu mai multe agenții”.

5

Așa arată una dintre rezervările familiei Stoica, datată 20 decembrie 2017

JANDARM ORGANIZATOR: „NU PUTEAM SĂ FAC EU, CĂ NU E HOTELUL LUI TATA!”

Jandarmul Cătălin Bălteanu, unul dintre organizatori, spune că ”nu am niciun amestec în mutarea turiștilor, nici nu am știut de ea”.

„Nu puteam să fac eu, că nu e hotelul lui tata!”, motivează el.

Libertatea a trimis întrebări despre situația de la Hotel California către ANPC Constanța, dar răspunsurile nu au venit.

Jandarmi la Jupiter - 2 from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează