SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  TOLO.RO

Filmul intervenției de la Colectiv nu a avut nici măcar număr de înregistrare!

Articol de , , - Publicat miercuri, 30 octombrie 2019 07:00

În ziua în care procurorii militari au anunțat că deschid dosar penal pentru intervenția de la Colectiv, mai mulți pompieri avertizează că investigatorilor le va fi foarte greu să dovedească ilegalitățile. ”În incendiul de la Dragonul Roșu, singurul în care au vrut să procedeze la fel, până la urmă au clasat cazul”.

De atunci, pompierii nu își mai amintesc un alt caz în care pe procurori să-i fi interesat să dovedească infracțiuni în intervențiile lor.

Pe 26 mai 2010, a murit pompierul Ionuț Ungureanu, victimă a intervenției din cel mai mare incendiu din ultimii 20 de ani, petrecut la complexul comercial ”Dragonul Roșu”.

„Ne-am amintit de incendiul de la Dragonul Roșu acum, când procurorii militari au deschis un dosar pentru a descoperi eventualele infracțiuni petrecute la Colectiv
Un pompier cu experiență, care a trăit ambele evenimente

 

În 2010, procurorii militari au încercat să dovedească faptul că Ionuț Ungureanu a fost trimis în lupta cu flăcările fără echipament adecvat. O altă versiune spunea că ordinele au fost, în sine, greșite și abuzive și de aici i s-a tras moartea.

„Deși mai multe cadre din rândul pompierilor se contraziceau și se acuzau unul pe altul în fața procurorilor, nici măcar așa Parchetul Militar n-a reușit să stabilească vinovățiile, așa că au clasat cazul. Ce șanse sunt să facă ceva procurorii dacă merg pe ideea haosului de la intervenția de la Colectiv?!”
Alt pompier

Așa cum cred cei din ISU, ”e multă imagine în ceea ce vedem că vor să facă procurorii”. Chiar în legătură cu filmul, dezorganizarea va putea fi invocată de cei care l-au ascuns, pentru că pelicula oficială realizată la Colectiv nu a avut un număr de înregistrare, susțin sursele Libertății. Și nu pentru că era un caz special, ci pentru că așa erau tratate înregistrările video, nu ca niște informații de importanță. Lipsa de procedură internă va putea fi folosită de către cei care au manevrat filmul după cum au vrut, spun pompierii.

”De fapt, procurorii nici nu vor putea să-i acuze pe șefii ISU sau IGSU că au încercat să ascundă dezordinea și problemele de la intervenție pentru că nimeni dintre pompieri, cu excepția lui Raed Arafat, nu a susținut că totul a fost perfect”, își amintesc ei.

Practic, filmul contrazicea afirmațiile unui singur om: Raed Arafat. El a fost cel care și-a asumat să spună că intervenția de la Colectiv a fost impecabilă.
Un ofițer de la intervenție

De asemenea, mai mulți pompieri au spus că ”a considera că înjurătura lui Orlando Șchiopu e profanare, în sens legal, e o exagerare care aruncă în derizoriu demersul procurorilor militari”. ”Șchiopu a greșit că n-a recunoscut, într-o asemenea tensiune nu vorbele, ci faptele trebuie analizate”.

Ei au încheiat oferind un detaliu care, și el, va îngreuna urmărirea penală. „În România există 40 de experți judicieri în incendii, dar nu avem experți care să analizeze modul de respectare a reglementărilor în executarea unei intervenții”.

Filmările care au fost ținute secrete timp de patru ani:

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează