SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  TOLO.RO

În seara în care crimele oribile de la Caracal arătau incompetența cu degetul, cuplul Manda-Olguța își punea ziaristul de încredere șef peste parcul industrial al Consiliului Județean Dolj

Articol de , , - Publicat miercuri, 31 iulie 2019 07:30

Ionuț Pârvulescu a fost jurnalist timp de 11 ani, s-a apoi plimbat prin diferite funcții la Primăria Craiova și e consilierul senatorului Manda la comisia SRI. Spune că îl recomandă diversele afaceri pe care le are ca să preia conducerea High Tech Industry Park Craiova, al cărui acționar majoritar, 99%, este Consiliul Județean!

Pe Ionuț Pârvulescu îl numește ”prieten” chiar primarul Craiovei, Olguța Vasilescu. El este, totodată, consultantul parlamentar al senatorului Claudiu Manda în comisia SRI.

Vineri seară, când Oltenia devenea capitala disperării, a clanurilor de trafic și a durerii românești, Pârvulescu devenea director peste al doilea parc industrial din județul Dolj. High Tech Industry Park Craiova, deținut de Consiliul Județean.

1Ionuț Pârvulescu (stânga) și Lia Olguța Vasilescu

Consultantul lui Manda în comisia SRI

În vârstă de de 37 de ani, cu 11 ani de experiență în presă, Pârvulescu s-a consacrat ca omul de încredere al perechii Olguța – Manda. El a fost, pe rând, referent, purtător de cuvânt, membru în Consiliul de Administrație al RAT Craiova, consilier de imagine al primarului Lia-Olguța Vasilescu și inspector.

Din 2017, când Claudiu Manda, actualul soț al fostului ministru al Muncii, a fost instalat președintele Comisiei Permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, Pârvulescu a ajuns și el în poziția de consultant parlamentar al senatorului PSD.

E un apropiat și al altui jurnalist purtat de Olguța Vasilescu prin diferite poziții-cheie, Cristian Vasilcoiu. Cei doi au fost colegi în presă și chiar co-acționari ai firmei Indiscret Media SRL, în 2005 (fără legătură cu firma fondată în 2010). În imaginile de pe rețelele de socializare, ambii se descriu drept “consilieri”.

2Cristian Vasilcoiu (stânga) și Ionuț Pârvulescu

24,13 hectare în estul Craiovei

Poziție în care se afla și vineri, când a fost numit director. Director al celui de-al doilea parc industrial din județul Dolj ca suprafață, High Tech Industry Park Craiova. Conform descrierilor de pe site-ul firmei, aceasta administrează o suprafață de 24,13 hectare în Craiova, iar obiectivul acesteia este de “dezvoltare durabilă a zonei metropolitane de est a municipiului Craiova prin atragerea de investiții private care să genereze locuri de muncă stabile în această zonă”.

Există deja 34 de companii trecute în dreptul rezidenților din parcul industrial, de la firme de mobilă, transport la domeniul hotelier ori panificație.

“M-am convins că știu să îmi aleg prietenii”

A existat un moment delicat în relația dintre Pârvulescu și protectorii săi. Când a părut că omul bun la toate i-a turnat la DNA!

Dar, în 2016, Lia Olguța Vasilescu îi mulțumea lui Ionuț Pârvulescu, devenit ”fostul” denunțător al primarului într-un dosar de corupție.

“Îi mulţumesc şi lui Ionuţ Pârvulescu pentru modul în care s-a comportat, iar acum e atacat pe nedrept de multe persoane care au înţeles ca el a fost denunţator în cazul meu şi că m-a înregistrat. A dat o declaraţie, luată în condiţii ilegale de procuror, după cum a admis şi instanţa, şi a fost înregistrat, la rândul lui, de altă persoană, tot în condiţii ilegale”, spunea Olguța Vasilescu în 2016, citată de news.ro.

Dosarul acuza determinare unor afaceriști din Oltenia pentru a finanța campania electorale a Olguței Vasilescu din 2012. Cazul a picat.

Relația a devenit și mai strânsă, iar Pârvulescu a rămas o prezență ubicuă în cercul de încredere al celor doi politicieni PSD.

3Ionuț Pârvulescu (stânga), Olguța Vasilescu, în centru cu cămașa albă este Radu Preda, în dreapta, tot în cămașă albă, este Claudiu Manda Ionuț

Pârvulescu: ”Am experiență managerială”

Domnule Pârvulescu, ați fost numit de curând director al High Tech Industry Park Craiova?!
Da. Așa este, dar de unde ați aflat? S-a publicat undeva?

Nu s-a publicat nicăieri… Ce credeți că vă recomandă pentru această funcție?
Dacă vă uitați pe site-ul Ministerului de Finanțe vedeți activele pe care le-am deținut sau pe care le dețin la diverse societăți comerciale profitabile…deci am experiență managerială. Iar 11 ani am fost jurnalist la Gazeta de Sud, Adevărul și Gândul.

Ați fost soferul lui Claudiu Manda?
Nu am condus niciodată mașina lui Manda. Lucrez ca funcționar public la Parlamentul României, consulant la Comisia de control a SRI. Nu am lucrat cu domnul Manda până să vin să lucrez aici, la Parlament.

De când lucrați la Comisia de control SRI?
De când este președinte domnul Claudiu Manda.

O să renunțați la jobul de la Parlament?
Cred că da. Există un interes al investitorilor pentru Craiova și lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru această zonă.

M-am convins în această perioadă că instinctul meu nu prea greşeşte atunci când îmi aleg prietenii
Lia Olguța Vasilescu în 2016, citată de news.ro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează